מקום שמח, משוחרר, מלא חיים. זה מה שכל שף אמור לחלום עליו

השף ענר בן רפאל פורמן מציג אלטרנטיבה ליוקרה של "תריסר" דרך "תלם" - מסעדת קז'ואל ים תיכוני שפונה לכל המשפחה וממשיכה את גישתו הקולינרית, אבל בגרסה יותר נגישה. "אנחנו באים להציע חוויה קלה, עונתית, בגובה העיניים - אבל עם דיוק של שף", הוא אומר. אנחנו כבר מחכים לשניצל
אנחנו עוקבים מקרוב אחר עשייתו של השף ענר בן רפאל פורמן מזה זמן מה: היינו איתו באיגרא רמא ואלטער, וגם ליווינו אותו בהתרגשות לפתיחת תריסר באוגוסט 2023 כמסעדה פיין דיינינג עונתית על אמת, שבכל פעם מחדש מצליחה לסקרן ולצאת מהקופסא. והנה זה קורה שוב, והוא פותח מסעדה חדשה – ״תלם״ תיפתח בסוף השבוע הקרוב בכוכב הצפון עם ירקות עונתיים (כמובן), לצד דגים ובשר בתפריט קז'ואל ים תיכוני שפונה לכל המשפחה, אבל חותם בנגיעת שף נפלא.
>> אין מקום: ענת שבי סוגרת את "גלבי" אחרי 15 שנים בכרם התימנים
תריסר אמנם נהדרת ויוקרתית, אבל כמו שחוויתי על בשרי פחות מתאימה לילדים (גילוי נאות: האחיין שלי התרוצץ בין כל השולחנות, באמת לא מתאים), תלם כבר מיועדת לכל המשפחה, וזה אמנם לא אומר שתמצאו שם נקניקיות פשוטות לילדים – בכל זאת, אנחנו מדברים על השף שהפך עגבנייה לקינוח – אבל התפריט בהחלט רחב יותר, וידידותי לשלל נטיות תזונתיות, וכך גם העלויות יותר בגוון משפחתי.

"אנחנו רוצים מקום שמח, משוחרר ומלא חיים", מסבירים השף פורמן ושותפו גם לתריסר טל לובין. "אין פה תבשילים כבדים, כבר יש מספיק במדינה הזאת. אנחנו באים להציע חוויה קלה, עונתית, בגובה העיניים – אבל עם דיוק של שף". בן רפאל פורמן קרא למסעדה "תלם" על שם התלם שבין הערוגות, בו הכל מתחיל. ״האדמה מכתיבה את מה שנכנס לצלחת, ואנחנו רק משתדלים לא להפריע לה״.

אז ללא הפרעה, בתפריט תמצאו ספגטי קישואים עם יוגורט טביחה, לימון וקישוא בטמפורה (72 ש״ח), קרפצ׳יו בקר (80 ש״ח), פילה דג על הגריל עם תפוצ'יפס תוצרת בית וציזיקי (146 ש״ח), שורש סלרי בחלב, חמאה וגבינת גלי (64 ש״ח), תמנון על קרם שקדים עם צלפים, לימון, בצל לח בשמן זית ולימון (98 ש״ח), סינטה על העצם עם פירה וסלסה ורדה (78 ש״ח ל-100 גר') ולקינוח (כי בכל זאת, כל המשפחה זה גם לדאוג למתוק טוב) קרמו שוקולד על ברולה פלפל אורפה עם קראמבל קקאו, קרמל וטוויל בצק עלים וקקאו (56 ש״ח).

אבל אמרנו לכל המשפחה, לא? כי בהמשך מתוכננות גם מנות לילדים דוגמת פסטה לבנה או אדומה, מנת שניצל, פיש אנד צ'יפס, מקלות ירקות (איזה ילד לא היה רוצה?) ופיצה מרגריטה במחירים שינועו בין 26 ל-52 ש"ח, ואנחנו כבר מתכננים איך להתגנב לשם על הברכיים כדי להזמין את הכל. אנחנו חייבים לדעת ענר בן רפאל פורמן עושה שניצל. כמו כל מסעדה שמתחממת בהרצה, יש תכנונים עתידיים להיפתח גם בשעות הצהריים עם לאנץ' עסקיות, אבל עד אז נסתפק במחיר המלא.

לא פחות חשוב ממנות ילדים עם חותמת שף הוא תפריט אלכוהול מהודק עם חותמת שף: יינות שווים במחירים נוחים שנעים בין 44 ל-68 ש"ח לכוס, וגם קוקטיילים שבטח לא תופתעו לגלות שמבוססים על ירקות ורכיבים טבעיים, כמו קוקטייל ג'ק דניאלס, ביטר הרמב"ם וקורדיאל דלעת או קלבדוס (ברנדי תפוחים), ליקר סלקים צבעוניים וגרנדין לימון, שנעים בין 56 ל-64 ש"ח. אבל ללמד את הילדים שאפשר להשתכר גם מירקות עונתיים – זה פרייסלס. וזה נכון שתלם רק נפתחה, אבל אם אנחנו מכירים במשהו את הדרך של בן רפאל פורמן, ברור לנו שזה יהיה הלהיט של שכונות צפון העיר.
תלם, מאיר יערי 19 (כוכב הצפון), ימי הרצה: ב'-ו' (27-30.5) 18:00-21:30. החל מה-1.6: ב'-ש' מ-18:00. להזמנות: 077-8801760 או בלינק