לחיות בבועה: 10 קוקטיילים מבעבעים מומלצים בעיר

שמפניה, קאווה, טוניק, ג'ינג'ר ביר ואפילו ספרייט - סיומת של משקה מבעבע הופכת את הקוקטיילים של העונה החמה לקלילים יותר, מרווים יותר ואפילו ממסטלים יותר. האפרול שפריץ כבר לא לבד - קבלו עשרה קוקטיילים שמתפצפצים בפה 

בראון. צילום: אנטולי מיכאלו
בראון. צילום: אנטולי מיכאלו
7 ביוני 2018

1. JAVA | ספייסי שוט

ג'ינג'ר נחשב לחורפי ומחמם ולכן מפתיע עד כמה הקוקטייל הזה צונן וקיצי. הספייסי שוט מורכב מרום מתובל, מונין מנגו, מיץ לימון טרי וג'ינג'ר ביר ומוגש עם מקל קינמון וגרידת ג'ינג'ר טרי. 35 ש"ח.

ג'אבה. צילום: פרוג
ג'אבה. צילום: פרוג

בן יהודה 196 תל אביב, 03-7440466

עוד כתבות שיעניינו אותך:
33 הברים הטובים בתל אביב
10 הקוקטיילים הטובים בתל אביב
נבחרת החלומות: ברים שתוכלו לצפות בהם במונדיאל

2. סושיאל קלאב | Strawberry Spritz Forever

ג'ין בומביי ספייר, מרטיני ביאנקו, אפרול, מיץ לימון, סירופ תות וטוניק מרכיבים את הגרסה של המיקסולוג מוש בודניק לשפריץ, משקה תוסס ומרווה שבאיטליה נחשב לסוג של מרענן רשמי. 49 ש"ח.

סושיאל קלאב. צילום: אפיק גבאי
סושיאל קלאב. צילום: אפיק גבאי

שד' רוטשילד 45 / אחד העם 54 תל אביב, 03-5601114

3. ויקי כריסטינה | Verde Spritz

הבר במתחם התחנה הוא עוד לוקיישן קיצי מהנעימים בעיר. השפריץ הירוק מבוסס על שרטרז, סירופ מלפפונים ועשבי תיבול, קאווה וסודה, ובדיוק כשנגמר ישר מזמינים עוד אחד. 48 ש"ח.

ויקי כריסטינה. צילום: יחצ
ויקי כריסטינה. צילום: יחצ

מתחם התחנה תל אביב, 03-7367272

4. הוטל דה ויל | French 75

בגסטרו בר החדש של קבוצת המאנקי ביזנס (223, בלבוי, באטלר) מוגשת גרסה מקורית לקוקטייל הקלאסי על בסיס קרמאן (שמפניה שמיוצרת מחוץ למחוז שמפיין), ג'ין, לימון והרב דה פרובאנס. 44 ש"ח.

הוטל דה ויל. צילום: בן יוסטר
הוטל דה ויל. צילום: בן יוסטר

דיזנגוף 230 תל אביב, 03-9746999

5. דלידה בר | Mint Chartreuse

אינטרפרטציה אלכוהולית קצת יותר לשרטרז נוצרת כשמחברים אותו עם ברבן פור רוזס. ג'ינג'ר ביר ונענע מקלילים את הטעמים, והתוצאה מאוזנת ותוססת אך עדיין נותנת בראש. 44 ש"ח.

דלידה. צילום: אנטולי מיכאלו
דלידה. צילום: אנטולי מיכאלו

זבולון 7 (שוק לוינסקי) תל אביב, 03-5369627

6. יאסו | זאוס זה

במסעדה של השף אביב משה מחברים בין מיתולוגיה יוונית למיתולוגיה ישראלית בקוקטייל על בסיס אוזו, מידורי, סאוור, נענע וספרייט שממתיק את האניס ומשתלב בפלטה הים תיכונית. 46 ש"ח.

הירקון 105 תל אביב, 03-60317197.

7. אריא | Say Hello 2 Heaven

בקיץ יש נטייה ללכת על פשוט, אבל בבר של אריא הקו היוקרתי נמשך כל השנה: קוקטייל ממותגי העל Moët & Chandon (שמפניה) וטנקרי (ג'ין) בתוספת נענע שחורה והרבה בזיליקום. 68 ש"ח.

אריא. צילום: יח"צ
אריא. צילום: יח"צ

8. אימפריאל | דון חואן

קוקטייל חמוץ ואלגנטי מרום בקרדי, ליקר מרסקינו, ג'ינג'ר, ליים, אגבה וביטרס בסיומת יין מבעבע. בדיוק מה שצריך כדי להימלט מהמציאות באווירה האקספיסטית של האימפריאל. 46 ש"ח.

הירקון 66 תל אביב, 073-2649464

9. בראון | Grand Champagne Cocktail

אל תיתנו ליין המבעבע לבלבל אתכם, כי חוץ ממנו יש בקוקטייל הזה קוניאק הנסי VSOP, מנתה, תפוח גרני סמית', קמומיל, שומר וּורדים – טעמים מורכבים שמתבקש להרהר בהם. 54 ש"ח.

בראון. צילום: אנטולי מיכאלו
בראון. צילום: אנטולי מיכאלו

נסים אלוני 10 (קניון G) תל אביב, 5444024־03

10. פאסטל | CamParty

קוקטייל חמוץ־מתוק הדרי ומבעבע על בסיס קמפרי, טוניק, תפוז ועלי גרניום. הוא מוגש בגרסה לחלוקה, ואף אחד לא יכעס עליכם אם תבקשו קש לשתייה. 64 ש"ח.

שד' שאול המלך 27 (מוזיאון תל אביב) תל אביב, 03-6447441

ומתכון אחד: סן ז'רמיין שפריץ

החומרים ל־4־5 כוסות היי בול עם קרח:

600 מ"ל מרטיני מבעבע
150 מ"ל יין סוביניון בלאן
250 מ"ל ליקר סן ז'רמיין

קוקטייל סן ז'רמיין. צילום: סם ז'רמן
קוקטייל סן ז'רמיין. צילום: סם ז'רמן

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים בקנקן גדול או בקערה.
מוזגים לכוסות גבוהות עם קרח.
מקשטים בזסטים רחבים של קליפת לימון.