הכירו את Nomi: השף של מסעדת מול ים המיתולוגית פותח מקום חדש

אחרי תקופה ארוכה מתחת לרדאר השף יורם ניצן (מול ים, בינדלה) משיק מקום חדש. בתפריט: מסעדה כשרה במלון דיויד אינטרקונטיננטל

Nomi, אניולטי תירס (צילום: אפיק גבאי)
Nomi, אניולטי תירס (צילום: אפיק גבאי)
24 בדצמבר 2018

 

יורם ניצן יהיה קשור בתודעה לעד כשף מסעדת מול ים המיתולוגית. כעת הוא מחליף פאזה ופותח את Nomi, מסעדת שף במלון דיויד אינטרקונטיננטל בקו התפר בין תל אביב ליפו. מה לשף שהתמחה בשרצים ולכשרות? "זה בהחלט שינוי אחרי שנים בהן התמחתי בעיקר בפירות ים. אני נרגש לקראת האתגר החדש", אומר ניצן.

>> מאבקים, ניצחונות והרבה אבוקדו: סיכום השנה הקולינרית של 2018

Nomi מוגדרת כמסעדה ישראלית-מודרנית, ש"שמה לה למטרה לשמר את אופיין של מנות ישראליות מסורתיות ולהציגן במלוא הדרן בהתאם למרכיבים העונתיים, כדי ליצור חוויה ייחודית הממזגת בין טעמים, גישות ופרזנטציות", לשון הודעת הפתיחה. עיון בתפריט מגלה דווקא השפעות מכל העולם ומנות שדוברות שפה שכל תייר יכול להבין. לשם המחשה במנות הראשונות אפשר למצוא סשימי סלמון וגרניטה ג'ינג'ר, פחם בצלים וטוויל מיסו; רוסטביף סינטה ובצלי שאלוט כבושים, מיני באגט ואיולי כמהין; וסטייק אנד אג עם קציפת ארוגולה, ביצה משוחזרת (טכניקת בישול מתקדמת), בריוש וקראמבל אווז מעושן.

Nomi, טלה ב-3 צורות (צילום: אפיק גבאי)
Nomi, טלה ב-3 צורות (צילום: אפיק גבאי)
Nomi, נתח קצבים (צילום: אפיק גבאי)
Nomi, נתח קצבים (צילום: אפיק גבאי)

בעיקריות הסגנון דומה: ריזוטו פטריות; אניולוטי מפסטה 40 חלמונים ואספרגוס, ירקות ירוקים, עגבניות וקרם אפונת גינה; פילה בר ים בקרם שאלוט; נתח קצבים וירקות צלויים בציר בלזמי; אנטרקוט וראגו פטריות וצלע עגל חלב צלויה בציר מרוכז. מנות ראשונות מתומחרות ב-60 ש"ח בממוצע  ועיקריות בין 85-192 ש"ח למנה. מרק שורשים ודג דובר סול יוקרתי שמלווים את ניצן מימי מול ים נוכחים אף הם בתפריט. בצהריים מציעה המסעדה דיל שכולל ראשונה ועיקרית במחיר המנה העיקרית. לדוגמה: חציל בלאדי סביח, קרפצ'יו סלמון, סינטה אה לה מינוט וסינייה טלה כמנה ראשונה; וטליאטלה בולונז, שיפודי פרגית ורטטוי אוריינטלי, המבורגר שורט ריב וסטייק 200 גרם סינטה אנגוס לעיקריות.

טווח המחירים נוגע ברף העליון של העסקיות בעיר, 85-165 ש"ח. הקינוחים עומדים בתנאי הכשרות – סורבה פירות בשלושה טעמים, מילפיי שוקולד, פיור שוקולד ולרונה ועוד. ברשימת היינות נמצאים  יקבי פלם, יתיר, קסטל ורמת הגולן. במסעדה 80 מקומות ישיבה בפנים ובחוץ, והיא משקיפה לחוף הים שממול. עיצוב אלגנטי ותאורה רכה משרים אווירה תואמת למלון היוקרתי.

Nomi, סטייק אנד אג (צילום: אפיק גבאי)
Nomi, סטייק אנד אג (צילום: אפיק גבאי)
השף יורם ניצן
השף יורם ניצן

עם פתיחת Nomi מצטרף ניצן למאיר אדוני (לומינה, בלו סקיי), אבי ביטון (קפה פופולר), ניר צוק (מאפו) ושפים נוספים שוויתרו על מסעדה עצמאית לטובת השתלבות בבית מלון. ניצן שימש שף מול ים לאחר פרישת יונתן רושפלד, כשנה לאחר הקמתה. הוא החזיק בתואר עד לסגירת המסעדה עקב שריפה בשנת 2015. כשנה לאחר מכן התמנה ניצן לשף של בינדלה, מסעדה איטלקית בבעלות בני משפחת בינדלה משווייץ, שנסגרה באפריל 2017.

Nomi, קאופמן 12, תל אביב, ראשון-חמישי 15:00-13:00, 22:00-18:00, שישי-שבת סגור, 03-7951255