12 שפים ואנשי קולינריה מספרים איפה הם קונים דליקטסים

נרתם מדי שנה. חיים כהן (צילום: ירון ברנר)
נרתם מדי שנה. חיים כהן (צילום: ירון ברנר)

מי מאיתנו לא היה רוצה לפתוח את המזווה שלו, להסתכל על התבלינים והזיתים והחמוצים ולהגיד לעצמו "אחח, בדיוק כמו אצל חיים כהן/רותי רוסו/איתי קושמרו/כל שאר השפים"? בזכות המעדניות המומלצות שאספנו מהם במדור "העיר שלי", עכשיו אתם יכולים לעשות את זה

רותי רוסו: עזרא גבאי

"חנות בשוק לוינסקי עם המוצרים הכי טובים במחירים הכי טובים, למרות המיקום בתל אביב עם שכר דירה תל אביבי וכל מה שנותן את האישור לכל השאר להעלות מחירים. שמן זית, הפסטה הכי טובה, רוטב בלסמי הכי טוב ודברים קטנים ופלצניים שמשדרגים את המטבח ועולים הון נמכרים אצל גבאי במחיר הכי טוב שמצאתי בארץ, וכמובן הפיצוחים. ואם אתם כבר בסביבה, לכו לקנות בצק פילו אצל פנסו בפינה. אחר כך לא תוכלו להבין איך השתמשתם במשהו אחר".
נחלת בנימין 101

אלכס ויינר (פיצה דיברסו ז"ל), אביה כזום-פרנס (באן מי 13), שי טנא (הכובשים): באזאר

ויינר: "מישל בעלי המעדנייה הוא חבר טוב, אך בלי קשר לכך אני אוהב את המקום כי הוא תמיד מצליח לחדש. אחד התחביבים שלי הוא להגיע למעדנייה ולחפש מה חדש על המדפים, מן משחק שאני משחק עם עצמי. תמיד אני מצליח למצוא חומר גלם חדש ממדינה כלשהי בעולם, משהו חדש לוויטרינה או סלט חדש. המעדנייה אף פעם לא משעממת אותי".
כזום-פרנס: "מעדנייה בכרמל של אחד האנשים הכי מוכשרים ואהובים שצמחו במטבחים של העיר – מישל חביב. ידי זהב. מלבד שפע מוצרי מדף, כל הסלטים בעבודת יד ויש גם גרבדלקס חלומי".
טנא: "מעדניה השייכת ל'פינת הגבינות', בבעלות מישל, שעבד לצד טובי השפים של תל אביב. את היכולות הקולינריות שלו הוא מביא לידי ביטוי במיטב הדליקטסים באמצעות חומרי גלם שרק טובי המטבחים מחזיקים וכל זה במעדניה ייחודית שהכול בה מעשי ידיו". שמתם לב כמה הם כולם מעריצים את מישל?
הכרמל 16

איתי קושמרו (בית קנדינוף): מעדניית פפו

"אני לא רק שף ובעל מסעדה שפועל ביפו אלא גם גדלתי שם, ואת מעדניית פפו אני מכיר מילדות. אחד מהבעלים טורקי והשני בולגרי, ויש להם עשרות סוגי זיתים שניתן למצוא רק בבזאר באיסטנבול, עלי גפן נהדרים, גבינות מיוחדות והשוס הכי גדול – לקרדה מקורית מפלמידה ורדרדה, ביבוא מיוחד מטורקיה.
שדרות ירושלים 62

עשרות סוגי זיתים. יאמי (צילום: שרית גופן)
עשרות סוגי זיתים. יאמי (צילום: שרית גופן)

עומר עלוואן (קפטן הוק): באשר גבינות

"אי אפשר לטעות עם באשר. וברגע שנכנסים לשם, אי אפשר לצאת בידיים ריקות. כל ביקור אצלם זה חוויה קולינרית עם שפע מוצרים מרתקים, גבינות ויינות".
רבי חנינא 7

אילון עמיר (הבסטה), אופיר גוטמן (סון רון): אברמנטו

גוטמן: "מעדניה קטנה וקסומה. שכשבא לי להתפנק אני עוברת בה ותמיד קונה איכשהו יותר ממה שתכננתי. המקום מציע מבחר של גבינות, זיתים, חומצים והשוס הגדול – דגים שבעלות המקום כובשות בעצמן".
עמיר: "מעדניה שנמצאת ממש מתחת לבית שלי. אני קופץ לשם לקנות זיתים ובצק יופקה, שסימה לימדה אותי איך להשתמש בו".
דה פיג'וטו 8

בן בזיליר (בנץ בראדרס): מעדניית יום טוב

"יומי ואיתן חברים טובים שלי אך בלי קשר, בכל פעם כשבא לי להתפנק על דליקטסים קטנים אני קופץ למעדנייה שלהם".
לוינסקי 43

אסף גבאי (שיינע): עדינה

"המעדנייה שנמצאת מתחת לבית שלי ותמיד כיף לי להיכנס אליה. בעדינה יש גבינות נהדרות, לחם טוב של חגי ביום שישי, חמוצים ויין. אני אוהב להעלות הכול הביתה, לשבת במרפסת הפרטית ולהרגיש כאילו אני בפינת סן ז'רמן. קממבר דאבל צ'יז זו הגבינה שאני הכי אוהב. מרוב שהיא רכה אפשר לאכול אותה בכפית והיא הולכת מעולה עם קוביות ריבת ערמונים, שנמכרות גם כן במקום".
שינקין 43

חיים כהן (יפו תל אביב, דיקסי), מידד סטבינסקי (אהן תאי): חיים רפאל

כהן: "בשכונת שפירא היה מקום שנקרא אהרוניקו, מעדנייה יקרה עם לקרדה וגבינות מיוחדות. קנייה שם הייתה חגיגה גדולה שנשמרה בדרך כלל ללוויות ואזכרות, כי ביומיום המעדנייה לא הייתה נגישה. אותה חוויה אפשר למצוא היום אצל חיים רפאל, מעדנייה שלא דומה לשום דבר אחר. יש אבולוציה במעדניות חדשות בעיר, אבל עדיין בעיני להיכנס למעדניה הזו שמייצרת אווירה של שוק, זו חוויה מיוחדת במינה".
סטבינסקי: "ישראל הישנה והטובה מבחינתי. חיים רפאל מוכר את כל מה שגדלתי עליו, וגם את כל מה שאני רוצה לדעת על החיים".
לוינסקי 36

זה משהו שחיימים מבינים. חיים רפאל (צילום: נמרוד סונדרס)
זה משהו שחיימים מבינים. חיים רפאל (צילום: נמרוד סונדרס)