Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

6 דברים שלמדנו על המרכז החדש לתרבות האוכל בישראל

"אסיף", המרכז הקולינרי־תרבותי שייפתח בעוד כחודש ברחוב לילינבלום, מקיף את המטבח היהודי־ישראלי מזוויות שונות, עיוניות ומעשיות. אלה הדברים שלא תרצו לפספס

מקום שהוא כמו חלום. קפה אסיף (צילום: עמית גירון)
מקום שהוא כמו חלום. קפה אסיף (צילום: עמית גירון)

"תרבות האוכל בישראל התרכזה ביצירת מטבח אחיד והתעלמה ממטבחי התפוצות. הצורך בגיבוש זהות לאומית חדשה תבע את מחיקת מסורות העבר, אבל שלושה דורות מאוחר יותר אפשר להביט לאחור, לשורשים, ולשאוב השראה תרבותית מהיסטוריה בת מאות שנים. במידה רבה זה מסביר מדוע בעשורים האחרונים ובעיקר בשנים האחרונות אנו עדים לפתיחות, גאווה ועניין במטבחים יהודיים של מהגרים", מסבירה נעמה שפי מנכ"לית אסיף את הרציונל שמאחורי המיזם החדש, המוגדר כמרכז לתרבות האוכל בישראל.

אסיף נפתח לאחר תקופה שבה אוכל יהודי הוא אישיו בכל מקום מלבד ישראל. בעולם נערכיםם פסטיבלים רבים העוסקים בתרבות יהודי מזווית קולינרית, למשל Jewish Street Food Festival בברלין, שיתקיים בחודש ספטמבר הקרוב. לפני שבועות ספורים נפתחFoodish, הזרוע הקולינרית של 'אנו – מוזיאון העם היהודי' (לשעבר בית התפוצות). על פניו הכותרת דומה, אלא שלכל אחד מהארגונים נקודת מבט אחרת: בעוד הראשון מתייחס לתרבות האוכל של העם היהודי, השני עוסק בתרבות האוכל בישראל.

אסיף הוקם במהלך הקורונה על ידי שפי, מייסדת ומנכ"לית Jewish Food Society וטרי קאסל, אשת עסקים ופילנתרופית. במהלך ארבע שנות פעילותו אסף הארגון הפועל לשימור מורשת יהודית קולינרית יותר מ־1,000 מתכונים ואת הסיפורים שמאחוריהם. כעת מוצא מטמון זה את דרכו אל אסיף, ארגון ללא מטרות רווח בשיתוף עם Start-Up Nation Central.

אסיף ספריה (צילום: עמית גירון)
אסיף ספריה (צילום: עמית גירון)

אסיף ייפתח בתחילת החודש הבא במבנה שאכלס בעבר את מסעדת L28. היות שרשימת האירועים טרם פורסמה עדיין לא ניתן לעמוד על אופי התכנים ומה מתוכם ייפתח לקהל. ובכל זאת, הפרטים המועטים שכן שוחררו לתקשורת על תחומי הפעילות של המרכז, מעוררי תיאבון:

  1. מעדניה ובית קפהעל בסיס תוצרת ישראלית ובית קפה שיופעלו בחלל המרכזי על ידי קבוצת שפרה/פועה משוק הפשפשים.
  2. מטבח ניסיונותשתנהל השפית איילת לטוביץ' (לשעבר ביתא קפה), המוקדש לבחינה מקצועית של מתכונים היסטוריים לפני פרסומם ולהתנסות בחומרי גלם ובשיטות בישול חדשניות.
  3. סדנאות וארוחות פופ-אפבהשתתפות שפים מהארץ ומחו"ל.
  4. גינה אקולוגית אורבניתהמוקמת על גג הבניין.
  5. ארכיון דיגיטלי וספריה ציבוריתובה יותר מ־1,500 ספרי מחקר ומתכונים.
  6. גלריה לתערוכות מתחלפותהעוסקות בתרבות האוכל בישראל בהקשרים שונים, למשל אקולוגיה, מוסר ומגדר.
גינה אורבנית באסיף (צילום: עמית גירון)
גינה אורבנית באסיף (צילום: עמית גירון)

לשאלה כיצד ישפיעו חקר העבר והמסורת על העתיד עונה שפי ש"בשעה שהעולם מתכווץ לרשת אינטרנט אחת ובסופו של דבר לתרבות יותר אחידה, חשוב לתעד גם את מה שמבדיל בין תרבויות. אני מקווה שהמחקרים יהוו מקור השראה לשפים כפי שארכיוני סרטים מהווים השראה לבמאים".
אסיף, לילינבלום 28 תל אביב, פתיחה 5.7

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!