האנשים מאחורי המסעדות הכי חמות בדיזנגוף משיקים בר אוכל תאילנדי

תאילנד בדיזינגוף. תאי 148 (צילום אסף קרלה)
תאילנד בדיזינגוף. תאי 148 (צילום אסף קרלה)

תרבות הבילוי של רחוב דיזנגוף מתחילה להרגע מהברים המעייפים, ועוברת למודלים יותר מגוונים - למשל "תאי 148", שמשלבת בין בר אוכל למסעדה תאילנדית בהובלת השף אומי ("נאם"), ותספק לכם ארוחה של קצת מכל דבר - כי מי יכול לזוז אחרי צלחת מפוצצת במנת אורז ענקית?

19 ביוני 2024

הוא אולי לא אופנתי ונוצץ כמו בסבנטיז, אבל מבחינת מקומות בילוי רחוב דיזינגוף חוזר להיות בון טון קולינרי. סצנת הברים משתנה אט אט ומפנה מקום למסעדות לכל דבר – למשל MI VA, שה ויוי ו-ABCD. שלושתן שייכות לגל כהן ואיציק לוי, שהם גם בעלי האילקה, שכעת הופך ל"תאי 148". אתם כבר יכולים לנחש עם איזה סגנון אוכל מבלים שם.

>> מגולגלים היטב: איפה אפשר למצוא את הסושי הכי טוב בתל אביב?

התאילנדית החדשה, על קו התפר בין בר אוכל לפיוז'ן אסיאתי, נולדה לדבריהם בגלל שינוי בטעם הקהל. "הצורך במקום כזה עלה מהקהל הוותיק והקבוע שלנו, שהתחיל לרצות אוכל מושקע יותר מאשר מעוד צ'יפס ועוד בירה. בגללם, ובגלל שהרגשנו שהעיר והרחוב ממש זקוקים לזה, החלטנו לצאת ולחקור, ולחזור עם תשובה טובה".

בירה אאוט, סום טאם אין. תאי 148 (צילום אסף קרלה)
בירה אאוט, סום טאם אין. תאי 148 (צילום אסף קרלה)

התשובה הטובה – לפחות זו שהשתלטה על המסעדנות הישראלית מודל קיץ 2024 – נעוצה במיקס של השראות שמתחבר לחוויה צעירה וסקסית: שולחן שעליו מונחות בצפיפות מנות חלוקה שאפשר ואף רצוי לאכול בידיים, טעמים חזקים ואלכוהול שמשכיח את כל מה שמעיק על הלב. את המטבח מוביל שף אומי ("נאם"), שאצר תפריט ובו כל החשודים המיידיים האהובים, כי מי שעבד שנים בנאם עוד מפתיחתה מבין את נקודת ההשקה בין הטעם הישראלי לאוכל התאילנדי.

כך בתפריט תמצאו סיגר בעבודת יד ממולא בפרגית ותפוחי אדמה עם קארי צהוב (42 ש"ח), ג'מבו שרימפס ברוטב צ'ילי-בוטנים (66 ש"ח), שיפודי פילה עוף ברוטב סאטה (51 ש"ח) ומיאנג קאם עם דג לבן פריך או שקדי עגל לגלגול בעלה חסה עם אטריות סומן, עלים ורוטב בצד (45/58 ש"ח). סום טאם קלאסי וסלטים נוספים עם עלים רעננים, מנגו, טופו פריך ועוד הפתעות סוללים את הדרך לעיקריות, שיכולות להיות בכיוון של קארי אדום וירוק (71/73 ש"ח), פאד תאי (63 ש"ח), לברק שלם מטוגן עם קוביות ג'ינג'ר ורוטב תמרהינדי, ופילה בקר ברוטב תאילנדי חריף עם סטיקי רייס בצד. אם תעצמו עין אחת, יש סיכוי שדיזינגוף פתאום ייראה לכם קצת כמו הקווסאן.

הנה חסכנו לכם טיסה לבנגקוק. תאי 148 (צילום אסף קרלה)
הנה חסכנו לכם טיסה לבנגקוק. תאי 148 (צילום אסף קרלה)

גם הקינוחים נשארים במזרח אסיה, למשל טפיוקה ופירות, סטיקי רייס מנגו וטיגוני בננה וגלידה וניל עם רוטב חלב קוקוס ושוקולד. תפריט האלכוהול כבר מחויב פחות לתאילנד – יש בו קוקטיילים קלאסיים ומקוריים שמתאימים לארומות העזות, לצד יינות לבנים ומבעבעים מאיטליה, ספרד וישראל ובירות קירין ולאו. בקיצור – כל מה שיצליח לכבות את השרפה שבוערת בגרון.

"רצינו לחבר את תאילנד לישראל, ולעבור בדרך בכמה שיותר נקודות טעימות באסיה, לתת לאנשים לטעום ולהרגיש, לשתות קוקטייל מגניב ויין מעניין ולהעביר ערב בלי להיות מחויב לקערה ענקית של מרק, או למנת אורז כבדה שאחריה הכול נגמר. ככה, כמו שאוהבים היום, ובדיוק כמו שהקהל שלנו ביקש", מסכמים כהן ולוי. ומכיוון שלתאילנד לא נגיע בקרוב כי מחירי הכרטיסים בשמיים, ובכל זאת מלחמה, אפשר תמיד לתפוס קורקינט לדיזינגוף.
דיזנגוף 148, ראשון-חמישי מ-17:00, שישי-שבת מ-12:00