אמיר ארליך ואריאנה פורנצ'אי מזמינים אתכם לעוף

פרויקט Fly Beyond Tel Aviv של גריי גוס מציג חמישה יוצרים עכשוויים ופורצי דרך שנבחרו כמייצגי החשיבה, היצירתיות והמומחיות - כל אחד בתחומו, לצד אהבתם והשראתם מתל אביב. הכירו את אמיר ארליך ואריאנה פורנצ'אי : זוג שתירגם את האהבות שלו - חיי לילה ואמנות - לחלל המשלב את שתיהן 7\24

אמיר ארליך ואריאנה פורנצ'אי. צילום: זוהר רון
אמיר ארליך ואריאנה פורנצ'אי. צילום: זוהר רון
18 בינואר 2017

בחסות Grey Goose


אמיר ארלין (32) בא מתחומי המסעדנות וחיי הלילה, אריאנה פורנצ'אי (25) היא אמנית ובת לגלריסט חשוב מפירנצה, ויחד הם מקימים בימים אלה ביפו מתחם שמשלב את שני העולמות האלה. בית קנדינוף שברחוב הצורפים 14 ביפו יכלול סטודיואים של אמנים כחלק מתוכנית רזידנסי, חלל תצוגה עם אמנות מתחלפת, מרכז של שיעורים והרצאות ובר יפואי לתוך הלילה. הם מבטיחים שיהיה לוהט. הזוג עובד על הפרויקט כשנה וחצי. בפייסבוק ניתן למצוא אותם בעמוד בית קנדינוף Beit Kandinof.

1. מתי עלה הרעיון להקים מקום משלכם?

אמיר: ״האמת היא שמהשנה הראשונה שלי בתחום האירוח לפני 11 שנים ידעתי שמצאתי את התחום שלי ושאני ארצה מתישהו ליצור מקום משלי, אבל זה היה חייב להיות באופן המדויק ביותר״.

2. מה גרם לכם לעוף על החלום הזה ולהפוך אותו למציאות?

״כשהרעיון למתחם הזה נולד בראשים שלנו לא היו לנו עוד ספקות, רק מחשבות איך להגשים אותו בכל מחיר״.

3. מה היה רגע הפריצה שלכם?

אריאנה: ״אין רגע מסוים שבו 'עשיתי את זה'. הדברים האלה קורים לאט, כל יום אתה מתקדם עוד צעד אחד קטן״.

[tmwdfpad]

4. מה הכישלון המקצועי הכי גדול שלכם?

אריאנה: ״הכישלון המקצועי הכי גדול שלי הוא כל אותן פעמים במהלך הקריירה שוויתרתי על עצמי. עם הזמן למדתי שאם אני עובדת קשה מספיק, עם אומץ ותשוקה, אני יכולה להגשים דברים או לפחות ללמוד איך להגשים אותם״.

5. מי האיש שהכי השפיע על העבודה שלכם?

אמיר: ״סנטיאגו רודריגז, מנהל תחום האלכוהול של מסעדות נובו (NOBU) בעולם. הוא טיפח אותי ולימד אותי במשך שנים את אמנות האירוח״.

אריאנה: ״ההורים שלי. אבא שלי היה סוחר אמנות עכשווית ואימא שלי היסטוריונית לאמנות. דרך שניהם הכרתי זוויות שונות של עולם האמנות ולמדתי מגיל צעיר לקחת את התשוקה שלי לעולם הזה ברצינות״.

אמיר ארליך ואריאנה פורנצ'אי. צילום: זוהר רון
אמיר ארליך ואריאנה פורנצ'אי. צילום: זוהר רון

לקריאה נוספת:

אדון שיפון בכלל לא אוכל לחם, אבל מאוהב בו

חן זיו: "אני רוצה לפסל בעירום, להיות אחת עם החומר"

אחוזה מפוארת, אח בוערת וארוחות ערב בנות חמש מנות: מרכז מבקרים כמו שאנחנו אוהבים

תמיר מוסקט חושב שדווקא יש דבר כזה "צליל ישראלי"

הפרויקט החדש של גריי גוס יעיף אתכם, תחנה ראשונה – תל אביב

האחים מוסלין: "לעשות, להיכשל ולטעות, ומשם להמשיך לעשות"

6. למי אתם חייבים את מה שהשגתם?

אמיר: ״ללילך ספיר, מנכ״לית קבוצת כתית. היא האמינה בי, נתנה לי את המושכות של שתיים ממסעדות הקבוצה ולימדה אותי להאמין בעצמי ולהצליח״.

7. מה היה הרגע הכי מרגש בקריירה שלכם?

אמיר: ״יום הפתיחה של מסעדת לומינה של מאיר אדוני, שאני ניהלתי״.

אריאנה: ״הרגע שבו נכנסתי לחלל שלנו בבית קנדינוף ביפו. הרגשתי כאילו אני מתהלכת בחלום ובבית שלי בעת ובעונה אחת. זה היה כמו קסם״.

8. מה הפחד הכי גדול שלכם?

אמיר: ״כישלון״.

אריאנה: ״שאני אתחיל להשתעמם מהחיים. אני רוצה שהימים שלי אף פעם לא יאבדו את הניצוץ הקסום״.

אמיר ארליך ואריאנה פורנצ'אי. צילום: זוהר רון
אמיר ארליך ואריאנה פורנצ'אי. צילום: זוהר רון

8. מה הייתם משנים בעצמכם?

אמיר: ״לדעת לא לקחת הכל על עצמי״.

אריאנה: ״סלחנות. קשה להתקדם בלי לדעת לסלוח לעצמנו על הטעויות שלנו. אני לוקחת טעויות קשה מאוד, ואני יודעת שזה עובד נגדי״.

10. מה התכונה הכי טובה שלכם?

אמיר: ״סבלנות ורוגע. בעיניי שתי התכונות האלה הן בין החשובות ביותר בשביל להצליח בתחום שלנו״.

אריאנה: ״אומץ. אם אני רוצה משהו, אני הולכת עליו בכל הכוח״.

11. מה היעד המקצועי הבא?

אמיר: ״החלום שלנו הוא ליצור פלטפורמה חדשה של חיבור בין אירוח ואמנות״.

12. מה הדבר שאתם הכי אוהבים בעבודה שלכם?

אמיר: ״הריגוש של כל סרוויס, אף ערב הוא לא אותו הדבר״.

אריאנה: ״לקבל השראה תמידית מכל מי שמקיף אותי. לבלות את היום שלי עם תלמידי האמנות שלי ועם אמנים זו מתנה, זה מאפשר לי לראות את העולם בדרכים שונות כל יום״.

אמיר ארליך ואריאנה פורנצ'אי. צילום: זוהר רון
אמיר ארליך ואריאנה פורנצ'אי. צילום: זוהר רון

13. איזה גבול שטרם פרצתם אתם רוצים לפרוץ?

אריאנה: ״הגבול, או נכון יותר – המגבלה, שאני רוצה להתגבר עליה היא העניין של פוקוס. אני רוצה להיות מרוכזת באמנות שלי כמו שאני מרוכזת בעבודה שלי כמורה וכיזמית. כרגע זה קשה לי למצוא איזון בין עבודה, חיי חברה והאמנות שלי״.

14. איך תל אביב משפיעה על העשייה שלכם?

אמיר: ״העיר הזאת מלאה באנשים מעוררי השראה, במיזמים ובמקומות חדשים. היא לא נותנת למוח מנוח״.

אריאנה: ״תל אביב השפיעה עליי מהמון בחינות: הגישה הנוחה לאמנות מדהימה, החברים הטובים שיצרתי כאן, האקלים, האוכל והרוח של העיר – כל אלה שומרים אותי אנרגטית ונלהבת להמשיך לדחוף קדימה״.

15. מה משך אתכם בעיר העתיקה של יפו?

אמיר: ״האווירה, האמנים, האנשים והמבנים – יפו היא הסביבה המושלמת בשבילנו ובשביל הפרויקט הזה״.

אריאנה: ״קודם כל, העושר התרבותי. העיר העתיקה מרגישה כמו בועה קטנה מלאה באנשים אקסצנטריים וקירות שנושאים סיפורים ישנים, וכמובן – היא מהממת מבחינה ויזואלית״.

איפה תמצאו אותנו?

דלידה 

״גאונות של מקום היא ליצור מנה שנחרטת אצלך בזיכרון ומדי פעם אתה פשוט חייב לחזור אליה – במקרה שלנו מדובר בברולה פטה ופלפלים חריפים״
דלידה, זבולון 7 תל אביב,03-5369627, ראשון־שני וחמישי 17:00־2:00, שלישי־רביעי ושישי־שבת 12:00־2:00

שאפה בר

״קשה להסביר את הקסם של המקום, אבל נוצרה שם משפחה מאוד גדולה שתמיד נעים לחזור אליה״.
שוק הפשפשים, נחמן 2 תל אביב, 03-6811205, כל יום 9:00־2:00

בית תאילנדי 

״מסעדנות בשיאה. שומרת על איכות בלתי מתפשרת ויציבות שכמעט בלתי אפשרי למצוא״.
בוגרשוב 8 תל אביב, 03-5178568, כל יום 12:00־23:00