בין ביירות לת"א: מטבח לבנטיני חדש במשלוחים מבית היוצר של משייה

מתחת למסעדת מגרב נפתח מטבח המשלוחים אבו ג'מיל. בתפריט: לאבנה מעושנת מופלאה, מאפי מנקיש בעבודת יד ומגשי חפלת בשרים

מזרח תיכון חדש. אבו ג'מיל (צילום: אנטולי מיכאלו)
מזרח תיכון חדש. אבו ג'מיל (צילום: אנטולי מיכאלו)
24 בדצמבר 2020
  • בטיימינג מושלם לקראת הסגר השלישי, יוצאת לדרך מסעדת משלוחים לבנטינית עם השפעות לבנוניות. למעשה, זו אינה עוד מסעדה אלא מיזם של baraka house, בית היוצר של משייה, קיטשן מרקט, אונזה ומגרב. "כשהסגר השני הגיע קלטנו שהוא כנראה לא יהיה האחרון. מתחת למגרב יש לנו מטבח בגודל 600 מ"ר שמאפשר לעשות המון. החלטנו להוציא משלוחים שיעבירו את חוויית המסעדה", אומר הבעלים אסף ליס (יחד עם אלון פרידמן).

בפרונט של אבו ג'מיל, שנקרא על שם שכונה יהודית בביירות, ניצב חמודי אבולעפיה, חלק בלתי נפרד מהצוות במגרב. שם המשפחה המוכר מתקשר אוטומטית לבצק ופיתות, אך חמודי עצמו אוחז ברזומה מרשים לצד חיים כהן ביפו־תל אביב. "עם השנים עודדנו אותו להביא דברים מהבית. חיברנו מנות מתפריט הערב של מגרב עם טכניקות חדשות ומסורתיות וחומרי גלם משכם, חברון ומזרח ירושלים".

קחו למשל את הלאבנה. לכאורה מוצר שניתן למצוא במסעדות בסטנדרט אחיד כמעט, אך זו של אבו ג'מיל שונה לגמרי והעיפה לנו את כל קולטני הטעם. במקום חמיצות אגרסיבית יש לה טעם מעושן עמוק שמזכיר סינגל מאלט ומרקם משיי שאי אפשר להפסיק לנגב עד קרקעית הקופסה. עוד במנות הפתיחה: טבולה פריקי עם תערובת שומשום ממזרח ירושלים וחמוציות, חומוס שמתנגב היטב עם מאפי מנקיש זעתר/בצלים סגולים, קישואים בלאדי בגריל פחמים עם יוגורט כבשים וסלט כרובית עם ביצים חומות וזעתר משכם (22-42 ש"ח).

פתיחת שולחן באבו ג'מיל (צילום: אנטולי מיכאלו)
פתיחת שולחן באבו ג'מיל (צילום: אנטולי מיכאלו)

לעיקרית תוכלו לקבל בקר מפורק בטאבון בבישול ארוך עם גרגירי חומוס, משווייה וסחוג; מסאחן עוף; קבב טלה משובץ פיסטוק חלבי עם ירקות מהגריל ועוד ועוד (64-74 ש"ח). שתי לאפות לוהטות וביניהן בשרים בגריל (פרגיות, קבב, נקניקיות מרגז ואנטריקוט מיושן מהקצביה של ג'ורג' דה בף) בתוספת ירקות שרופים וטחינה (74-134 ש"ח) הן האטרקציה המרכזית. החפלה, כך נקראת השחיתות הפחמימתית־קרניבורית, בתוספת כמה סלטים ובירה, סוגרת ערב מספק, משביע וטעים בלי להתפלצן בהוצאה סבירה לגמרי.

ליס מספר שאבו ג'מיל הוא יריית פתיחה למיזמים נוספים של הקבוצה. המטבח שהיה רגיל להאכיל 700 איש בצהרי יום יתפצל כעת לתשעה מותגים שיראו אור בקרוב – ארוחת מרקים ובריושים, מטבח אסייתי, מותג המבורגרים מכל העולם ועוד. "יש לנו הכל מתחת לידיים כולל מאפייה וקצבייה. אין צורך בשום אאוטסורסינג, הכל קורה בבית".
להזמנות 0549234444 או דרך וולט ותן ביס