Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

מיוחדות

כתבות
אירועים
עסקאות
אבל למה לא פרוס? פיצה בשר בטאבונה ראסה. (צילום: מתוך עמוד הוולט)

משולש הפוך: 3 מקומות מומלצים שמגישים פיצות יוצאות דופן

את השילוש הקדוש של בצק-רוטב עגבניות-גבינה אכלנו כבר באינספור גרסאות, ולמען האמת מדי פעם אנחנו מחפשים לגוון את הסלייס שלנו עם...

מאתמערכת טיים אאוט7 במאי 2025
הפיתה של חמודי אבולעפיה בג'ורג'. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @hamoodi_aboulafia)

הפיתות הכי מיוחדות בתל אביב: איך אתם עם צוואר טלה וחמינדוס?

עם כל הכבוד לפרגית/קבב/מרגז של היום יום, לפעמים אנחנו רוצים לאתגר את עצמנו גם מבלי לצאת מגבולות הפיתה, ולכן אספנו את...

מאתיעל שטוקמן29 בנובמבר 2024
עם כל הכבוד לפוקי, יש לנו לוקו חדש. "אלוהה". צילום: יח"צ

קפיצה קטנה להוואי: עזבו את הפוקי המצוין, תכירו את הלוקו מוקו

קפיצה קטנה להוואי: עזבו את הפוקי המצוין, תכירו את הלוקו מוקו

עם כל הכבוד לפוקי, יש לנו לוקו חדש. "אלוהה". צילום: יח"צ
עם כל הכבוד לפוקי, יש לנו לוקו חדש. "אלוהה". צילום: יח"צ

"אלוהה" החדשה במתחם שרונה מרקט מביאה טעמים מהוואי שעוד לא חווינו - כולל קערות פוקי קלאסיות שהשף הרכיב במיוחד על פי המסורת של האי ומנת פועלים מסורתית שכוללת המבורגר בהגשה יוצאת דופן. שימו שרשרת פרחים ובואו לחופשה

10 באוגוסט 2022

שרונה מרקט אולי סובל מיחסי ציבור בעייתיים, אבל חייבים להודות שבשנתיים האחרונות הוא הפך להיות מרכז קולינרי לא מבוטל עם כמה פנינים קולינריות נדירות. ובתל אביב עמוסת הגיוון הקולנירי אין הרבה מטבחים לא מיוצגים, אבל הנה מדינה שבקושי ביקרה בתל אביב –זה הזמן להגיד אלוהה למקום ההוואיני (כן, ככה כותבים על מקום מהוואי)שנפתח בשרונה מרקט, "אלוהה".

אהלן אלוהה, סאהלן לוקו מוקו. "אלוהה". צילום: יח"צ
אהלן אלוהה, סאהלן לוקו מוקו. "אלוהה". צילום: יח"צ

בישראל, אם אמרתם הוואי אמרתם פוקי – וגם כאן תמצאו את הקערות האהובות והמוכרות (אם כי באופן מעט שונה ממה שהכרתם עד כה, אבל עוד רגע) – רק שהייחוד ב"אלוהה" הוא במנות פועלים מסורתיות, כדי שתרגישו כמו הוואיני אמתי. את המקום החדש מנהלים עמית סידי, איתי זרביב ובר זלצמן, שגם שהה תקופה ממושכת בהוואי והתאהב – איך לא – בכל מה שיש לאי החלומי להציע, והחליט להביא השפע לתל אביב: פוקי, לוקו מוקו ועוד מנות דגים נהדרות.

הפוקי שמוגש באלוהה מוכיח לנו כי שפוקי זו לא סתם עוד משלוח מוולט שסוגר פינה כשרוצים משהו בריא, מזין ולא כבד מדי על הכיס – אלא מנה שמקורה במסורת הוואינית שלמה ומפוארת, וכאן נותנים לה כבוד. הפוקי של אלוהה גובש והורכב על ידי שף בעל היכרות יסודית עם המטבח של הוואי, וכך ראוי לאכול אותו (אם כי העקשנים יוכלו להרכיב מנות לבד ממבחר חומרי הגלם של המקום הכולל דגים טריים, ירקות, תוספות ורטבים).

חופשה בקערה. פוקי של אלוהה. צילום: יח"צ
חופשה בקערה. פוקי של אלוהה. צילום: יח"צ

כלומר, התפריט של אלוהה מציע ארבע מנות פוקי מורכבות וקבועות מראש. למשל מנת המיס סלמון פוקה, שמכילה סלמון במיסו, קטניות, קוביות אבוקדו טרי, סלק צלוי, מלפפון, פקאן מסוכר, בצל שאלוט קריספי ורוטב גומא (63 ש"ח). בנוסף תמצאו גם את המעורב ההוואיני – מנת הגו טו של תושבי האי הכי יפה בעולם. מדובר במנה המורכבת מסלמון, דניס, אורז דביק, מנגו, חסה פריכה, פלפלים קלויים מותססים ורוטב ויניגרט חליפיניו (59 ש"ח), מנה פיקנטית ועוקצנית, וללא ספק המרענן הרשמי של הקיץ, בזכות המנגו בעיקר.

ובאשר למנות הפועלים שהבטחנו לכם? בואו להכיר את ההמבורגר של הפועלים של הוואי, הלוקו מוקו. זו היא מנה יומיומית הנפוצה בהוואי, ומכילה את כל אבות המזון, טעימה ולגמרי סוגרת פינה. מתחילים עם קערת אורז מוקפץ ומתובל כהלכה, רוטב לוקו מוקו מסורתי (תערובת של פטריות ובצל, עגבניות שרי, טבעות בצל שאלוט ובצל ירוק) ולקינוח – שהוא לא קינוח – קציצת המבורגר דשנה, ומעליה ביצת עין להשלמת הביס המנצח (58 ש"ח). זו מנה ייחודית שכמותה טרם טעמנו, ונותרו שבעים ומרוצים עד גרגר האורז האחרון.

טאפאס? מהוואי? למה לא. אלוהה. צילום: יח"צ
טאפאס? מהוואי? למה לא. אלוהה. צילום: יח"צ

מנה נוספת שנהננו ממנה היא מעין טאפאס הוואיני מסורתי גם הוא, מדובר באצבעות אורז פריכות עם ספייסי טונה ובצל ירוק. (39 ש"ח) מנה נהדרת שרוצים ממנה עוד.כנראה שבהוואי יודעים מה הם עושים.אז תגידואלוהה לאלוהה, שימו איזה שרשרת פרחים ובואו להינות מטיול קטן לאי מרוחק.

שרונה מרקט, אלוף קלמן מגן 3, א' – ה' 11:15-22:00, ו' 11:00-15:00,03-5448522

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

"אלוהה" החדשה במתחם שרונה מרקט מביאה טעמים מהוואי שעוד לא חווינו - כולל קערות פוקי קלאסיות שהשף הרכיב במיוחד על פי...

מאתיעל שטוקמן10 באוגוסט 2022

רגל פה, רגל שם: הגרביים והנעליים הכי חמים לחורף

רגל פה, רגל שם: הגרביים והנעליים הכי חמים לחורף

כבר החלפתם לארון חורף? גם אם כולו שחור משחור, להתפרע עם גרביים משוגעים ועם נעליים בועטות זה תמיד כיף. ערכנו לכם כמה רעיונות לשילובים משמחים שעושים חם על הלב ולוהט ברגליים

25 באוקטובר 2015
צילום: רותם רייצ'ל חן
צילום: רותם רייצ'ל חן

נעליים: עודד ארמה, 780 ש"ח

גרביים: אמריקן אפרל, 49 ש"ח

צילום: רותם רייצ'ל חן
צילום: רותם רייצ'ל חן

נעליים: שני לקס, 627 ש"ח

גרביים: אסוס, 6 פאונד

צילום: רותם רייצ'ל חן
צילום: רותם רייצ'ל חן

נעליים: ג'פרי קמפבל ברשת שופרא, 695 ש"ח

גרביים: זוהרה, 85 ש"ח

צילום: רותם רייצ'ל חן
צילום: רותם רייצ'ל חן

נעליים: אוליב תומאס, 687 ש"ח

גרביים: אסוס, 3 פאונד

צילום: רותם רייצ'ל חן
צילום: רותם רייצ'ל חן

נעליים: עודד ארמה

גרביונים: זוהרה, 85 ש"ח

צילום: רותם רייצ'ל חן

דוגמנית: ליביה היינס

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

כבר החלפתם לארון חורף? גם אם כולו שחור משחור, להתפרע עם גרביים משוגעים ועם נעליים בועטות זה תמיד כיף. ערכנו לכם...

מאתרותם רייצ'ל חן25 באוקטובר 2015
ראו עוד
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!