המעדניות החדשות שאתם חייבים להכיר

עייפתם מהבישולים ומתחשק לכם רק לקנות משהו מוכן בלי ללכלך את הסירים? בעיתוי מושלם לעייפת החגים היצע המעדניות בעיר מתרחב. ארבעה מקומות חדשים להתארגן בהם על מטעמים

פלטת גבינות
פלטת גבינות
20 בספטמבר 2018

מעדניות הן פיתרון מושלם לעצלנים קולינריים. מספיק ביקור קצרצר באחת מהחנויות האיכותיות בעיר בשביל לשדרג את סלט הלקט-חסות שלכם לסלט אנטריקוט ואת זלילת הקרקרים הלילית לשעה אלגנטית של יין וגבינות. לא צריך להיות בשביל זה אנין טעם, אלא רק בן אדם שנשבר לו מגב"צ ופסטרמה ומוכן להשביח את היצע הפסט פוד הביתי שלו. אלה המקומות הנכונים לקפוץ אליהם כדי ליהנות מהמעדנים המשובחים ביותר.

עוד כתבות שיעניינו אותך:
המסעדה שהתחפשה: הדבר היחיד היוקרתי בטורקיז זה המחיר
מתכון לכבד קצוץ מתוך ספר המתכונים של רביבה וסיליה
10 התופעות הקולינריות הכי תמוהות על שולחן החג הישראלי

1. אורו

בר יין איטלקי ומעדנייה שנפתחים ממש בימים אלה במתחם גן החשמל המוכר גם כגינת השרון. הרעיון הוא שתוכלו לגשת אל הוויטרינה, להזמין לעצמכם פניני חמים עם נקניקים מיובאים, אנטרקוט, סינטה או ברזאולה או גבינות של משק עברי (38־48 ש"ח לכריך גדול) וכן סלטים, ולהתיישב לאכול במקום או לקחת איתכם למשרד אם אתם קצרים בזמן. עוד תזמינו פה קפה נאפוליטני בשם IZZO בגרסת הפוך למשל (12 ש"ח), או גביע של יין בוטיק ישראלי או יין מהעולם (28־34 ש"ח), והנה יצאתם עם ארוחה מלאה. אגב, כל הכלים החד פעמיים פה מתכלים, כולל הקשיות העשויות נייר. שאפו.

ORO בר יין־מעדנייה איטלקי, לבונטין 12 פינת ברזילי (מול גן החשמל) תל אביב, ראשון־חמישי 7:00־24:00, שישי 7:00־כניסת השבת, מוצ"ש־24:00, 03־7605060

2. ספונטיני

בסיטי של תל אביב מתחבאת מעדנייה חדשה שבוויטרינה שלה מבחר של גבינות איטלקיות: פרמזן ברמות יישון שונות (עד 60 חודשים!), מוצרלה באפלו איטלקית ומקומית, פקורינו, פרובלונה וגורגונזולה (15־50 ש"ח ל־100 גר'), וכן אנטיפסטי המיוצר במקום, רטבים לפסטה מפוטנסקה ועד רוטב גבינות, ופסטות טריות, בהן טורטליני ורביולי שמיוצרים במקום (29־52 ש"ח למנת פסטה). כמו כן נמכרים כאן לזניות, קישים של בצק עלים ותפוחי אדמה עם גבינות בסגנון סרדיניה ומנות של דג אפוי. אגף אחד במעדנייה מתנהל כמסעדה איטלקית של ממש עם אפשרות להתיישב לארוחות מלאות במחיר מאופק. מרגש לגלות שמדי פעם מכינים כאן גם קנולי (28 ש"ח).

ספונטיני, אחד העם 15 תל אביב, ראשון־חמישי 9:00־20:00, שישי 9:00־16:00, 03 9460590

3. קפה נורדוי

מעדנייה צרפתית אנינה, גנדרנית ומושחתת צפויה להפציע ממש בקרוב, כפי הנראה ממש אחרי סוכות. מדובר בעוד פרויקט פרנקופילי מבית היוצר של השף עינב אזגורי, כחלק מהקומפלקס של מלון נורדוי והמסעדה שבו. אזגורי יציע כריכים נטולי עכבות כמו שרק הוא יודע להמציא: פאן דה מי של שינקן, סלט ביצים או רייט פורל (18־40 ש"ח לכריך). בגט עם טורטייה ספרדית של ביצים ותפוחי אדמה, פרצעל מטיאס או פרצעל קורנביף ואמנטל, וכן כריכי ביס קרואסון, ומתוקים פריזאיים כל כך של קנלה או עוגיות מדלן (18־32 ש"ח לקינוח). המקררים הצופים מצד אחד לתוך המעדנייה ומהצד השני לרחוב יאכלסו טרינים ועוגות ויטרינה מוושחתות, וברחוב יוצבו כיסאות ושולחנות קטנטנים שיתאימו לארוחות זריזות של כוס יין ופרוסת פאטה.

קפה נורדוי. צילום: עינב אזגורי
קפה נורדוי. צילום: עינב אזגורי

קפה נורדוי – המעדנייה, נחלת בנימין 27 תל אביב, כל יום 7:00־19:00, 050־3388833

4. Deli Dita

השפית דיטה בורנשטיין (מהבר המיתולוגי ביבר וממסעדת דיטה ברוטשילד) פתחה במהלך החגים מעדנייה בשם Deli Dita. פה ניתן למצוא את הכבד הקצוץ האגדי של דיטה (9 ש"ח ל־100 גר'), סלט ביצים (7 ש"ח ל־100 גר'), מלפפון חמוץ בכבישה ביתית (6 ש"ח), סלט איקרה (9 ש"ח ל־100 גר'), חזרת (12 ש"ח ל־100 גר'), רוטב ויניגרט וכן גם מנות מיתולוגיות של דיטה כמו קרפלך בשר (14 יחידות ב־28 ש"ח), סלט קיופולו, קציצות בקר, וכמובן גם טשולנט (חמין), מרק עוף, קציצות דגים, פילה מטיאס ומאקרל כבושים ועוד. בקיצור, כל מה שצריך כדי לפתוח שולחן מושלם בלי לטרוח.

דלי דיטה, מקווה ישראל 2 תל אביב, 054־7434008