Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

בעקבות האוצר הטורקי: לא רק הטעם כמו באיסטנבול. גם המחיר

בקרוב תהיו סיר קציצות. איסטנבול
בקרוב תהיו סיר קציצות. איסטנבול

שלט עדיין אין וגם תפריט לא, אך ניחוחות בישולים שממלאים את האוויר בישרו שהגענו ליעד. מי שמאחורי המטבח הוא משה ("משה הטורקי", בלי שם משפחה לבקשתו) שעבד בעבר אצל ד"ר שקשוקה. יש לנו עוד כמה פרטים פה

6 ביוני 2022

התחממות היחסים עם טורקיה במישור המדיני משפיעה גם על המישור הקולינרי, או להפך. מסעדות טורקיות ודוכני דונר נפתחים בזה אחר זה, מתחרים ביניהם מי יביא את הטעמים הקרובים ביותר למקור. איסטנבול, מסעדה טורקית חדשה באזור התחנה המרכזית הישנה, ניחנה בכל הסממנים הנכונים: דגל טורקיה, מתקן למזיגת איירן וסירים מלאים בכל טוב של תבשילים משני עברי הבוספורוס.

משה והסירים. איסטנבול
משה והסירים. איסטנבול

הבעלים משה ("לא צריך שם משפחה, מספיק משה הטורקי") עבד במשך יותר עשור אצל בינו גבסו, דוקטור שקשוקה בשבילכם, ביפו ובשדרות רוטשילד. כשהמסעדה ברוטשילד נסגרה בפרוץ הקורונה, הוא פוטר והחל לחשוב על אפיק תעסוקה עצמאי. "רציתי לפתוח מקום שהוא רק שלי. שיהיה פחות, אבל שלי. חיפשתי משהו שמתאים למצבי הכלכלי ומצאתי את המקום הזה. אני לא רוצה להיות מיליונר, רק לגלגל את הגלגל".

בורקס המים הבא שלכם: בית הקפה החדש הזה מציע מעדנים טורקיים
https://timeout.co.il/%d7%a7%d7%a0%d7%98%d7%99%d7%9f/
אהבה, אלביס, דונר: ASK Doner הוא בדיוק מה שהיה חסר לדיזנגוףhttps://timeout.co.il/ask-doner-%d7%91%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%aa/

שלט עדיין אין וגם תפריט לא, אך ניחוחות בישולים שממלאים את האוויר מבשרים שזהו היעד. משה מגיע למסעדה בכל בוקר, מעמיד סירים ומתכנן את התפריט המשתנה על בסיס יומיומי. למשל, מרק ראש ומרק עדשים (30 ש"ח), גולאש טורקי, שעועית ברוטב עגבניות ואורז, קציצות, מוסקה, עוף בפטריות ושיפודים (50 ש"ח).

עם האוכל מומלץ להזמין כוס איירן, משקה יוגורט טורקי צונן ומרווה, ולקינוח סוטלאץ' ובקלאווה. הטעם ביתי וחף מפוזה, כאילו מאמא טורקיה מבשלת עבורכם במיוחד. "אני יליד טורקיה ו־80 אחוז מהלקוחות שלנו טורקים", מסביר משה.

כמו במטבח של מאמא טורקיה. איסטנבול
כמו במטבח של מאמא טורקיה. איסטנבול

שלא כמסעדות פועלים רבות, איסטנבול פועלת שבעה ימים בשבוע. "באמצע השבוע אנחנו מכסים את השכירות, הארנונה והחשמל. סוף השבוע הוא הזמן שאנחנו יכולים להרוויח", הוא צוחק. וגם אנחנו יכולים להרוויח. נדירים המקומות בעיר שאפשר לקבל בהם ארוחה מלאה בכזה מחיר – או פשוט לחסוך כרטיס טיסה לטורקיה.
יסוד המעלה 56, תל אביב, ראשון-שבת 08:30-22:00

מעדיפים לבשל בבית? קבלו המון מתכונים טורקיים באתר השולחןhttps://www.hashulchan.co.il/topic/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C-%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%A7%D7%99/

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה! https://shop.timeout.co.il/timeout_special/?utm_source=website&utm_medium=popup