הגביע הקדוש: 6 גלידות הסאנדיי הכי טובות בתל אביב

הקינוח האמריקאי של שנות ה־80 חוזר בכל מופרכותו. כי למה צריך לבחור אם להוסיף לגלידה שברי עוגיות, סירופ, סוכריות או קורנפלקס אם אפשר פשוט להוסיף את כולם? שישה מקומות לאכול בהם מנות סאנדיי מוגזמות שמוכיחות שהחיים קצפת

סאנדיי של בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו
סאנדיי של בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו
5 בנובמבר 2018

1. בוזה

בתום תהליך ארוך של עבודה הגלידאי המוכשר אדם זיו והקונדיטורית היצירתית מיכל בוטון משיקים סדרת סאנדייז בבוזה, ומשלבים בין הקונספט האמריקאי למרחב הים תיכוני, ישראלי וערבי שבו הם פועלים. תמצאו פה סאנדיי כנאפה עם שערות קדאיף קלויות, רוטב אוריינטלי, גלידת מסקרפונה, שברי פיסטוקים קלויים וכמובן קצפת. עם ההתקדמות אל תוך החורף תגיע גם סאנדיי קלאסית עם קולי תות, גלידת וניל, קצפת ודובדבנים אמרנה. שוקוהוליקים כבדים יבחרו מבלי לעפעף בסאנדיי פאדג' שוקולד, עוגיות שוקולד עשירות, גלידת שוקולד ים וקרם בוזה וקצפת (28 ש"ח למנה).

סליחה, אפשר בכוס? אני פשוט שומרת. צילום: אנטולי מיכאלו
סליחה, אפשר בכוס? אני פשוט שומרת. צילום: אנטולי מיכאלו

החשמונאים 91 תל אביב, 03־5465295

עוד כתבות שיעניינו אותך:
סיפורו המדהים של הגזוז מלוינסקי שסוחף את העולם
הקינוחים הטבעוניים הכי טובים בתל אביב
קריאת השמנה: רולדין מחלקת סופגניות בחינם

2. אוטלו

מפעלון הגלידה הארטיזנלי הזה, המחביא בתוכו עמדת שוקולטייה, מציע לקראת החורף מה שמוגדר כאן כסאנדיי איטלקי ובו קראמבל עוגיות, גלידת וניל, תותים טריים, קולי תות וקצפת (29 ש"ח) וגם סאנדיי פאדג' עם קראמבל עוגיות קקאו, גלידת וניל, קרמל מלוח, עוגת פאדג' שוקולד חמה וקצפת (34 ש"ח).

דיזנגוף 165 תל אביב, 03־6889890

3. באצ'ו

הגלידרייה הוותיקה שקמה לחיים ברחוב בן יהודה הולכת לכיוון איכותי, וממזגת בו את הרטרו שיק הנדיר שלה בעזרת גביעי זכוכית של סאנדיי. תוכלו להתלבט בין סאנדיי באצ'ו המכיל כדור וניל, כדור תות בשמנת, כדור אמרנה מסקרפונה, קצפת, סירופ פירות יער ודובדבנים (29 ש"ח), לסאנדיי שוקולד ובו כדור באצ'ו עשוי שוקולד, אגוזי לוז ופאדג', קרם חלב ואגוזים, כדור וניל, קצפת טרייה, נוטלה ותוספת עוגיה מתחלפת (29 ש"ח).

באצ'ו. צילום: הדר קדמן
באצ'ו. צילום: הדר קדמן

בן יהודה 70 תל אביב, 03־5234318

4. גלידרייה סיציליאנית

בוויטרינה הגבוהה שניצבת בחזית הגלידרייה הסיצליאנית תמצאו מבחר קינוחי גלידה שכולו אומר היסחפות ומככבת בו קולקציית סאנדייז קטלנית. דווקא בגלל המבחר העצום החלטנו להתמקד בסאנדיי אחת שכל המראה שלה צועק תתפרעו, והיא נקראת פבלובה ומכילה כדור גלידה, מקלות מרנג, רוטב פירות יער חם וקצפת (34 ש"ח).

סיציליאנית. צילום: שירי כץ
סיציליאנית. צילום: שירי כץ

אבן גבירול 63 תל אביב, 03־6962458

5. וופל בר

הוופל בר תמיד משדר על הגל של שנות ה־80 ומעולם לא יצא מהבאגי, לכן לא מפליא למצוא בסניף המשופץ של הרשת מנה של גלידת סאנדיי המכילה שלושה כדורי גלידה לבחירה המוגשים על מצע שוקולד חם, קצפת ובתוספת גביע וופל (48 ש"ח).

אבן גבירול 61 תל אביב, 072־2405398

6. דה דיינר

מכיוון שבדיינר של גוצ'ה יודעים שלפה באים כדי לתפוס קצת וייב אמריקאי, מציעים כאן סאנדיי קלאסי ותיק ונאמן. המנה כאן כוללת גלידת וניל רכה, קוביות בראוניז, קצפת ופאדג' שוקולד חם (39 ש"ח).

אבן גבירול 14 תל אביב, 03־6911603