איך הברמנים הכי טובים בעיר נפטרים מההאנגאוברים שלהם?

בר שירה. צילום: אסף אמברם
בר שירה. צילום: אסף אמברם

כולנו מצאנו את עצמנו בבוקר שאחרי ליל שתייה עם ראש מתפוצץ וחוסר כללי ברצון לחיות. ובכל זאת, החיים ממשיכים וצריך לקום מהמיטה. כמה מאנשי האלכוהול המובילים בעיר חולקים את השיטות שלהם להתמודדות עם האנגאובר, כולל מקושקשת ובלאדי מרי

10 במרץ 2023

המילה חמרמורת מסבירה בדיוק את התחושה: שילוב של צמרמורת ובאסה על זה ששתיתם כמו חמורים אמש, ועכשיו – הגוף מעוך, הראש כואב ובא לכם לקלל את מי שהייתם אתמול בלילה. קרה לכולנו. אבל אל תאמרו נואש. אספנו עבורכם חמישה מרשמים להנגאובר מברמני עירנו, שיודעים להתמודד עם התופעה טוב מכולם. 

על כל דרינק, כוס אחת של מים

המרשם של בר שירה, אימפריאל: שירה מסביר שכך נמנע את ההתייבשות, שהיא זו שמייצרת את ההנגאובר, ומבטיח לכם שתקומו למחרת בבוקר כמו חדשים, לא משנה כמה הגזמתם אתמול. אין בעיה, נשתה אלכוהול, מים, שוב אלכוהול, שוב מים. ונחזור אלייך צלולים ובהירים במיוחד. 

שתו מים. בר שירה. צילום: אסף אמברם
שתו מים. בר שירה. צילום: אסף אמברם

בלאדי מרי

המרשם של בר ניומן, הבסטה: להילחם באלכוהול עם עוד אלכוהול? ובכן, כן. אבל לא רק. בלאדי מרי עם מלא שורש חזרת מעל מנקה את הגוף ומעיף כל איכסה. ולגבי הבלאדי מרי, לפעמים להמשיך לשתות אלכוהול פשוט עוזר להנגאובר. לכו תבינו. ובלאדי מרי אנחנו אוהבים, אז מבטיחים לנסות בהנגאובר הבא.

רק תוסיפו הרבה חזרת און טופ. בלאדי מרי. צילום: עידית בן עוליאל
רק תוסיפו הרבה חזרת און טופ. בלאדי מרי. צילום: עידית בן עוליאל

ביצה מקושקשת

המרשם של מור קורל, אשת קוקטיילים וקולינריה, הבעלים של מיזם הקוקטיילים salt&spirit: הפתיע גם אותנו, אבל מור מספרת שהיא זוכרת בקרים קשוחים של האנגאובר בתקופה שחיה במקסיקו ורוב התזונה שלה הייתה שוטים של טקילה ומזקל. מה שהיה מציל אותה בבוקר היה טוסט קלוי עם ביצה מקושקשת, וגם אבוקדו ומיץ לימון לסיום. הנגאובר בקלאס.

טוסט קלוי עם ביצה מקושקשת. מור קורל. צילום: מתוך אינסטגרם
טוסט קלוי עם ביצה מקושקשת. מור קורל. צילום: מתוך אינסטגרם

חצ'אפורי

המרשם של אורי עוזיהו, בריקס: בעברי בירושלים גיליתי שהתרופה הכי טובה להנגאובר היא חצ׳אפורי. כן כן. משהו בשילוב המנצח של בצק, גבינה וביצה פשוט מרגיע את כל הפיצוצים בראש ובגוף. תוסיפו על זה צ׳ייסר של צ׳צ׳ה מקומי, וההנגאובר בורח מעבר לפינה.

משהו בשילוב של הבצק, ביצה וגבינה. חצ'אפורי. צילום: יונתן בר צבי
משהו בשילוב של הבצק, ביצה וגבינה. חצ'אפורי. צילום: יונתן בר צבי

שינה, פחמימות ומשקה איזוטוני

המרשם של עמית וזאנה, בר 51: לעמית וזאנה יש מספר דרכי התמודדות עם חמרמורת חמורה. הראשונה היא לישון עד 12 בצהריים ביום שלמחרת. אבל אם לא התמזל מזלכם ואתם צריכים לקום מוקדם בבוקר שאחרי – אז שני כדורי אקמול לפני שהולכים לישון, כמה שיותר פחמימות טובות ומשקה איזוטוני. כן, אלה של הספורטאים שמגיעים בצבעים שמחזירים מלחים ונוזלים לגוף.

משקה איזוטוני זרחני במיוחד. עמית וזאנה. צילום: מתוך אינסטגרם
משקה איזוטוני זרחני במיוחד. עמית וזאנה. צילום: מתוך אינסטגרם