כיבוש טורקי: הכריך הזה קורא תיגר על אחד הדוכנים האהובים בכרמל

רק בשישי. באליק (צילום שחף רבינזון)
רק בשישי. באליק (צילום שחף רבינזון)

נראה שמה שהיה חסר לנו בשוק הכרמל הוא עוד דוכן שמציע כריך דגים טורקי לזה של כרמל 40. מה בתפריט ומה ההבדלים (ויש כאלה) בין "באליק" החדש למקום הוותיק יותר? כל הפרטים בפנים

12 באפריל 2022

יום אחד מישהו יכתוב ספר על שוק הכרמל, ובמיוחד על תחלופת דוכני האוכל שבו. לרשימת המסעדות והדוכנים השווים שהולכת ומתארכת ומשתנה מדי יום נוסף כעת דוכן חדש של באליק אקמק, כריך דגים טורקי.

באליק פועל כמעין פופ אפ בשישי בלבד. על המקום והקונספט חתומים בן (בנצי) רייס ואסף (פלדי) פלדמן, חברי ילדות חובבי בישול שגדלו יחד בקיבוץ מרום גולן. כשהשתחררו מהצבא הם עברו לתל אביב והחלו להתמקצע כטבחים במסעדת הרברט סמואל עד שדרכיהם המקצועיות נפרדו. רייס המשיך למטבחי סנטה קתרינה, המזנון ומאריס הטורקייה בצפון העיר ופלדמן נרשם ללימודים, אך חיידק הבישול לא הרפה.

מבשלים ביחד. באליק (צילום אמיר כגן)
מבשלים ביחד. באליק (צילום אמיר כגן)

"כבר שנים אנחנו משתעשעים ברעיון לפתוח משהו", הם מספרים. "אנחנו גרים באזור ומסתובבים בשוק בשישי. בדקנו מה חסר וננעלנו על באליק אקמק, דג בלחם".

דווקא יש בכרמל 40, והוא אפילו מצוין.
"אנחנו עפים על הכרמל 40 ועל הכריך שמכינים שם אבל זה לא מה שרצינו. אצלנו יש יותר דג מלחם ופחות תוספות, רק איולי או שמנת וירק מוחמץ. ניסינו מספר סוגי לחמים שידגישו את הדג ובסוף הגענו ללחם קסטן לבן פשוט. הוא הכי מדויק לסנדוויץ' שלנו".

התפריט מציע שני כריכים על בסיס פילה דניס, אחד בתוספת שמנת, בצל סומאק ורוקט והשני עם איולי מתוצרת בית, שומר מוחמץ ועשבי תיבול (45 ש"ח). לאחרונה נוסף כריך טבעוני במילוי שורש סלרי עם ממרח אורגנו ובצל מוחמץ ,"ממש כמו סטייק סלרי" (35 ש"ח). מבחינת שתיה ניתן לקבל כרגע קוקטייל מתוצרת בית (15 ש"ח) ושתיה קלה בפחיות קטנות (5 ש"ח). כרגע הדוכן פועל כאמור רק בשישי מתוך כוונה להוסיף ימים בחמישי או שבת. "ניסינו לשמור את המקום פיראטי ולא ציפינו למה שקורה. יש לנו משהו טוב ביד ונתחיל להפיץ אותו".
יחיא קאפח 1- (מול דוכן הזיתים), תל אביב, שישי מ־12:00 עד שנגמר (בשישי הקרוב ערב פסח עד 14:00)