ביס חוץ: 10 מנות שבאמת שווה לתל אביבים לאכול בפסטיבל תל אביב Eat

גלגלו אותנו. עלי גפן מאזרבייג'אן. צילום: נופר לפיד
גלגלו אותנו. עלי גפן מאזרבייג'אן. צילום: נופר לפיד

פסטיבל תל אביב Eat של עיריית ת"א-יפו חוזר לפארק צ'ארלס קלור, ולמרות שהמחיר עלה עדיין יש כמה מנות ששוות את הביקור שלכם - במיוחד משפים שלא נוטים לבקר בתל אביב. כן, אסף גרניט, אנחנו מסתכלים עליך וגם זה רק כדי שתביא לנו פולנטה

18 במאי 2025

פסטיבל האוכל של עיריית ת"א-יפו ומועדון חבר, הידוע גם בתור תל אביב EAT, חוזר מחר לגני צ'ארלס קלור. אז נכון, השנה מחירי המנות הן "עד 45 למה", שזה יותר מבדרך כלל (אלא אם אתם חברי "חבר", ואז תתפנקו אחים שלנו), אבל גם מול התורים הארוכים יש כמה מנות ששוות את הביקור שלכם בפסטיבל. הפעם, ברשותכם, נתעלם מהצפויים ומאלו שגם ככה מגישים את האוכל שלהם בתל אביב, ונפנה להמליץ לכם על ביסים שמגיעים ממרחק להתארח בעיר שלנו לרגע (כלומר, מיום שני עד חמישי). בין העוף של אהרוני וכריכי הענק של רחל בן אלול, אלו המנות שאתם רוצים לנסות בפסטיבל.

>> הביס שלנו: 7 המלצות על מסעדות נהדרות שקיבלנו החודש בתל אביב

מאזרבייג'אן באהבה | מוטי יבדייב

מדובר בדוכן מסקרן ומבטיח במיוחד מטעם שגרירות ומועצות התיירות של אזרבייג'ן בישראל, לא פחות מכך. על הדוכן מנצח השף מוטי יבדייב, שמומחה בבישול קווקזי ומתכנן לכם עלי גפן מתובלים היטב ושאר ממולאים, פריטטה אזארית (לטענתו, מלכת כל החביתות), בדימכאן קוסקו (תבשיל חצילים אזרי מסורתי עם עגבניות ופלפלים), פלוב מסורתי לפי הספר ושאר מטעמים ותבשילים מההרים.

ככה נראית אהבה. מוטי יבדייב. צילום: נופר לפיד
ככה נראית אהבה. מוטי יבדייב. צילום: נופר לפיד

תעשה לנו פולנטה | אסף גרניט

יש לו מסעדות בפריז, לונדון ובירושלים כמובן, אבל אצלנו עדיין לא. בסדר אסף גרניט, לא נרגיש מקופחים כי השנה הוא מגיע לראשונה לפסטיבל, ומתכנן להציג לקהל את המנות האייקוניות של מחניודה לדורותיהן. הבטיחו לנו שתהיה פולנטה, ואנחנו מאוד מקווים לטובתך שהיא באמת תהיה שם אסף. אנחנו לא רוצים להתדרדר לאלימות.

מחניודה. צילום: יח"צ
מחניודה. צילום: יח"צ

המוציא אוכל מירושלים | אבי לוי

ממשיכים בקו הירושלמי עם התוצרת של שף אבי לוי, שיוציא לנו את הקלאסיקות של המוציא, שמציגות מטבח מרוקאי בשיא תפארתו יחד עם טוויסט מתבקש. זה אומר, למשל, מופלטה אנטריקוט, חלת שניצל עם מטבוחה וחציל (אותה הוא הכין לפני שהפכה להיות מנת הסטריט פוד השגורה ביותר בארץ), וגם קבב קלאסי כמו שצריך.

המוציא בירושלים. צילום: יח"צ
המוציא בירושלים. צילום: יח"צ

תודה על הדגים | עמוס חיון

אז אם כבר שפים מגיעים עד אלינו העירה אבל אנחנו מאוד רוצים לאכול את האוכל שלהם, בפסטיבל תוכלו לטעום מידו של השף עמוס חיון ממסעדת רובידה שבמזכרת בתיה, שלאחרונה אף חנך מסעדה נוספת במלון כנען בצפת. הוא מתכנן להכין פיש אנד צ'יפס מוקפד על בסיס דגי ברמונדי מטוגנים לעילא, כריך דייגים ערב לחיך ומנת דג צרוב עם שעועית ירוקה מוקפצת. 

בין מילואים לאיטליה | שלומי בן שלום

השף שלומי בן שלום שמנהל בימים שבשגרה את מסעדת פלומינו האיטלקית בירושלים נמצא בשירות מילואים ממושך, שכן אין לאף אחד שגרה כבר יותר מדי זמן. לשמחתנו הוא יוצא לרגע מהעבודה החשובה (אולי ב"חבר" קימבנו אותו?) ויגיש לקהל הרעב פיצה נפוליטנית מופלאה שמכין בעבודת יד וגם פסטה ריגטוני ברוטב פיסטוק, שאין מנחם ונכון ממנה.

שלומי בן שלום. צילום: עוז אוחיון
שלומי בן שלום. צילום: עוז אוחיון

בלי בדיחות על ח'ותים | ינון אלעל

השף של מסעדת לונל הכיפית מרביעיית פלורנטין הצטרף ברגע האחרון לפסטיבל, ככל ששירות המילואים אפשר לו. על כן ברגע האחרון יכין לנו לחוח מושלם ומלא בועות לפי מתכון של סבתו, אליו ישדך תוספת בשרית, דגית או צמחונית לבחירתכם. יהיה טעים, זה בטוח.

לונל (צילום צילום איתמר גינזבורג)
לונל (צילום צילום איתמר גינזבורג)

לחובבי בשר וגם ללא | תומר תומס

תומר תומס יוצא מגבולות המסך והפעם לא רק ילמד אתכם מתכונים או יעשה לכם חשק להכין דברים (שקרוב לוודאי ולא תכינו כי אלה החיים) סיגר ממולא בבשר עגל, כריך אסאדו מפורק, כריך בריסקט עשוי ללא חת ולא יקפח את הצמחונים גם עם שווארמה כרובית. בא לנו הכל, בשרי וצמחוני גם יחד.

לפעמים סיגר הוא לא רק סיגר. תומר תומס בפיתה (צילום: דוד מויאל)
לפעמים סיגר הוא לא רק סיגר. תומר תומס בפיתה (צילום: דוד מויאל)

פסטיבל תל אביב Eat, פארק צ'ארלס קלור, שני-חמישי (19-22.5), 18:00-23:00. הכניסה חופשית