טרנד הארוחות האימרסיביות מגיע לתל אביב. זמן טוב לברר מה זה

אוכל שהוא רגש ולהיפך. תומר טל והילה אלפרט (צילום חיים יוסף)
אוכל שהוא רגש ולהיפך. תומר טל והילה אלפרט (צילום חיים יוסף)

רוצים לאכול את ארוחת הערב שלכם בשקט? אז הגעתם למקום הלא נכון. פסטיבל חדש יביא את טרנד הארוחות האימרסיביות לתל אביב, עם ערבים מיוחדים כמו סיפור בלשי אלכוהולי מבית היוצר של המיקסולוג אריאל לייזגולד או ארוחה שכולה ממתקים וגם נשף דראג

4 בספטמבר 2022

לאחר שגרף גלי אהדה בניו יורק ולונדון, אימרסיב דיינינג צפוי להתקבל בתל אביב בחיבוק חם. Immersive Dining, הטרנד החם ביותר בקולינריה, שואב את השראתו מ-Immersive Theatre, מונח מעולם הבמה שבו הצופים אינם מוגבלים לישיבה בכיסא (הדוגמא המוכרת ביותר היא כנראה Sleep No More בניו יורק). במקום זאת, הם הופכים למשתתפים פעילים בהצגה, שיורדת מהבמה אל מרחבי האולם. באימרסיב דיינינג, אוכל ושתייה הם מרכז האירוע, שסביבו נבנה עולם שלם בעל תמה מרכזית.

Immersive Adventures, פסטיבל האימרסיב דיינינג הראשון בישראל ביוזמת מוצג הוודקה בלוודיר, מענק לקולינריה פרשנות החורגת משולי הצלחת. איך עושים זאת? על ידי חיבור בין פרסונות קולינריות לאמנים מתחומים שונים ויצירת סינרגיה שמתעופפת על כנפי הדמיון, למשל שיתוף פעולה בין שף תומר טל (ג'ורג' וג'ון) ואשת הקולינריה הילה אלפרט, שרקמו ארוחה – ונשתמש במינוח רק כדי לפשט את הדברים – על בסיס זיכרונות אישיים של טל.

אימרסיב דיינינג, שננו את השם (צילום חיים יוסף)
אימרסיב דיינינג, שננו את השם (צילום חיים יוסף)

מחקר משותף אודות ההיסטוריה הפרטית של השף המוכשר הוליד לתפריט טעימות מלווה בפלייליסט שיושמע במהלך הארוחה, שירים וקטעים מוזיקליים שאפיינו כל זיכרון ותקופה בחיים. "הילה ואני ישבנו יחד ופשוטו כמשמעו פירקנו את כל הפאזל הזה שנקרא סיפור החיים שלי. החל מהילדות במושב והחקלאות שספגתי ממנה כל כך הרבה ועד הבית שבו גדלתי, שכל כולו היה שילוב של מזרח ומערב", הוא מספר.

כך, מרק עוף צח עם קרפעלך ממולאים לחם מטוגנים בשומן עוף ופלפל שחור נשענים על זיכרון של מרק עוף וקניידלעך שמאלץ שסבתו של טל נהגה להכין. זכרון אחר שלו נוגע ללחם אבוד. "אבא גדל בידיעה שלחם לא זורקים. ממשיכים ויוצרים איתו מנות חדשות, כאלה שמפגישות אותו עם טעמים חדשים. כמו שהכין לנו ביצה בקן ככה היה מכין לנו לחם מטוגן בשמן, לא בחמאה. בכל מנה היה קונפליקט, בכל מרכיב היה עימות וסכסוך – אבל הכי מכולם זו הפנטזיה או המחשבה על אבא שלי שמביט בקריירה שלי היום, שאותה הוא לא הספיק להכיר, והדילמה הגדולה מה הוא היה אומר, אוכל או מרגיש".

אלון שבו בפסטיבל בלוודיר (צילום חיים יוסף)
אלון שבו בפסטיבל בלוודיר (צילום חיים יוסף)
בנוסף תוכלו למצוא בתוכניית הפסטיבל את Where is Mr Fantastic?, ערב שבו המיקסולוג אריאל לייזגולד (223, בלבוי, פנטסטיק) וצוות שחקנים וכותבים טווים יחדיו סיפור בלשי רווי אלכוהול (כי מה זה בלש שלא שותה את דרכו לפתרון התעלומה); שיתוף פעולה בין השף קונדיטור אלון שבו ושוזר הפרחים רן גולן, בלופ שכולו פרחים וקינוחים; ו־Barbie's Candy Night – נשף ממתקים ודראג בהובלת יצרנית הממתקים רונית צין קרסנטי והרקדנית וכוכבת הדראג חני סירקיס (Barbie Cute). לנוכח ההתעסקות היומיומית שלנו בשווארמה וארוחות שף – לא שאנו מתלוננות חלילה – אימרסיב דיינינג נשמע לכל הפחות כמו טרנד ששווה בדיקה.
Immersive Adventures by Belvedere, ראשון-חמישי (11-15.9), 200-450 ש"ח לאדם, פרטים כרטיסים באתר