שי-שי אימפריה: מפלצת הסטריט פוד מאבן גבירול הופכת לרשת

היי, אתה חדש באזור. קוריאן ברביקיו צ'יקן, שי שי מיקדו סנטר (צילום יעל בונפיס)
היי, אתה חדש באזור. קוריאן ברביקיו צ'יקן, שי שי מיקדו סנטר (צילום יעל בונפיס)

קונספט הסטריט פוד של עופרה גנור (מאנטה ריי) והשף אורן לוקסנבורג מתרחב גם אל הצפון הרחוק של העיר אחרי סניף שני בקריית אונו, עם כמה מנות חדשות שמתאפשרות בזכות מטבח גדול יותר. "השאיפה שלנו היא לשמור על הדי.אן.איי ובכל זאת לחדש כדי להתאים לרוח התקופה והסביבה. וזה מאוד לא פשוט"

26 ביוני 2025

ההרס הרב שגרמו נפילות טילים בשבוע שעבר העלה את צפון העיר לכותרות, ולא מהסיבות הנכונות. בימים כתיקונם, השכונות שמעבר לירקון נחשבות לבועה ירוקה ושקטה, כשרוב ההייפ קורה במרכז. וזה נכון שלא ניתן להשוות את נחלת בנימין למרכז שוסטר, אבל בכל הנוגע לאוכל – הצפון מתעורר.

>> איך פרא שרדה את המלחמה: "דופק של מסעדה חייב להמשיך לפעום"

תלם החדשה של שף ענר בן רפאל (תריסר), ביסטרו אלבה בצומת הפיל, שמשון בר יין של איש החומוס יניב כספי ועוד ועוד מצטרפים לרשימה ארוכה ומכובדת שמובילים כבר הוותיקים רותי ברודו (דליקטסן), חיים כהן (קפה פיצי) וישראל אהרוני (קצבייה באופנהיימר), שלאחר הקורונה זיהו את הפוטנציאל בשכונות הצפוניות. כעת מצטרפת למסיבה שכונת תל ברוך עם ספוט קולינרי שווה במיוחד – סניף חדש של שי-שי, אח למפלצת המשלוחים מאבן גבירול.

הרולים נוחתים בתל ברוך. שי שי מיקדו סנטר (צילום לוקסי)
הרולים נוחתים בתל ברוך. שי שי מיקדו סנטר (צילום לוקסי)

"מיקדו הוא ה-קניון של תל ברוך, מרכז קניות שיושב על הפארק השכונתי וכל החנייה היא מקלט. במלחמה הורים וילדים הגיעו לכאן כדי לצאת מהבית והקניון היה פעיל מאוד. זאת שכונה שמזמינה הרבה אוכל ויודעת להעריך אותו", אומר שף הרשת אורן לוקסנבורג (לוקסי), במענה לשאלה למה דווקא כאן בחרה הרשת להקים את הסניף השלישי (אחרי אבן גבירול וקרית אונו). אם השם נשמע לכם מוכר, הרי שזה לא במקרה: לוקסנבורג הוא חצי מהצמד אנזל ולוקסי מהפודקאסט המצליח "לדבר זה לא משמין". בעבר הוא בישל בכמה מהמסעדות הטובות בעיר, אורקה למשל, ושימש כמנכ"ל קבוצת פרונטו.

חבר חדש בשכונה. שי שי מיקדו סנטר (צילום א. לוי)
חבר חדש בשכונה. שי שי מיקדו סנטר (צילום א. לוי)

בשלוש השנים האחרונות מאייש לוקסנבורג את עמדת השף הראשי בשי-שי, בעקבות היכרות רבת שנים עם הבעלים עפרה גנור (מאנטה ריי) ושגית לאופר. יחד איתן הוא מוביל את הרשת, שצועדת עקב בצד אגודל. "כמות האנרגיה שאנחנו משקיעים בחשיבה על כל דבר פרט היא עצומה. על כל דבר הכי קטן חושבים חודשים. אנחנו לא בונים על מודל של זכיינות, וזה קשה כשההנהלה היא קבוצה מצומצמת", הוא מנמק את משך הזמן הארוך בהטמעת שינויים. משלוחי וולט, למשל, החלו רק לפני שבוע, במקביל עם שירות משלוחים שהרשת מפעילה עצמאית. "לא להיות בוולט זה כמו לא להיות בגוגל. יש לוולט הרבה חסרונות אבל גם הרבה יתרונות, וזו פלטפורמת שיווק מטורפת".

מנות חדשות למתעניינים. שי שי מיקדו סנטר (צילום לוקסי)
מנות חדשות למתעניינים. שי שי מיקדו סנטר (צילום לוקסי)

התפריט בשי-שי מיקדו דומה לזה שבאבן גבירול בכמה הבדלים קטנים, במיוחד באגף המנות החמות. לצד רולים, שהם הבסיס עליו נשענת הרשת, תושבי השכונות הצפוניות יכולים להזמין בקר מונגולי עם חצילים, אפונה ונענע; פרגית ברוטב ברביקיו אסיאתי עם סלט ירוקים ובקרוב גם גיוזות. האפליה המתקנת (והמבאסת קצת) נובעת בראש ובראשונה מטעמי תפעול, כי המטבח בסניף מיקדו גדול והמסעדה מסוגלת להכיל מספר רב יותר של אורחים.

יותר מרחב. שי שי מיקדו סנטר (צילום לוקסי)
יותר מרחב. שי שי מיקדו סנטר (צילום לוקסי)

הסיבה השנייה נוגעת לקהל היעד השונה: בשעה שבאבן גבירול המנה הנמכרת ביותר היא רול קריספי עוף, בתל ברוך מעדיפים רול סלמון ושרימפס. "אומת השניצל אוהבת שניצלים והרחק מאחור מגיעים הדגים", מסכם לוקסנבורג ומוסיף שככלל, בשי-שי לא משתנה יותר מדי. "השאיפה שלנו היא לשמור על הדי.אן.איי ובכל זאת לחדש כדי להתאים לרוח התקופה והסביבה. וזה מאוד לא פשוט".
אהרן בקר 8, ראשון-חמישי 12:00-22:00, שישי 12:00-16:00 (החל מעוד שבועיים גם בשבת)