הילדות שמככבות ב"אנני" יכולות להיות כוכבות ילדים מסוג אחר

שי הראל וליה שקד מככבות בהפקת הקיץ הצבעונית "אנני" - אבל להיות אינסטגרמריות או יוטיובריות מפורסמות זה בכלל לא בתוכניות שלהן

הקאסט של "אנני" (צילום: עדי אורני)
הקאסט של "אנני" (צילום: עדי אורני)
19 ביולי 2018

הדרך של בני נוער לכוכבות לא חייבת לעבור דרך יוטיוב. יש מי שעובדות קשה כדי לנתב את חיידק הבמה להצלחה דרך שינון שורות וכיתות רגליים. שי הראל וליה שקד עוד לא בנות 14 והן כבר עם ניסיון בהפקות כמו "אוויטה" (שקד) ו"עלובי החיים" (הראל); עכשיו הן הולכות לככב בתפקיד הראשי בהפקה חדשה של המחזמר "אנני". אחרי שמונה סבבים ארוכים של אודישנים, בהפקה קראו להן להגיע עם ההורים ובישרו להן שיתחילו להתרגל לרעיון של לעמוד על הבמה כל הקיץ. מאז הן סוחבות בתיק את הטקסטים לכל מקום שאליו הן הולכות.

>> מה לעשות עם הילדים? המדריך השלם לחודש יולי

"אנני" מספר את סיפורה של ילדה שננטשה בבית יתומים כשהיא מלווה בידי כלב תועה בשם סנדי עד לרגע המיוחל והמאושר שבו היא נאספת על ידי מיליונר שמציע לה עתיד טוב יותר. המחזמר, שכולל כמה להיטים על זמניים כמו "Tomorrow" ונחשב לאחד ממחזות הזמר המצליחים בכל הזמנים, עולה בישראל בהפקת מאור מימון, והוא צבעוני וגדול כמו הפקות קודמות שלו, בהן "היירספריי" ו"סלאח שבתי". על הבימוי אמון צדי צרפתי, ומככבים גם חני נחמיאס ואבי קושניר. חנוכה באוגוסט.

"הטקסט הזה לא עוזב אותי, זה רודף אותי בכל מקום", אומרת שקד, והראל מחרה מחזיקה אחריה: "הספר הזה הולך איתי לכל תיק – לתיק של הבית ספר, לתיק של 'עלובי החיים'". בכלל, השתיים הפכו לכמעט תאומות, שמשלימות ונכנסות לדברים זו של זו, ולא רק בגלל התלבושת. "הצלחנו ממש להתחבר וזה לא מובן מאליו כי בנות זה בנות", מספרת שקד. "הרבה בנות מקנאות והיו לוקחות את זה כתחרות. עם שי בשנייה נפל לי האסימון שהיא בן אדם מקסים. גם אם נגיד הייתה טעות בריקוד אז אנחנו עוזרות אחת לשנייה, אבל זה לא בקטע של להגיד לך איך לא היית טובה אלא בקטע של להגיד איך כן תהיי טובה". הראל מוסיפה: "גם צדי יושב איתנו ומסביר לנו איך זה צריך להיות אז אנחנו מתחילות ומסיימות באותה רמה".

"אני לא עושה את זה כדי להתפרסם", מסבירה שקד את חיידק הבמה. "אם תלכי בשכבה שלי ותשאלי את הילדים מה הם רוצים לעשות הבנות היו אומרות 'מפורסמת, אינסטגרמרית' וכל מיני כאלה. אני כרגע לא רוצה לעבוד על ערוץ יוטיוב או דברים כאלה. אני רוצה להיחשף לדברים האלה בגיל קצת יותר מאוחר כשארגיש יותר מוכנה. בתיאטרון זה נטו לבוא ולעשות את מה שאת אוהבת מול קהל – נטו את. זה אחרת מלשחק בסרט ואחר כך לקרוא את התגובות באינטרנט".

איך זה לעבוד עם שחקנים מנוסים מכן?

הראל: "בהתחלה ברור שיש לחץ. אחר כך כשאת עובדת איתם את מבינה שהם אנשים בדיוק כמוך".

שקד: "הם סך הכל אנשים כמונו. זה לא שעכשיו הוא איזה, לא יודעת, אל שמתרוצץ לו שם למעלה. הם בני אדם כמונו והם גם אנשים מקסימים ומדהימים שכיף לפנות אליהם. וזה לא שעכשיו, אוקיי, הוא מפורסם אז אני צריכה לשמור מרחק. אם את מפחדת את מראה להם שאי אפשר להתחבר אלייך. אני מחשיבה אותם כחברים שלי, אחים שלי".

איך אתן מתמודדות עם לשנן כל כך הרבה טקסט?

הראל: "אימא שלי קוראת את כל השחקנים ואני קוראת את התפקיד של אנני (שקד: "אומג! גם אצלי זה ככה!"). זה נראה ענקי אבל אז כשאת מנסה להתחבר לסיפור את רואה מה את עוברת, מה אנני עצמה עברה, אז בעיקרון השורות כבר קופצות לראש. אני באמת חושבת שזה פשוט מושלם, זה גם מעביר לנו את הקיץ בצורה כיפית. כי מה הייתי עושה אם לא זה? יושבת בטלפון, במחשב?".

הדמות של אנני די רחוקה מהעולם שלכן. איך אתן מתחברות אליה?

שקד: "אני מזדהה איתה מאוד. אנני היא ילדה חזקה, שובבה, מרדנית, ילדת רחוב ששורדת, ואני מרגישה גם כזו סקרנית שרוצה לחקור ולדעת הכל, שורדת גם אם קשה לי וגם ברגעי משבר אני יודעת שהשמש תזרח מחר בבוקר. גם אם אני בדאון יש בי תמיד ניצוץ של אופטימיות. אנני היא מנהיגת היתומות ובחזרות אני מרגישה שהבנות בקאסט מאוד מחוברות אליי, שתיים מהן אפילו תמיד רבות על מי תהיה איתי, מי תשב לידי, מי תבוא אליי הביתה. כבר קבעתי עם כולן ערב בנות מסיבת פיג'מות".

"אנני", החל משני (13.8) בבית האופרה, שד' שאול המלך 19 תל אביב, 149־199 ש"ח