עכשיו אפשר גם לאכול את קוסאמה: הצצה לתפריט המיוחד לתערוכה

התערוכה של האמנית היפנית במוזיאון ת"א נפתחת רשמית רק מחר, אבל נראה שהספקנו כבר לבצע כל פעולה אנושית שקשורה לה. אה, למעט אכילה - אבל לא עוד. קבלו תפריט מלא נקודות, אינסוף ודלעת, אלא מה
הביקוש והבאזז סביב התערוכה של האמנית היפנית יאיוֹי קוּסאמה במוזיאון תל אביב שוברים שיאים. על אף שהפתיחה הרשמית היא רק מחר (15.11), יותר מ־100 אלף כרטיסים כבר נמכרו. את מחשבותינו מביקור בתערוכה תוכלו לקרוא כאן, ומכיוון שבלי אוכל אי אפשר, במסעדת פאסטל הצמודה למוזיאון טעמנו את תפריט המחווה לקוסאמה וויסקי אברפלדי – סינגל מאלט עטור פרסים שהושק בארץ במספר גרסאות (הפרטים המלאים בסוף). הדלעת והנקודות כבר בפנים, כמובן.

תפריט המחווה שהגה שף קובי בכר משתמש במוטיבים מתוך עבודתה של קוסאמה ומחבר אותם למטבח העונתי־ימי של פאסטל. תוכלו למצוא בו פופ ארט דלעת – סקאלופ שמנמנים במתיקות עדינה צרובים על הפלאנצ'ה עם זביון מיסו, אורז בר פריך וסלט גרגיר נחלים; נקודות אבודות – צ'אודר תירס גילי, סרטן כחול, קרם גזר ומרווה, קולי כרישה שרופה ושמן בזיל תאילנדי; דגי אינסוף – קוביות דג נא עטופות באבקת אצות, ביצי דג מעופף וצ'ילי מותסס ומעושן ועוד (72-98 ש"ח).
בתפריט המנות האחרונות בולטת ביצת פברז'ה א-לה קוסאמה במילוי קציפת תפוז, סורבה מנדרינה לואיזה, סוכריות קופצות(!) ופירות יער טריים (85 ש"ח), אינטרפרטציה מנוקדת לקינוח האיקוני ממסעדת מול ים שבה שימש בכר סו שף.

תפריט המחווה יוגש לצד התפריט הקבוע בכל שעות פעילות המסעדה בתוספת שתי אופציות מיוחדות: ארוחה עסקית בכל יום בשעות 15:30-17:00 – מנה ראשונה, עיקרית וכוס יין במחיר מיוחד של 125 ש"ח ללא הגבלה של בחירת מנות (ברכישה מראש באתר המוזיאון), וכרטיס משולב לימי שלישי בשבוע שבהם יפתח המוזיאון גם בערב, לראשונה מאז הקמתו – 1+1 על קוקטיילים ומנות מהתפריט במיוחד.

בד בבד לוקחת המסעדה חלק בהשקה הישראלית של הסינגל מאלט Aberfeldy המוגש בגרסאות 12, 16 ו-21 שנים, והבלנד Dewar's בגרסאות 18 ו-25 שנות יישון.
פאסטל