אדון שיפון מזמין אתכם לעוף

פרויקט Fly Beyond Tel Aviv של גריי גוס מציג חמישה יוצרים עכשוויים ופורצי דרך שנבחרו כמייצגי החשיבה, היצירתיות והמומחיות - כל אחד בתחומו, לצד אהבתם והשראתם מתל אביב. הכירו את אדון שיפון: האדריכל אורן חג'ג' שהתאהב בלחם והחליט שאת התשוקה הזו הוא מוכרח לחלוק עם כולם

אדון שיפון. צילום: זוהר רון
אדון שיפון. צילום: זוהר רון
18 בינואר 2017

בחסות Grey Goose


אדון שיפון, הלוא הוא אורן חג'ג' (43), מצליח למכור קרח לאסקימוסים – אפילו שפים אירופאים מעוטרים בכוכבי מישלן השתאו לראות איך הוא ממציא מחדש את המוצר הבסיסי ביותר – לחם. לא בטכנולוגיה חדשנית, אלא דווקא בחזרה לחומרי הגלם הטובים ביותר. ״אחרי 12 שנות קריירה כאדריכל התאהבתי בלחם״, הוא מספר. ״דרך הארכיטקטורה יכולתי להבין בדיוק את הסטרוקטורה של הלחם". הוא אופה כבר עשור. בפייסבוק ניתן למצוא אותו בעמוד Adon Shifon.

1. מתי הבנת שאתה רוצה לאפות?

״בשנייה שנגעתי לראשונה בחומר הכל כך רך ונעים הזה הבנתי שזה הייעוד שלי״.

2. מה גרם לך לעוף על החלום שלך ולהפוך אותו למציאות?

״התשוקה לאוכל טעים שבאה לי מבית הוריי, שהיה מלא בריחות, טעמים ואהבת אוכל״.

3. מה היה רגע הפריצה?

״הרגע שבו החלטתי לצאת מהבית ולפתוח את החנות״.

[tmwdfpad]

4. מה הכישלון הכי גדול שלך?

״לא להיות כמה שיותר זמן עם המשפחה לאורך הדרך״.

5. מי האדם שהכי השפיע על העבודה שלך?

״אני מגיע מתחום האדריכלות, והאיש שהכי השפיע עליי הוא האדריכל והמהנדס הספרדי סנטיאגו קלטראווה, שמקבל השראה מתנועתם של בעלי חיים״.

אדון שיפון. צילום: זוהר רון
אדון שיפון. צילום: זוהר רון

לקריאה נוספת:

הפרויקט החדש של גריי גוס יעיף אתכם, תחנה ראשונה – תל אביב

חן זיו: "אני רוצה לפסל בעירום, להיות אחת עם החומר"

הזוג העומד מאחורי בית קנדינוף מבטיח שיהיה לוהט

אדון שיפון בכלל לא אוכל לחם, אבל מאוהב בו

אחוזה מפוארת, אח בוערת וארוחות ערב בנות חמש מנות: מרכז מבקרים כמו שאנחנו אוהבים

האחים מוסלין: "לעשות, להיכשל ולטעות, ומשם להמשיך לעשות"

6. למי אתה חייב את מה שהשגת?

״לעצמי״.

7. מה היה הרגע הכי מרגש בקריירה שלך?

״היום שבו הילדים עזרו לי לארוז את המאפייה הביתית לקראת המעבר לחנות באלנבי״.

8. מה הפחד הכי גדול שלך?

״להכניס מכונת כדרור בצק למאפייה״.

אדון שיפון. צילום: זוהר רון
אדון שיפון. צילום: זוהר רון

9. משהו שהיית משנה בעצמך?

״את היכולת להבין בני אדם לעומק״.

10. מה התכונה הכי טובה שלך?

״לקרוא עשרה מהלכים קדימה את אופן ההתנהגות של מערכת אנושית״.

11. מהו היעד האמנותי הבא שלך?

״נקניק ובירה. שתי האהבות הגדולות שלי אחרי לחם״.

12. מה הדבר שאתה הכי אוהב בעבודה שלך?

״הרגע שלפני חריצת הלחם״.

אדון שיפון. צילום: זוהר רון
אדון שיפון. צילום: זוהר רון

13. איזה גבול שטרם פרצת אתה רוצה לפרוץ?

״הגבול הוא תמיד זה של חומר הגלם – הדבר הכי חשוב לי זה היכולת ללמוד בכל יום מחדש על חומרי גלם״.

14. איך תל אביב משפיעה על היצירה שלך?

״בדינמיות ובקצב שלה. דמיונית בכל שעה״.

15. מה הייתה פיסת הלחם הכי משובחת שטעמת?

״לא אוכל לחם. אמיתי״.

איפה תמצאו אותי? 

מיטבר

״מוסד תל אביבי שמגיש מתחילת שנות ה־90 ועד היום את ההמבורגר הכי טעים בעיר. מופת של מקצועיות״.
שדרות ח״ן 52 תל אביב, 03-6956276 כל יום 12:00־24:00

בוסי

״עוד מוסד בשרים תל אביבי שממוקם בתקווה ומזכיר לי חוויות ילדות וטעם רפיטטיבי ומענג״.
אצ״ל 41 תל אביב, 03-6882041

אואזיס

״נווה מדבר של לוחמת וירטואוזית – השפית רימה אולברה. חומרי גלם, פרזנטציה וידע קולינרי שמטיס אותך שוב ושוב למקום הזה לטעום את מה שפספסת, ותמיד יש הפתעות״.
מונטיפיורי 17 תל אביב, ראשון־שישי 19:00־24:00