לקראת האירוויזיון בתל אביב: המיזם שמחבר בין תיירים למקומיים שיארחו לארוחת ערב

האירוויזיון מתקרב וישראל נערכת לגל תיירים שצפוי לשטוף את הארץ, ובעיקר את תל אביב. אתר אינטרנט חדש מחבר בין תיירים-אורחים לישראלים-מארחים במכנה המשותף הרחב ביותר – ארוחת ערב

מיזם "בצוותא", צילום: אמיר מנחם
מיזם "בצוותא", צילום: אמיר מנחם
12 במרץ 2019

בעוד חודשיים בדיוק צפויה תל אביב להישטף בגל של כ-20 אלף תיירים לקראת חגיגות האירוויזיון. במסעדות כבר מדברים על הזדמנות עסקית אבל המחירים, במיוחד לתיירים צעירים ותפרנים, אינם בדיוק נוחים. אתר "בצוותא" מחבר בין ישראלים ותיירים לארוחת ערב: התייר מספק פרטים על עצמו והאתר מתאים לו מארח או משפחה מארחת.

>> כל מה שצריך לדעת לקראת אירוויזיון 2019
>> העירייה מעבירה סדנאות לנותני השירות לקראת האירוויזיון

"אחת החוויות הכי מגניבות שמטייל יכול לעבור זו החוויה של היכרות עם מקומיים. זה משהו שזוכרים לאורך זמן", אומרים המפתחים ניב סער ואורי פרל, אנשי הייטק וחברים שחיפשו להרים פרויקט אינטרנטי-חברתי. "יש לנו מה להתגאות באוכל הישראלי, שיכול להיות חוויה מקרבת ואייס ברייקר מעולה, ולחבר בין תיירים לישראלים". Betzavta עלה לאוויר לפני שנה ועד כה חיבר בין יותר מ-500 תיירים ב-200 ארוחות. בניגוד ל-EatWith, זכות הבחירה ניתנת לא רק לאורח אלא גם למארח. "אנחנו מנסים לחבר צעירים עם צעירים, משפחות עם ילדים באותו גיל, ומה שייצר את החוויה הכי נעימה לכל הצדדים. כשההתאמה נקבעת אנחנו שולחים למארח מייל עם פרטי התייר ושואלים אם יסכים לארח. במידה שכן אנחנו עושים את החיבור, שהוא תהליך יפה בפני עצמו, כי הקשר מתקיים באופן עצמאי עוד לפני שהתייר מגיע לארץ. המארחים נותנים טיפים על ישראל, מתעניינים איך עברה הטיסה ונוצרת ממש חברות".

מיזם "בצוותא", צילום: אור קפלן
מיזם "בצוותא", צילום: אור קפלן

הארוחות מתקיימות בכל השבוע, אך בצוותא ממליצים על יום שישי שמייצג את התרבות הישראלית: הארוחה בדרך כלל עשירה יותר ולאורחים יש הזדמנות לפגוש יותר אנשים מהמשפחה המורחבת. המחיר לאורח עומד על 39 דולר, ש-28 דולר מתוכם מועברים למארח לכיסוי הוצאות. "מי שחושב שזה הרבה צריך לקחת בחשבון שרוב התיירים מגיעים לתל אביב או ירושלים, וארוחת ערב במסעדה עולה הרבה יותר".

נכון להיום רשומים באתר 700 מארחים ישראלים מכל הארץ. שיתוף פעולה עם ארגון Vibe Israel, שממתג את ישראל בעולם באמצעות הזמנות מובילי דעת קהל, נתן לבצוותא דחיפה משמעותית. "אירחנו בלוגרים לארוחות שישי והם בחרו לשתף, ללא שום תשלום מצדנו כי אין לנו תקציב. בזכותם התפרסמנו בעולם ובזכותם מגיעים אלינו רוב התיירים". עמוד הפייסבוק של המיזם משקף חוויות חיוביות למארחים ולאורחים, שבמקרים רבים נמשכות מעבר לארוחה עצמה. "כבר שמענו על כמה מקרים שהאורחים והמארחים טיילו יחד או שהמארח הישראלי נסע לפגוש את האורח בארץ שבה הוא גר. חיברנו בין אישה בת 60 וזוג פנסיונרים שהוציאו אותה כל ערב לבלות. נכון שבמפגש הראשון יש כמה דקות של ביישנות, אבל ברגע שרואים את השולחן ערוך ושותים כוס יין הכל מסתדר".

מיזם "בצוותא", צילום: אור קפלן
מיזם "בצוותא", צילום: אור קפלן

ההשוואה למיזם האירוח EatWith מתבקשת, אך סער ופרל מדגישים שהחוויה שונה לחלוטין. "שם עושים את זה כביזנס עם מודל עסקי שבו המארח מחשב כמה ירוויח מהארוחה. לא פותחים שולחן לפחות משישה-שמונה אנשים כי זה לא כלכלי. אצלנו אי אפשר להזמין ליותר מחמישה אנשים כי אנחנו רוצים לשמור על יחס אישי. אנחנו לא שמים דגש על התפריט והמנות אלא על החוויה התרבותית. יש ארוחות שמתקיימות בדירת סטודנטים או על שולחן בלי מפה צבעונית וזה בסדר לגמרי, וגם המחיר בהתאם".

לקראת האירוויזיון מנסה האתר לגייס 1,000 מארחים בתל אביב. תיירים כבר מודעים לבצוותא ומגיעים לאתר דרך חיפוש מילות מפתח, אבל בישראל הוא עדיין לא מוכר מספיק. זה הזמן להרים את הכפפה, להזמין תייר או שניים ולהראות את הצד היפה והטעים שלנו. חוץ מסיפוק ונתינה, לכו תדעו איזו דלת הארוחה הזו תפתח לכם בחזרה.