הראמן, הכמהין והאונטריב: הכירו את תפריטי החורף החדשים בעיר
עם כל הרצון העז לבישול עונתי, בישראל יש בעיקר קיץ וטיפ-טיפה חורף, אז לא פלא שתקופת הזמן הקצרה הזאת כולם רוצים לקפוץ על חומרי הגלם, הטעמים והאווירה החורפית. ככה קיבלנו ניוקי סולת מנחם בוינונה פוראבר, ספיישל כמהין בפאסטל ועוד מנות מחממות
וינונה פוראבר
בביסטרו וינונה פוראבר מקבלים את הכפור (כפור? קצת נסחפנו) עם תפריט חדש ויצירתי עם חשיבה מחוץ לקופסא, למשל מנת ניוקי א-לה רומנה שאין מתאימה ומנחמת ממנה לעונה הקרה. מדובר בניוקי סולת, עם תבשיל תרד שחור, חמאה ופרמזן. עוד בתפריט: סלקים צלויים, עם סלסת אפרסמון (!) – ללא ספק כוכב פירות החורף – גבינת עיזים צרפתית מותכת ווינגרט דבש ולימון. ולקינוח החורפי מכולם, אין כמו אגסים מבושלים ביין אדום עם קרם דיפלומט וקראמבל. עוד נספר שבוינונה מציעים להתחמם, כראוי לשם, עם יינות אדומים מיקבים מקומיים, וגם יינות כתומים טבעיים ייחודים. לחיי החורף, אה?
שלמה המלך 2
פאסטל
חורף או לא חורף, עם עונת הכמהין הקצרה והיוקרתית קשה ומיותר להתווכח. במסעדת פאסטל החליטו לחגוג את העונה עם תפריט ייחודי שיוגש במסעדה במהלך עשרה ימים ומעלה על נס את הפטרייה הכי אקסקלוסיבית בעולם. השף גל בן משה הרכיב תפריט חורפי אלגנטי על טהרת הכמהין (כן, השחורה, האמיתית והמדוברת) והוא כולל ארטישוק ירושלמי, קרם כרישה וערמונים עם פטריות כמהין, מנה שהיא מופת לחורף ולשימוש בחומרי גלם עונתיים. יש גם מרק עוף מנחם עם שקדי עגל צלויים בגריל פחמים, תוספת כמהין, "ביסק" עוף וקרם ערמונים. עוד מנה חורפית בהחלט היא הריזוטו שמוגש עם סלק, אספרגוס, אגוזי לוז – וכמובן, כמהין.
מוזיאון תל אביב, שד' שאול המלך 27, התפריט יוגש בין ה-22.12 ל-30.12
גרקו
סביר להניח שגם לשכנה הים תיכונית שלנו החורף טרם הגיע במלוא הדרו, אבל בגרקו, כך או כך, רוצים לקוות שכן, עם מנות חורפיות למהדרין (או מה שזה לא יהיה שהיוונים מגדירים כמהדרין. אורתודוקסין?). למשל, פסטה כריתית – מנת פסטה הכוללת תבשיל בשר אונטריב מהביל, סלרי וצלפים בציר בשר, הגרסה היוונית לבולונז חורפי. עוד מציעים בגרקו לחורף זה, מרק דייגים כהלכתו הכולל פירות ים כגון שרימפס וקלמארי, דגים וגם ירקות שורש בתיבול כורכום וזעפרן. לקינוח, נמליץ להתחמם עם קלצונה מטוגן ממולא בקרם סולת, חלב, פיסטוק ומשמשים בסירופ.
אורי צבי גרינברג 25
מנטנטן
בראמן של מנטנטן כולנו רוצים לגור ביום סגריר, אבל איך אומר פתגם יפני עתיק – הראמן הוא לא הכל, ולחורף הקרוב השחקן במנטנטן מנות נוספות שמתאימות לעונת הגשמים כגון דג ברקודה על גריל פחמים יפני, עם קולורבי צלוי ולימון, או ספרייבס חזיר שאין ראויים לאכילה מהם דווקא בחורף והם מוגשים ברוטב צ׳ילי מהנה, סלטון עשבים עונתיים של חורף, שום מותסס ובצל מוחמץ. ואם כבר חורף אז חובה גם תבשיל קארי יפני חמים וטוב, בתוספת נחוצה של אטריות אודון רכות ונעימות, בצל ירוק, לרעננות וגם תרד וטוגראשי.
נחלת בנימין 57, 03-672-5318
MENA
במסעדה מול החוף כיף לצפות בגלים גם כשהם גועשים וסוערים, ואתם יושבים תחת פטריית החימום הנעימה, עם כוס יין אדום וזוללים פסטה עם ירקות שורש על בסיס רוטב יין אדום, זעתר, סילאן וגם פטה, או פסטה עם ראגו בשר בבישול ארוך, שאין כמותה ביום של רעמים וברקים. לא רוצים פסטה? יש טיבון טלה על מצע ריזוטו מחיטת פריקי עם חמאה, יין לבן ובצל מקורמל. עוד תמצאו כאן ירוקים צלויים כהוגן בתנור אבן, עם פרמזן, ביצה רכה ותפוחי אדמה רכים ומבורכים.
הירקון 88
לה טיגרה
בלה טיגרה אופים לשמחתנו פיצות חורפיות חדשות: פיצה מלנזנה משוחה ברוטב עגבניות ומוצרלה, עם בטן חציל בלאדי בטאבון ופרוסות חציל, פרמז׳ן, קציפת יוגורט, צנוברים, שמן זית, מטבל ואגוזי לוז חריף – פיצה מופלאה שמראה לנו כי חציל, בצק, עגבניות וגבינה הם שילוב שיעבוד לנצח. גם את הטבעונים לא שכחו, עם פיצת ראגו מבשר ביונד מיט, על בסיס של גבינת מוצרלה שקדים, בזיליקום, שמן זית ומטבל פסטו. ועוד חברה חדשה בתפריט החורף תהיה פיצת האמלפיטנה, המבוססת על רוטב שמנת, פרחי ברוקולי, פרוסות לימון טרי, עגבניות שרי צהובות, אנשובי, שום קונפי ומטבל לימונצ'לו. יאמי.
פרנקל 9