למי אכפת מאזהרת מסע: 3 מקומות לחטוף בהם אוכל טורקי

אם היה אפשר לקפוץ ראש לתוך מזון, היינו צוללים לבורקס מים. צילום: Shutterstock
אם היה אפשר לקפוץ ראש לתוך מזון, היינו צוללים לבורקס מים. צילום: Shutterstock

יאללה יאללה גם כן, אפשר לחשוב עד כמה רצינו להתמקח בשוק ולהיחטף על ידי הממשל המקומי. לא צריכים אותך ולא את השתלות השיער שלך, טורקיה. גם לנו יש דונרים נהדרים, בורקסי מים ותבשילים טורקיים למהדרין. הנה, רק בשנה האחרונה נפתחו שלוש מקומות חדשים שאפשר ליהנות בהם ממטעמים טורקיים מבלי לסכן שום דבר חוץ מהגזרה

זה לא שאנחנו נגד טורקיה, באמת. אנחנו אפילו לא ממורמרים על המרמרה. אבל עם אזהרות המסע, קשה להגיד שאנחנו רצים לסגור חופשת הכל כלול בקלאב הוטל אנטליה. אבל אם אנחנו לא נבוא לטורקיה, טורקיה תבוא אלינו. רק בשנה האחרונה נפתחו שלושה מקומות שמתמחים בסוגים שונים של אוכל טורקי – הדונר, הבורקס והתבשילים. כולם, אגב, הוקמו על ידי עולים מטורקיה. אז בהיעדר היכולת לדבוק במסורת הקיצית של לקנות כרטיס זול מדי לטורקיש איירליינס (סליחה, זה Türk Hava Yolları עכשיו) ואז להתחרט בזמן שכל ישראל ואחותו מזיעים עליכם בבורדינג, אפשר לטייל בנוחות בתל אביב וליהנות מאוכל טורקי נפלא, בלי שום חשש.

1. הדונר של אלביס: AŞK Doner

מהפיכת הדונר שעברה תל אביב בשנים האחרונות צריכה להיות מושא למחקרים פסיכולוגים-קולינריים מעמיקים, אבל היי, אתם לא תשמעו אותנו מתלוננים. AŞK Doner (אהבה דונר, בתרגום חופשי) הפכה לנציגה הצפונית ביותר של הטרנד, כשהתמקמה בלוקיישן העמוס של דיזנגוף-גורדון עם צמד שיפודי ענק (כבש והודו), פיתות מצוינות, יד נדיבה על הגילוף והמון אהבה לאמנות השווארמה. בביקורת של מבקר אוכל הרחוב שלנו הוא ציין את השירות והאווירה הנעימים, ובעיקר "כמות מרשימה של פיסות דונר דקות וגדולות כאחד, עם לא מעט שומן (איזה כיף) ותיבול עדין". ויש גם קבב טורקי מצוין. בקיצור, ביקור טורקי קטן באמצע דיזנגוף זה בדיוק מה שאזור הבילוי הזה היה צריך. דיזנגוף 128, א'-ש' 11:00-02:00

אל תשאל. "ASK Doner". צילום: מתן שרון
אל תשאל. "ASK Doner". צילום: מתן שרון

2. בורקס מים להמונים: קנטין

אם שאלתם את עצמכם מה חסר בצפון תל אביב – חוץ מחיספוס, תרבות, תחבורה נוחה ואנשים שהם לא מדריכות פילאטיס – כנראה שבית קפה טורקי לא היה הדבר הראשון שהייתם חושבים עליו. ובכל זאת, אחרי ששמענו מה קנטין מביא לשולחן, אין לנו ספק שהמקום החדש הזה יכול להיות להיט. צמד הבעלים, שעבדו בעבר במאפיית בר לחם, שרויטמן, דליקטסן, סופר פיצה ורוסטיקו, יצרו תפריט מקורי עם כמה קלאסיקות טורקיות, וכמה מנות שמביאות טוויסט על הטורקיש. בורקס מים מתוצרת בית, למשל, הוא קלאסיקה, וכך גם כריך ממאפה בויוס במילוי חצילים ומוחמרה (ממרח אגוזי מלך ורסק עגבניות) או גבינת עיזים טורקית רכה מתובלת בשמיר. המחירים ממש שפויים וקשה לנו להאמין שכל מדריכות הפילאטיס לא יתפתו לקפה טורקי אותנטי בליווי בורקיטס קטנטן, ואז עוד אחד, ועוד אחד, והופ הלכה הגזרה. אבא קובנר 4 פינת בוני העיר 9, תל אביב, 054-9567910, ראשון-חמישי 07:30-19:30, שישי 07:30-15:0, סגור בשבת

הטורקים של צפון העיר. קנטין (צילום שלומי יוסף)
הטורקים של צפון העיר. קנטין (צילום שלומי יוסף)

3. מסעדת הפועלים הזולה: איסטנבול

לפעמים כמה שיותר פשוט יותר טוב, ונראה שלמשה הטורקי (ככה הוא ביקש שנקרא לו, בלי שם משפחה) אין ראש להתחכמות. שם המסעדה גנרי כמו לקרוא למסעדה צרפתית "פריז", העיצוב מינימליסטי ברמה שעדיין אין שלט, ואפילו תפריט קבוע עדיין לא קיים, וספק אם אי פעם יהיה, אבל האוכל, הו האוכל. ב"איסטנבול" מגישים אוכל פועלים, כלומר סירים על סירים של אוכל חם ומנחם עם מנות כמו מרק ראש ומרק עדשים (30 ש"ח), גולאש טורקי, שעועית ברוטב עגבניות ואורז, קציצות, מוסקה, עוף בפטריות ושיפודים (50 ש"ח). רוב הלקוחות טורקים, הדרינק הפופולרי כאן הוא איירן ולקינוח תאכלו לנשנש סוטלאץ' ובקלאווה, ולהרגיש באמצע מסעדת שוק רגילה באיסטנבול, למרות שבפועל אתם מטרים ספורים מהתחנה המרכזית. יסוד המעלה 56, תל אביב, ראשון-שבת 08:30-22:00

בקרוב תהיו סיר קציצות. איסטנבול
בקרוב תהיו סיר קציצות. איסטנבול