משלוח מנות מהחלומות: המתוקים הכי שווים בפסטיבל יצרני הממתקים

פורים מתקרב, ואתם לא יכולים להרשות לפודי שבכם לשגר משלוח שהוא פחות ממושלם. טעמנו ובחרנו עבורכם את הממתקים הכי טעימים ומיוחדים בשוק הממתקים הארטיזנליים בנמל

פסטיבל יצרני הממתקים הראשון בישראל (צילום: אנטולי מיכאלו)
פסטיבל יצרני הממתקים הראשון בישראל (צילום: אנטולי מיכאלו)
5 במרץ 2019

שוק הנמל מפתיע עם פסטיבל יצרני הממתקים הראשון, שמתקיים, ולא במקרה, שבוע לפני חג פורים וישתלב לכם נפלא בהכנת משלוח מנות אגדי. אל הרחבה הדרומית של השוק הוזמנו יצרנים קטנים מובחרים, העמלים על הכנה ידנית של כל ממתק וממתק, שיקימו דוכנים שנותנים ביטוי לעולם הקונפיסרי המקומי. תמצאו כאן ענני מרשמלו בטעמים, מרנגים של תפוחים במילויים מפתיעים, ממתקים ברזילאים מסורתיים, סוכריות קשות צבעוניות, מרמלדות, רולים של סושי מפירות יבשים, פאדג' ביתי ועוד. המחיר: 4־25 ש"ח לממתק ויהיו כמובן גם מארזים מוכנים.

פסטיבל יצרני הממתקים הראשון בישראל (צילום: אנטולי מיכאלו)
פסטיבל יצרני הממתקים הראשון בישראל (צילום: אנטולי מיכאלו)

פופוקורן מקורמל

שתי אומניות הכנת הממתקים הגאונות, הילה הוכמן ורונית צין קרסנטי, חברו יחד ויציעו בדוכן אחד תופינים מופלאים. אל תעזבו את השוק בלי פופקורן קרמל משובח, טופי חמאה ביתי ומרמלדות של סרפד וחוביזה.

הילה הוכמן (צילום: אנטולי מיכאלו)
הילה הוכמן (צילום: אנטולי מיכאלו)

מרנגים בנוסח אוטלונגי

הקונדיטורית הצעירה והמבריקה ענבר אטיס היא אמנם שחקנית צעירה בתחום הקונפיסרי, אבל כבר תמצאו אצלה יהלומים כמו: סוכריות דובדבן, מרמלדות של פירות ובעיקר מרנגים ענקיים שמזכירים את אלה של מעדניית אוטולונגי בלונדון, ובנמל הם מגיעים במילויים של קוקוס קלוי ובננות מיובשות, ופטל קראנץ' עם פיסטוקים ואבקת סלק.

ענבר אטיס (צילום: אנטולי מיכאלו)
ענבר אטיס (צילום: אנטולי מיכאלו)

מוצ'י

היזמים של שוק הנמל אינם עיוורים לקרייב המוצ'י שתקף אתכם, ודאגו להציב בשוק דוכן של בקי ואתי כהן, יצרניות המוצ'י היפני המוכשרות. השתיים ימכרו כאן כדורי בצק אורז דקיק בשלל טעמים ובמילוי גלידה רכה. בבקשה לנגוס בביסים קטנים וללעוס היטב.

מרציפן פרסי

כמו כל פודי גם אתם עוקבים אחרי רותם ליברזון באינסטגרם, מריירים על הצילומים אבל בדרך כלל מתעצלים לבשל בעצמכם. בשוק הנמל ליברזון תביא את הממתקים הפרסיים שהדגימה את הכנתם למכירה ישירה. אתם תדעו להתנפל על כדורי המרציפן מסורתי בניחוח מי ורדים המתפוררים במהירות ונמסים אל תוך הפה.

רותם ליברזון (צילום: אנטולי מיכאלו)
רותם ליברזון (צילום: אנטולי מיכאלו)

פרעצל מצופה

מי שישדרגו את הנראות של כל משלוח מנות הם אנשי הקווין פרעצל, דניאלה ואיתי שלו, שיכינו פרעצלים מצופים ומשובצים שלל ממתקים ותוספות. תמצאו כאן פרעצלים מחופים בלוטוס, בחמאת בוטנים, בפופקורן מלוח ובעוגיות אוראו. כל שנותר הוא לצלם ולהעלות לאינסטגרם, כולל תיוג שמו של בר המזל.

← פסטיבל יצרני הממתקים, שוק האיכרים בנמל תל אביב, רביעי־חמישי (13.3־14.3) 12:00-20:00