מסעדת אלבה נפתחה לפני כחודשיים בצומת הפיל, אבל התושבים לא מיהרו להיכנס לאוטו ולהגיע עד לשם - לכן הבעלים גייס את זוהר גבאי, שפית ותיקה שאולי גם מוכרת לכם מהקבוצה של מושיק רוט ב"משחקי השף", שהופכת את המקום לביסטרו איטלקי-ים תיכוני מתוחכם, מבלי להתיימר
- Facebookhttps://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F%25d7%2590%25d7%259c%25d7%2591%25d7%2594-%25d7%259e%25d7%25a1%25d7%25a2%25d7%2593%25d7%2594%2F%3Futm_source%3DFacebook%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- https://api.whatsapp.com/send?text=%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%90%D7%90%D7%95%D7%98:%20%D7%99%D7%A9%20%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%A8%20%D7%9C%D7%99%D7%A8%D7%A7%D7%95%D7%9F:%20%22%D7%90%D7%9C%D7%91%D7%94%22%20%D7%94%D7%99%D7%90%20%D7%91%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%95%20%D7%90%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%A7%D7%99%20%D7%A9%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%AA%D7%99%20%D7%9C%D7%9C%D7%90%20%D7%99%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%AA%20https://timeout.co.il/%d7%90%d7%9c%d7%91%d7%94-%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%94/%3Futm_source%3DWhatsapp%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- Twitterhttps://twitter.com/intent/tweet?text=%D7%99%D7%A9+%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D+%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%A8+%D7%9C%D7%99%D7%A8%D7%A7%D7%95%D7%9F%3A+%22%D7%90%D7%9C%D7%91%D7%94%22+%D7%94%D7%99%D7%90+%D7%91%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%95+%D7%90%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%A7%D7%99+%D7%A9%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%AA%D7%99+%D7%9C%D7%9C%D7%90+%D7%99%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%AA&url=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F%25d7%2590%25d7%259c%25d7%2591%25d7%2594-%25d7%259e%25d7%25a1%25d7%25a2%25d7%2593%25d7%2594%2F%3Futm_source%3DTwitter%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button&via=TimeOutTA
- Emailhttps://timeout.co.il/#
600 ימים מאז השבעה באוקטובר, ולשאלה איך התקשורת מתעסקת בנושאים שאינם השבת החטופים וסיום המלחמה יש מקום לגיטימי מאוד, שגם אנחנו עצמנו שואלים לא פעם. אלא שאם לא נכתוב, ואנשים לא יבואו, מקומות יקרסו וגלגלי הכלכלה יאטו עוד יותר את מהלכם. לכן אנו ממשיכים לפעול כדי לתמוך בעסקים מקומיים שבזכותם תל אביב היא מעוז שפיות במדינה שנמצאת במאבק על קיומה. לאחר שכל זאת נאמר, אנחנו באמת שמחים לבשר על מקום חדש בצפון העיר. שכונות עבר הירקון זוכות בתקופה האחרונה להתעוררות קולינרית, לא מעט בזכותן של פיגורות בסדר גודל של חיים כהן (פיצי), ישראל אהרוני (הקצבייה) ורותי ברודו (דליקטסן). רק לאחרונה נפתחה בכוכב הצפוןתלם, המסעדה החדשה של שף ענר בן רפאל https://timeout.co.il/%D7%AA%D7%9C%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%A2%D7%93%D7%94/(תריסר), ובקרוב עתידים להיפתח עוד כמה מקומות מעניינים.
אלבה נפתח לפני כחודשיים בצומת הפיל, במרכז מסחרי קטן שבו כבר פועל בהצלחה בר היין הסימפתישה לילו https://timeout.co.il/chez-lilo/. כאשר הבעלים ראו שהמקום אינו מתרומם הם גייסו למטבח את זוהר גבאי, שפית ותיקה בעלת קפה המדרחוב בכפר סבא. בתקופת הקורונה היא פתחה בשוק הכרמל את פופ אפ הסיגרים הממולאים סיגר קוטור, ומאז הספיקה להתמודד בריאליטי משחקי השף בנבחרת של מושיק רוט. פיתול עסקי בעלילה מחזיר אותה כעת לתל אביב. "אף פעם לא באמת עבדתי בעיר. נמנעתי ממנה המון שנים, אולי כי הפחידו אותי והשכיחו ממני את מה שאני מסוגלת לעשות", היא אומרת בגילוי לב, ומחדדת שאינה מנסה להיתלות באילנות גבוהים ומתוקשרים. "אנחנו לא AKA ומקומות בסדר גודל הזה, ולא מתעסקים בהתססות ותהליכים ארוכים שמאוד באופנה עכשיו. אנחנו ביסטרו שכונתי לא מתיימר, שמנסה להתאים את עצמו לאזור מבלי להתפשר על איכות חומרי הגלם".

כצעד ראשון עם כניסתה לתפקיד מחליטה גבאי לשנות את התפריט. באנקרים בנאליים מוצאים את דרכם החוצה, ובמקומם נכנסות מנות שמתחברות לאיטליה ולאגן הים התיכון. "באיטלקית אלבה פירושו 'זריחה', ואני מנסה לחבר את התפריט לשם, לדייק ולהקליל את המטבח. נמשיך להגיש המבורגר ועוד כמה מנות שיש להן ביקוש, אבל הבסיס הוא חד משמעית איטלקי". המנות הראשונות נחלקות לקרות וחמות, למשל סלט אלבה עם חסות וארוגולה, פרי עונתי, קממבר ושקדים בוויניגרט הדרים; קרפצ'יו דג עם גבינה בולגרית מפורקת ופיסטוקים וארטישוק צלוי עם אגוזי לוז וקרם עגבניות. בהמשך התפריט האיטלקי תמצאו פיצות ופסטה, לדוגמה ריגטוני ציידים עם בקר, ברוקולי ותרד צעיר בציר בקר ויין אדום, ספגטי קאצ'ו א פפה וחזה אווז, ספגטי פירות ים ורביולי גבינות ברוטב שמנת עגבניות. פילה דניס וריזוטו, המבורגר, חזה עוף וירקות ירוקים ושניצל ענק עם פירה או ירקות ירוקים מוקפצים בחמאה ויין לבן נותנים מענה לדרישות הקהל ונותרים נאמנים להגדרת הביסטרו.

תפריט הבוקר מציע בעיקר מנות ביצים, כמקובל בז'אנר: אומלט קפרזה וסלט ירוק, קרואסון ממולא סלמון ושתי ביצים עלומות, מקושקשת עננים על ברוסקטת מחמצת ושקשוקה סיציליאנית עם סלט ירקות, לחם מחמצת וטחינה. מחירי מנות הבוקר נעים בין 64-79 ש"ח, ראשונות כ-55 ש"ח בממוצע ו-70 ש"ח לעיקריות, מתוך מטרה לקרוץ לתושבי הסביבה הקרובה. "למרות שהשכונות באזור מבוססות, לא קל להביא לכאן קהל כי בגלל המיקום צריך להיכנס לאוטו ולנסוע. אני רוצה לתת את הפיתרון הטעים בגובה העיניים", מסכמת גבאי.

בשבועיים מאז הגעתה היא כבר מבחינה בהתעוררות ובאורחים חוזרים, עובדה שמעודדת אותה להתאים את עצמה לסיטואציה החדשה. "אני נורא רוצה שהמקום יתפוצץ אבל עושה את זה בעדינות. אני אימפולסיבית אבל בא לי שלא ניפול. לכן אנו בונים את אלבה לאט לאט. אני מאמינה שאם נהיה טובים, יהיה לנו מקום".
בני אפרים 280, ראשון-חמישי 23:00-9:00, שישי 23:00-8:00, שבת 23:00-10:00, אפריטיבו ראשון-חמישי 19:00-16:00 25 אחוז הנחה על כל התפריט
- אוכלים שותים https://timeout.co.il/topic/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%95%d7%aa%d7%99%d7%9d/
- ביסטרו איטלקי https://timeout.co.il/topic/%d7%91%d7%99%d7%a1%d7%98%d7%a8%d7%95-%d7%90%d7%99%d7%98%d7%9c%d7%a7%d7%99/
- ביסטרו https://timeout.co.il/topic/%d7%91%d7%99%d7%a1%d7%98%d7%a8%d7%95/
- אוכל איטלקי https://timeout.co.il/topic/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c-%d7%90%d7%99%d7%98%d7%9c%d7%a7%d7%99/
