נמאס לבשל? ארוחות חג שני חגיגיות במשלוחים הכי שווים

אם מצאתם את עצמכם מותשים מהבישולים לחג, במסעדות ברחבי העיר התקינו במיוחד עבורכם תפריטי משלוחים לחג השני - ממנה ראשונה ועד הקינוח

ארוחת חג ביהלומה (צילום: יהלומה לוי)
ארוחת חג ביהלומה (צילום: יהלומה לוי)
12 באפריל 2020

את פרעה ואת ליל הסדר עברנו, אבל לכל פסח יש מוצאי פסח וארוחת החג השני כבר מחכה מעבר לפינה. השפים והמסעדות שעדיין פועלים מתגייסים לטובת מי שכבר נמאס לו לבשל ושולחים הביתה ארוחה חגיגית – ממנה ראשונה ועד הקינוח. לכם רק נשאר לשטוף כלים ולהתעלף מול נטפליקס.

אואזיס

ארוחת החג השני של השפית רימה אולברה היא פיצוי נאות לפסח הכי מבאס שחווינו.
בתפריט: סלט זוקיני (58 ש"ח), סטייק טרטר עם ג'ינג'ר ווסאבי טרי כבושים ועלי שיסו מהגינה של רימה (93 ש"ח), ריזוטו אפונה ופנצ'טה בגריל (128 ש"ח), ארטישוק טרי מאודה עם אורז, צנוברים ומנטה (74 ש"ח), מוס שוקולד מריר ודובדבני אמרנה (59 ש"ח).
הזמנות בטלפון 03-6206022 (מינימום הזמנה 375 ש"ח, 30 ש"ח דמי משלוח)

אנסטסיה

בסימן מאזן אקולוגי משתנה וחמלה על עטלפים, פנגולינים ושאר בעלי חיים, ארוחת חג שני בסימן טבעונות היא סוג של צו השעה.
בתפריט: תבשיל חומוסים-עגבניות, תרד, מנגולד, פטרוזיליה וכוסברה על אורז יסמין וציזיקי קשיו (165 שקלים לשני ליטר), תבשיל קארי כתום בתיבול הודי מסורתי עם קרם קוקוס וקינואה לבנה (175 ש"ח לשני ליטר), סלט סובה מאטריות כוסמת, כרובית, קייל, רוקט, בצל ירוק וכוסברה בקרם קשיו עם קראמבל שקדים פיקנטי (125 ש"ח לשני ליטר), טירמיסו – עוגת תמרים ושקדים ומעליה מוס שוקולד קפה ומוס קוקוס (39 ש"ח).
הזמנות באתר (דמי משלוח 15-25 ש"ח)

סלט סובה באנסטסיה (צילום: אור קפלן)
סלט סובה באנסטסיה (צילום: אור קפלן)

ג'מה

כמה אפשר כבד קצוץ וקניידלך? בממסעדה האיטלקית מיפו מבינים לרחשי לבנו ומשגרים הביתה ארוחה בסגנון ים תיכוני־איטלקי.
בתפריט: פולנטה רכה עם אספרגוס ופרמז'ן (58 ש"ח), עוף בטאבון בפירות יבשים וסילאן (110 ש"ח), פילה דניס בפסטו פיסטוקים (110 ש"ח), ירקות אביב צלויים בטאבון (55 ש"ח) וגם טירמיסו בגרסה מיוחדת לפסח (44 ש"ח).
הזמנות בטלפון 03-6058276 ודרך עמוד הפייסבוק של המסעדה

טירמיסו בגרסה מיוחדת לפסח אצל ג'מה (צילום: שרית גופן)
טירמיסו בגרסה מיוחדת לפסח אצל ג'מה (צילום: שרית גופן)

גרינברג ביסטרו

למי שבישל את ליל הסדר בעצמו מגיע שבחג השני מישהו יבשל עבורו. ואם כבר יבשל, למה לא לכוון הכי גבוה? השפים יונתן רושפלד ואליאב גולדנברג יצרו תפריט חגיגי אך סקסי שיפיג את הבדידות.
בתפריט: כבד עוף קצוץ עם שומן טלה וביצים (74 ש"ח ל־500 גרם), עוף שלם ממולא בביצים חומות, אורז ואריסה מתוקה (128 ש"ח), דג בתנור ברוטב סקורדליה עם מגש ירוקים (88 ש"ח למנה של שתי יחידות), עוגת נמסיס שוקולד חגיגית (140 ש"ח).
הזמנות באתר ובטלפון 03-6136132, 03-7411022

פסח בגרינברג ביסטרו (צילום: אליאב גולדנברג)
פסח בגרינברג ביסטרו (צילום: אליאב גולדנברג)

חוות צוק המעדניה

הירקות היפים משדות חוות צוק, הבשר, הגבינות וכל היתר הם בסיס לארוחת חג שעושה נעים בלב גם כשמסביב הכל אפור ועצוב.
בתפריט: רוסטביף סינטה מוכן ופרוס (32 ש"ח ל-100 גרם), כתף עגל בשזיפים מיובשים (54 ש"ח למנה), עוף צלוי בתנור ללא עצמות במילוי אורז ופירות יבשים (95 ש"ח לק"ג), קציצות בקר במנגולד, חומוס וארטישוק (48 ש"ח למנה).
הזמנות באתר (מינימום הזמנה 350 ש"ח)

פסח בחוות צוק (צילום: טל סיון ציפורין)
פסח בחוות צוק (צילום: טל סיון ציפורין)

יהלומה

לפי המסורת, החג השני הוא זכר לקריעת ים סוף, אחד הניסים הגדולים ביותר שקרו לעם ישראל. לכבוד המאורע בנתה השפית יהלומה לוי תפריט נדיב ל־4-5 סועדים שמבוסס בעיקר על דגים ותפוזים, כי תפוז בצלחת הסדר מסמל שוויון.
בתפריט: קונסומה עוף עם קניידלעך תפוחי אדמה במילוי מוס כבד ברווז (120 ש"ח לשני ליטר), סלט קוסקוס כרובית ומשמש אוזבקי (100 ש"ח לשני ליטר), פילה סלמון צלוי בשלמותו (420 ש"ח לשני ק"ג), מוסר ים עם פול ירוק (240 ש"ח), מרציפן הום מייד בטעמים (85 ש"ח).
הזמנות בטלפון 052-8424424 (מינימום הזמנה 450 ש"ח)

פופינה

להתלבש יפה ולצאת למסעדה זו כנראה לא אופציה בעתיד הנראה לעין. במקום זאת השף אוראל קמחי משנע עד הבית ארוחת חג שמזכירה כמה כיף היה ועוד יהיה.
בתפריט: מנה אחת לבחירה מכל קטגוריה: ראשונות – סלט ירוק פופינה וגבינת משק ברקנית, טרטר ירקות שורש בבלסמי מיושן וקרם גזר וחמאת קשיו, סשימי דג בהתאם לדגה היומית, או ויניגרט הדרים וקינואה פריכה; מנת ביניים – לחמניה מאודה במילוי המבורגר שרימפס ואיולי יוזו, שפונדרה בבישול ארוך, איולי חרדל ובצל סגול מוחמץ או פטריית פורטבלו צלויה ואיולי כמהין. עיקרית – ניוקי ברוקולי, אספרגוס, מחית ארטישוק, יין לבן ופרמז'ן; פילה מוסר וריזוטו אורז אסור; או קנלוני תבשיל עגל וערמונים. קינוח – פודינג אורז בחלב קוקוס וקולי פירות טרופיים או נמסיס שוקולד גנאש קרמל מלוח (250 ש"ח).
הזמנות בטלפון 03-5757477 עד היום (ראשון 12.4) בשעה 16:00 (דמי משלוח 35 ש"ח)

לחמניה מאודה במילוי לבחירתכם בפופינה (צילום: חיים יוסף)
לחמניה מאודה במילוי לבחירתכם בפופינה (צילום: חיים יוסף)
קנלוני לחי עגל בפופינה (צילום: חיים יוסף)
קנלוני לחי עגל בפופינה (צילום: חיים יוסף)

פקין

מכיוון שכל הסיוט שאנחנו עוברים החל בסין, ארוחה סינית לסיום החג היא אקט מתבקש.
בתפריט: ארוחה אסייתית שכוללת שתי מנות ראשונות בהן מרק תירס אסייתי, מרק טום יאם חרפרף וסלט עוף קר; שלוש מנות עיקריות – עוף/טופו בקשיו, עוף/טופו בקארי, נודלס צ'או מיין ירקות ופאד תאי עוף; שלוש תוספות – אורז מטוגן ואורז מאודה; ולקינוח צנצנת פסיפלורה ושוקולד לבן על מצע מרנג נוגט (259 ש"ח לארבעה אנשים).
הזמנות בטלפון 03-6490737

פסח בפקין (צילום: אפיק גבאי)
פסח בפקין (צילום: אפיק גבאי)

קורדרו

על נסיעה לצרפת, ספרד ואיטליה אפשר כרגע רק לחלום או לחילופין להתנחם בטעם שנשאר. בקורדרו ישלחו לכם לכבוד החג השני מנות בסגנון דרום אירופה מתובלות בקמצוץ דרום אפריקה ועדות אשכנז.
בתפריט: אנסלאדה דה טומאטה – סלט עגבניות, זיתים, שום קונפי וגבינת מנצ'גו (50 ש"ח), לה סלד ורט – סלט ירוק מעלי אנדיב, אספרגוס, פקורינו ועגבניות מיובשות ( 55 ש"ח), פילה דה בף – פילה בקר על גריל פחמים, קרם ירקות שורש, מרמלדת שאלוט (165 ש"ח), שוק ברווז קונפי ותפוח אדמה אפוי (86 ש"ח).
הזמנות בטלפון 03-5178486

קיטון

למקרה שליל הסדר לא הספיק לכם בגזרת האוכל המסורתי, בקיטון תמיד אפשר למצוא השלמות שיספקו את הקרייבינג לפחות עד פסח הבא.
בתפריט: כבד קצוץ (54 ש"ח ל־500 גרם), סלט ביצים (42 ש"ח ל־500 גרם), איקרה (52 ש"ח ל־500 גרם), גפילטע פיש (29 ש"ח), רגל קרושה (95 ש"ח לתבנית של 4-5 מנות), צלי בקר (174 ש"ח ל־500 גרם), צימעס (30 ש"ח ל־500 גרם), לפתן פירות חגיגי (29 ש"ח ל־250 גרם).
הזמנות באתר או בווטסאפ 054-4535465

ארוחת חג בקיטון (צילום: אנטולי קריניצקי)
ארוחת חג בקיטון (צילום: אנטולי קריניצקי)
ארוחת חג בקיטון (צילום: אנטולי קריניצקי)
ארוחת חג בקיטון (צילום: אנטולי קריניצקי)