הכינו את הצ'ופסטיקס: המוסד האיקוני של אהרוני חוזר לקצת

יכין לכם המבורגר. אהרוני (צילום: אנטולי מיכאלו)
יכין לכם המבורגר. אהרוני (צילום: אנטולי מיכאלו)

המנות האגדיות מיין ינג האגדית יוצעו בתפריט של מסעדת פקין בצפון העיר לתקופה של חודש. תפסנו את אהרוני לשיחה קצרה שבה התוודה שהוא לא כ"כ אוהב נוסטלגיה, אבל מנת החציל - הו החציל

15 באוגוסט 2021

יין ינג חוזרת. כלומר לא המסעדה כולה, אלא המנות והרוח שלה באופן חלקי לתקופה מוגבלת – כמחווה נוסטלגית (וטעימה במיוחד). מנות מהמוסד האיקוני יוגשו למשך חודש בפקין, הסינית בצהלה.

"אנשים מתגעגעים לזיכרון. לתקופה ולמה שהיא ייצגה", אומר שף ישראל אהרוני, בעלי יין ינג ז"ל. "כששואלים שפים גדולים מה הם הכי אוהבים לאכול הם תמיד עונים 'הקציצות של סבתא', שלדעתי לא היו עוברות היום שום סף קולינרי שהוא".

אהרוני מתוודה שהוא "לא כל כך אוהב נוסטלגיה. בעיני היא דבר שתוקע, ואני מעדיף להסתכל קדימה. אבל מדי פעם אני 'נאלץ' להיות נוסטלגי, ויש בזה משהו מרענן אחרי שנים שבהן אני לא נובר בעבר. כשבאו אלי בהצעה ברגע הראשון סירבתי אבל הבנתי שביין ינג היו ימים יפים".

פקין חוזרת (צילום: אנטולי מיכאלו)
פקין חוזרת (צילום: אנטולי מיכאלו)

קשה להמעיט מערכה של יין ינג בהיסטוריה הקולינרית של ישראל בכלל ותל אביב בפרט. המסעדה שנפתחה בשנת 1981 ופעלה במשך 28 שנים הייתה אחת המסעדות הסיניות הראשונות בארץ. דורות של שפים ופודיז התחנכו לאורה, וכשחושבים שהיה פה שמח לפני שנולדתי, הכוונה אולי אליה.

מאז זרמו הרבה מים בירקון ויין ינג נותרה בזיכרון כפיסת נוסטלגיה. עד עכשיו. אהרוני חבר לבעלי מסעדת פקין, לי פן, ולימד את הטבחים ("יש שם טבחים סיניים ששולטים בחומר") שש מנות בלבוש עדכני: חציל מאודה; באן קריספי צ׳יקן – חזה עוף בפנקו בלחמנייה סינית מאודה עם חסה בייבי ג׳אם וצ׳ילי טרי ברוטב מיונז סרירצ׳ה אסייתי.

עוד במנות: אטריות אורז פריכות, פטריות וג׳ינג׳ר עם בקר פריך על רוטב סויה כהה; חזה ברווז צרוב בגלייז אסייתי ועוד, וגם אהרוני אנד ביונד – בשר מן הצומח של ביונד מיט במרינדת יין שאוסינג, עם בצלי שאלוט, קשיו מפורק וערמונים בתוך עלי חסה (41-103 ש"ח).

אפשר גם טבעוני (צילום: אנטולי מיכאלו)
אפשר גם טבעוני (צילום: אנטולי מיכאלו)

"המנות מבוססות על מתכונים מאז. למשל חציל מאודה, מנה שאהבתי מאוד ואני עדיין אוהב מכמה סיבות. טכניקת הבישול באדים בלבד יוצרת מרקם שאין לאף חציל אחר, ומלבד זאת במנה אין כלל שמן. אנחנו רגילים לאכול חציל שבאיזושהי צורה מעורב שמן בתהליך הכנתו, וכאן הטעם המיוחד והרוטב הסיני מפתיעים.

דג מאודה הוא אחד מנכסי צאן ברזל של המטבח הסיני. אם נאמר שסושי הוא המנה הכי קרובה למקור, כלומר לדג טרי, אז דג טרי מאודה נמצא במקום השני. הוא מבושל באדים בלבד עם יין אורז, ג'ינג'ר, סויה ופטריות שחורות והמרקם והתיבול עדינים מאד".

נוסטלגיה זו לא מילה גסה. אהרוני בפקין (צילום: אנטולי מיכאלו)
נוסטלגיה זו לא מילה גסה. אהרוני בפקין (צילום: אנטולי מיכאלו)

במהלך השבוע הראשון לחזרתה של יין ינג ניתן יהיה להזמין מהתפריט המיוחד רק בישיבה במסעדה. בהמשך תוכלו לקבל את המנות הנוסטלגיות גם במשלוחים. הפרויקט נוצר בשיתוף פעולה עם חברות קיקומן וביונד מיט, שהתפריט עושה שימוש במוצריהן.
פקין, ראשון-שבת (22.8-22.9), 11:30 – 23:00