שף בן 23, מנות שלא עוברות את ה-56 ש"ח ותור של שבועיים וחצי

נכון שתפסנו את תשומת לבכם? MI VA (צילום אסף קרלה)
נכון שתפסנו את תשומת לבכם? MI VA (צילום אסף קרלה)

הלהיט החדש של העיר, כך מסתבר, הוא מסעדות איטלקיות זולות, ואולי עם קצת פיוז'ן - ומסעדת Mi Va לא שונה. בעצם, אולי קצת שונה, כי השף ממש צעיר, המחירים ממש שפויים ורשימת ההמתנה ממש ארוכה. וזה עוד בלי שדיברנו על ההאפי האוור

21 בינואר 2024

בתום יותר מ-100 ימים לתוך המלחמה אפשר כבר לסמן את הכיוון שאליו הולכת הקולינריה בעיר: פחות שואו אוף, יותר צניעות, בית וכל מה שנכנס להגדרת "אוכל מנחם". ובכל אלה האיטלקים אלופים. אחרי ההצלחה של גווידו, איטלקייה־אמריקנית עם מנות גדולות ותמחור נוח, קבלו טרטוריה חדשה שהמנה הכי יקרה בה עולה 56 ש"ח. תודו שכבר תפסנו את תשומת לבכם.

>> מתעצבנים: מרוב פופ-אפים בכל שני וחמישי כבר אפשר להתפוצץ

MI VA נפתחה לפני כחודש בלי פרסום ויח"צ. על פניו עוד אחד מתוך שטף מקומות שנפתחו בדיזינגוף לאחרונה -AB-CD, שה ויוי, בר היין מיליו ועוד. אבל אם תנסו להזמין שולחן כפי שאנו עשינו תגלו שהמקום הפנוי הבא זמין בעוד שבועיים וחצי. מה הסוד? "אוכל איטלקי אותנטי אבל פיוז'ן. אני יודע שזה נשמע מוזר", צוחק שף שחר בן־גלים.

מי בא? MI VA (צילום מתוך עמוד האינסטגרם mi.va.tlv@)
מי בא? MI VA (צילום מתוך עמוד האינסטגרם mi.va.tlv@)

השף הצעיר והמבטיח מספר שהמסעדה הייתה אמורה להיפתח שבוע לפני השבעה באוקטובר, אבל "כמובן שהכל התעכב. במקום זאת פתחנו לפני כחודש, כשראינו שאנשים צמאים לצאת ולהניח קצת בצד את כל מה שקורה". בן־גלים הוא סיפור מעניין בפני עצמו – בסך הכל בן 23 עם רקורד של שש שנים במטבחים מקצועיים, וביניהם בר היין דקנטר של האחים אבידן שכבר נסגר, וסטודיו לארוחות פרטיות.

צעיר ומבטיח. שף שחר בן-גלים (צילום אסף קרלה)
צעיר ומבטיח. שף שחר בן-גלים (צילום אסף קרלה)

בתפריט נמצאים החשודים המיידיים שבגללם המטבח האיטלקי תמיד בא בטוב, למשל ניוקי אלה רומנה, קאצ'ו א פפה ופיצה מרגריטה. לפני הפחמימות תוכלו להזמין סלט קיסר עם ביצה רכה פריכה, סטרצ'יאטלה טומאטו (עגבניות מגי ותמר לחות, אורגנו, גבינת סטרצ'יאטלה טרייה ובלסמי מצומצם ממודנה), צלחת חריפים וברוסקטות.

הפיוז'ן שבן־גלים מדבר עליו משתלב היטב בתמונה הכללית, לדוגמה נודי ריקוטה עם קרם עגבניות וגבינות ובתוכו מעט עראק, שום וצ'ילי; ולינגוויני חלמונים ברוטב קרם פיסטוק, שמנת ולימון, המנה היקרה ביותר בתפריט שמחירה 56 ש"ח. במקום ויטלו טונאטו ("אני פחות מתחבר לטעמים שבמתכון המקורי") תוכלו לקבל ויטלו נון-טונאטו, כלומר טרטר בקר עם איולי צלפים ואנשובי. המחירים מפתיעים בנמיכותם, פוקאצ'ה ומטבלים 27 ש"ח, פולנטה ב-45 ש"ח ואניילוטי מסקרפונה בעבודת יד 54 ש"ח. יין וקוקטיילים מתחילים ב-39 ש"ח לכוס כך שאפשר להתפרע על יותר מדרינק אחד מבלי לסבול מנקיפות מצפון.

בלי נקיפות מצפון (צילום אסף קרלה)
בלי נקיפות מצפון (צילום אסף קרלה)

בהמשך, כשהלחץ יפחת קצת, יתווספו לתפריט הפתיחה מנות בשר, דגים ופירות ים. בחלל הצמוד ייפתח בית קפה עם מאפים, סלטים ופיצה מתפריט המסעדה. בהפי האואר (ראשון-חמישי 17:00-19:30) הדיל משתלם עוד יותר, בזכות 25 אחוזי הנחה על כל האוכל והאלכוהול. עכשיו רק נשאר העניין הפעוט של מציאת מקום, אבל זו כבר באמת הקטנה שבבעיות.
דיזנגוף 122, ראשון-שבת, 17:00-חצות