Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

אספרגוס בר ברוטב יוגורט, שאטה ביתית ודבש

מנה ראשונה או תוספת מרעננת של אספרגוס בר (או רגיל) עם תיבול משגע. מתכון נהדר מתוך הספר "בלדי - ארבע עונות בנצרת" של דוחול ספדי ומיכל וקסמן

אספרגוס בר ברוטב יוגורט, שאטה ביתית ודבש. צילום: דניה ויינר
אספרגוס בר ברוטב יוגורט, שאטה ביתית ודבש. צילום: דניה ויינר

גבעוליו הדקים של אספרגוס הבר מזכירים בצורתם ובטעמם העדין את אלה של האספרגוס הירוק והמוכר שגדל בחממות, אך הם עדינים ועזי טעם ממנו.

בעלי עין חדה יזהו אותם ביער על גבי שיחים קוצניים, ששולחים זרועותיהם לכל עבר ומצמיחים גבעולי התחדשות דקים, אותם צדים למאכל. אפשר לאכול אותם טריים, להוסיף לסלט או לחביתה, להקפיץ קלות בשמן זית או לצלות על גריל פחמים ולצוות להם ויניגרט חמוץ־מתוק־חריף. אפשר להכין את המנה הזו גם עם גבעולים של אספרגוס רגיל.

מצרכים:
1 צרור גבעולי אספרגוס בר

לרוטב:
2 כפות יוגורט צאן סמיך וחמצמץ
½ כפית דבש
½ כפית שאטה ביתית (או הריסה) או ¼ קורט צ'ילי יבש גרוס
מלח
1 כף שמן זית

אופן הכנה:
מאדים את גבעולי האספרגוס, עד שהם רכים אבל עדיין נגיסים ולא סמרטוטיים.
בקערית, טורפים יחד את חומרי הרוטב עד שמתקבל רוטב אחיד.מתקנים תיבול, אם צריך. מסדרים את גבעולי האספרגוס בצלחת ויוצקים מעל את הרוטב.

המתכון לקוח מתוך הספר "בלדי – ארבע עונות בנצרת" של דוחול ספדי ומיכל וקסמן

הספר בלדי, צילום: דניה ויינר
הספר בלדי, צילום: דניה ויינר
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!