חשיבותן של ארוחות (קטנות)

כניסה לשגרת חיים שבה אתם עושים כושר הולכת יד ביד עם תזונה נכונה, אבל גם עם רעב וצורך באנרגיה (שאתם מכירים כעייפות פתאומית וכ"קרייבים"). בין שאתם מתאמנים ובין שלא, סידרנו לכם 5 עובדות שישנו את כל מה שאתם חושבים על המשפט "שלוש ארוחות ביום" (ואפילו הוספנו רעיונות לארוחות קטנות שתוכלו להכין בבית)

הן חשובות ממה שחשבתם. צילום: שאטרסטוק
הן חשובות ממה שחשבתם. צילום: שאטרסטוק
30 ביולי 2017

תוכן שיווקי | תנובה GO

1. הסוף לנשנושים

אחת הבעיות העיקריות של ארוחות לא מסודרות היא נשנוש חסר שליטה לאורך היום. חוסר הבקרה על כמות ואיכות המזון שאנחנו מכניסים לגוף יכול לגרום לנו להשמנה מבלי להרגיש בכלל שאכלנו משהו. איך פותרים את זה? בצריכה מסודרת של ארוחות קטנות בתדירות קבועה שיחסכו לנו את הקלוריות המיותרות.

2. איזון רמות הסוכר בדם

אכילת ארוחות קטנות לעתים תכופות עוזרת לאזן את רמות הסוכר בדם, ומונעת קפיצות קיצוניות שלהן. כשאוכלים ארוחות גדולות רק פעם או פעמיים ביום, רמת הסוכר בדם תהיה גבוהה הרבה יותר לאחריהן ותצנח מיד לאחר מכן, מה שעלול ליצור תנודות גבוהות גם בתחושות הרעב והשובע.

[tmwdfpad]

3. שמירה על חילוף חומרים תקין ותחושת שובע מוגברת

למרות המשפט הידוע "שלוש ארוחות מסודרות ביום", כשאנחנו אוכלים ארוחות גדולות במרווחים גדולים אנחנו בדרך כלל מגיעים אליהן רעבים מאוד. אכילת ארוחות קטנות בטווחים קצרים מגבירה את תחושת השובע במהלך היום ומונעת מאתנו התקפי רעב (או "קרייבים"). ארוחות קטנות שומרות גם על מערכת העיכול פעילה ועל חילוף חומרים מאוזן, וכך מונעת עלייה במשקל.

הן יפסיקו את הקרייבים. צילום: שאטרסטוק
הן יפסיקו את הקרייבים. צילום: שאטרסטוק

4. צריכה מספקת של חלבון

לחלבון תפקידים חשובים מאוד בגופנו: הוא אחראי, בין השאר, על בנייה וחידוש של רקמות, אנזימים ונוגדנים, ולכן יש לצרוך ממנו בכמות מספקת ולמנוע מחסור. צריכת החלבון הופכת חשובה הרבה יותר כשאתם מתאמנים, ויש להקפיד עליה מאוד. אכילת מעט ארוחות גדולות במשך היום משבשת את הבקרה על כמות החלבון, מה שעלול לגרום למחסור שלו בגוף. צריכה של חמש ארוחות המכילות 10־30 גר' חלבון בארוחה אמורה להספיק כדי להגיע לכמות היומית הרצויה. כמות החלבון היומית הרצויה משתנה מאדם לאדם והיא תלויה במין, במשקל ובעצימות הפעילות הגופנית.

 

5. איזון וגיוון תזונתי

אכילת ארוחות קטנות במהלך היום המכילות מוצרי חלב, בשר, דגים, פירות, ירקות וסיבים תזונתיים תורמת לתזונה מאוזנת. מחקרים מצאו כי אנשים האוכלים כמה ארוחות קטנות במהלך היום נוטים לגוון יותר את תוכן הארוחות, דבר שמונע שעמום מארוחות ומעניק גיוון חיוני לגוף.

גוונו! צילום: שאטרסטוק
גוונו! צילום: שאטרסטוק

ארוחות קטנות, עשירות בחלבון, ללא מאמץ:

·  יוגורט 1.5% עם פרי וכמה שקדים

· גבינת קוטג' 5% עם שתי פרוסות לחם מלא או פריכיות

· משקה חלבון תנובה GO, שיכול לספק פתרון מעולה למנת החלבון הנדרשת לאחר אימון. המשקה מכיל חלבון מי גבינה איכותי (whey), היעיל ביותר להתאוששות ולבניית השריר לאחר פעילות גופנית.

·  כוס דגנים מקמח מלא או סובין (פייבר וואן לדוגמה) עם חלב או עם משקה חלבון תנובה GO

ארוחות קטנות עם מעט מאמץ (זה משתלם בסוף, מבטיחים):

פנקייק בננות

מצרכים (יחידה אחת גדולה):

1 בננה בינונית בשלה
2 ביצים שלמות (אפשר ביצה שלמה+2 חלבוני ביצה)
1 כפית שמן קוקוס
קינמון
2 טיפות תמצית וניל
קורט מלח

אופן ההכנה:

בתוך קערה מועכים את הבננה בעזרת מזלג. מוסיפים את הביצים, מוסיפים קורט מלח ומערבבים טוב. מוסיפים את שמן הקוקוס המומס (ניתן להשתמש בחמאת בוטנים או בחמאת שקדים), הקינמון ותמצית הווניל, ומערבבים שוב. מחממים מחבת טפלון חמה ומרססים עליה בתרסיס שמן. יוצקים הבלילה למחבת ומטגנים על שני הצדדים. מניחים בצלחת, ומגישים עם יוגורט ומעט מייפל טבעי או דבש (לא חובה).

קלוריות: 295 קק"ל, חלבון: 15 גר', פחמימה: 22 גר', שומן: 16 גר'.

חביתת שיבולת שועל

מצרכים:

ביצה שלמה+חלבון ביצה
4 כפות שיבולת שועל (40 גר')
1 פקק של תמצית וניל
חצי כפית קינמון
1 כפית שמן קוקוס
2 כפות חלב או משקה שקדים או מים
1 כפית סילאן/מייפל טבעי
2 פרפרי אגוזי מלך שבורים
קורט מלח

אופן ההכנה:

הכניסו את כל החומרים חוץ משמן הקוקוס לקערה קטנה וערבבו היטב. חממו מחבת והוסיפו לה את כפית שמן קוקוס שתוסיף טעם מדהים לחביתית. יש ליצוק את התערובת ולחמם על חום בינוני גבוהה. ברגע שנוצרות בועיות אוויר בחלק העליון של החביתית (כמו בפנקייק רגיל) הופכים אותה. לאחר מכן ממשיכים לחמם עוד כ־30 שניות על הצד השני ומעבירים לצלחת.

קלוריות: 363 קק"ל, חלבון: 17.4 גר' (מתוכם 10 גר' חלבון מלא), פחמימה: 30 גר', שומן: 14 גר'.