קפיצה קטנה להוואי: עזבו את הפוקי המצוין, תכירו את הלוקו מוקו

עם כל הכבוד לפוקי, יש לנו לוקו חדש. "אלוהה". צילום: יח"צ
עם כל הכבוד לפוקי, יש לנו לוקו חדש. "אלוהה". צילום: יח"צ

"אלוהה" החדשה במתחם שרונה מרקט מביאה טעמים מהוואי שעוד לא חווינו - כולל קערות פוקי קלאסיות שהשף הרכיב במיוחד על פי המסורת של האי ומנת פועלים מסורתית שכוללת המבורגר בהגשה יוצאת דופן. שימו שרשרת פרחים ובואו לחופשה

10 באוגוסט 2022

שרונה מרקט אולי סובל מיחסי ציבור בעייתיים, אבל חייבים להודות שבשנתיים האחרונות הוא הפך להיות מרכז קולינרי לא מבוטל עם כמה פנינים קולינריות נדירות. ובתל אביב עמוסת הגיוון הקולנירי אין הרבה מטבחים לא מיוצגים, אבל הנה מדינה שבקושי ביקרה בתל אביב – זה הזמן להגיד אלוהה למקום ההוואיני (כן, ככה כותבים על מקום מהוואי) שנפתח בשרונה מרקט, "אלוהה".

אהלן אלוהה, סאהלן לוקו מוקו. "אלוהה". צילום: יח"צ
אהלן אלוהה, סאהלן לוקו מוקו. "אלוהה". צילום: יח"צ

בישראל, אם אמרתם הוואי אמרתם פוקי – וגם כאן תמצאו את הקערות האהובות והמוכרות (אם כי באופן מעט שונה ממה שהכרתם עד כה, אבל עוד רגע) – רק שהייחוד ב"אלוהה" הוא במנות פועלים מסורתיות, כדי שתרגישו כמו הוואיני אמתי. את המקום החדש מנהלים עמית סידי, איתי זרביב ובר זלצמן, שגם שהה תקופה ממושכת בהוואי והתאהב – איך לא – בכל מה שיש לאי החלומי להציע, והחליט להביא השפע לתל אביב: פוקי, לוקו מוקו ועוד מנות דגים נהדרות.

הפוקי שמוגש באלוהה מוכיח לנו כי שפוקי זו לא סתם עוד משלוח מוולט שסוגר פינה כשרוצים משהו בריא, מזין ולא כבד מדי על הכיס – אלא מנה שמקורה במסורת הוואינית שלמה ומפוארת, וכאן נותנים לה כבוד. הפוקי של אלוהה גובש והורכב על ידי שף בעל היכרות יסודית עם המטבח של הוואי, וכך ראוי לאכול אותו (אם כי העקשנים יוכלו להרכיב מנות לבד ממבחר חומרי הגלם של המקום הכולל דגים טריים, ירקות, תוספות ורטבים).

חופשה בקערה. פוקי של אלוהה. צילום: יח"צ
חופשה בקערה. פוקי של אלוהה. צילום: יח"צ

כלומר, התפריט של אלוהה מציע ארבע מנות פוקי מורכבות וקבועות מראש. למשל מנת המיס סלמון פוקה, שמכילה סלמון במיסו, קטניות, קוביות אבוקדו טרי, סלק צלוי, מלפפון, פקאן מסוכר, בצל שאלוט קריספי ורוטב גומא (63 ש"ח). בנוסף תמצאו גם את המעורב ההוואיני – מנת הגו טו של תושבי האי הכי יפה בעולם. מדובר במנה המורכבת מסלמון, דניס, אורז דביק, מנגו, חסה פריכה, פלפלים קלויים מותססים ורוטב ויניגרט חליפיניו (59 ש"ח), מנה פיקנטית ועוקצנית, וללא ספק המרענן הרשמי של הקיץ, בזכות המנגו בעיקר.

ובאשר למנות הפועלים שהבטחנו לכם? בואו להכיר את ההמבורגר של הפועלים של הוואי, הלוקו מוקו. זו היא מנה יומיומית הנפוצה בהוואי, ומכילה את כל אבות המזון, טעימה ולגמרי סוגרת פינה. מתחילים עם קערת אורז מוקפץ ומתובל כהלכה, רוטב לוקו מוקו מסורתי (תערובת של פטריות ובצל, עגבניות שרי, טבעות בצל שאלוט ובצל ירוק) ולקינוח – שהוא לא קינוח – קציצת המבורגר דשנה, ומעליה ביצת עין להשלמת הביס המנצח (58 ש"ח). זו מנה ייחודית שכמותה טרם טעמנו, ונותרו שבעים ומרוצים עד גרגר האורז האחרון.

טאפאס? מהוואי? למה לא. אלוהה. צילום: יח"צ
טאפאס? מהוואי? למה לא. אלוהה. צילום: יח"צ

מנה נוספת שנהננו ממנה היא מעין טאפאס הוואיני מסורתי גם הוא, מדובר באצבעות אורז פריכות עם ספייסי טונה ובצל ירוק. (39 ש"ח) מנה נהדרת שרוצים ממנה עוד. כנראה שבהוואי יודעים מה הם עושים. אז תגידו אלוהה לאלוהה, שימו איזה שרשרת פרחים ובואו להינות מטיול קטן לאי מרוחק.

שרונה מרקט, אלוף קלמן מגן 3, א' – ה' 11:15-22:00, ו' 11:00-15:00, 03-5448522