פסגת הכרמל: המסעדות ובתי האוכל השווים בשוק הכרמל

שוק הכרמל ממשיך להצדיק את המוניטין שלו כמוקד משיכה לפודיז בזכות עוד ועוד בתי אוכל מצוינים. אלו המקומות ששווה לעצור ולזלול בהם

פיצה שוק (צילום: רן בירן)
פיצה שוק (צילום: רן בירן)
19 בפברואר 2020
מסעדות השוק שמציעות מנות מבוססות חומרי גלם טריים ורעננים, הדוכנים שמפתיעים ברעיונות יצירתיים וטעימים, המגוון הרב לאומי והזכות לאכול בתקציבים הכי נוחים בעיר הפכו את שוק הכרמל למוקד עליה לרגל. בין התבלינים והפיצוחים של עמרני לעשבי התבלין הרעננים של כרמלה, בין הרטבים האסייתים של מזרח ומערב לגבינות הצאן של פינת הגבינות והיין, אלה המקומות שאנחנו מתפתים לעצור בהם ואפילו להגיע אליהם במיוחד.

הכוכבות החדשות 

פיצה שוק by Bocca Bocca

בדוכן הפיצות של בעלי בוקה בוקה, המקום לפוקאצ'ות ממולאות ממרכז השוק, לש פפה הפיצאיולו מנאפולי מבצק בעבודת יד ומכין פיצות בגודל ביס (5 ש"ח) ופיצות אישיות עם ריקוטה (15 ש"ח) שנראות ונטעמות כמו הדבר האמיתי. ליד הקפה – איטלקי, אלא מה – צ'פרו את עצמכם בספוליאטלה במילוי ריקוטה והדרים (15 ש"ח).
יחיא קאפח 2 תל אביב, 052-3913233

פיצה שוק (צילום: רן בירן)
פיצה שוק (צילום: רן בירן)

מאמה ארפה

הפנקייק הדרום אמריקאי ממשיך לכבוש את השוק והפעם בדוכן שנפתח לפני שבוע. קלרה, עולה ותיקה מקולומביה ותושבת אשדוד, התאהבה בשוק ועשתה הסבה מקצועית לבישול. כעת היא מכינה אמפנדס במילוי בשר מפורק ותפוח אדמה (10 ש"ח, שלושה ב־25 ש"ח) וארפה במילוי מוצרלה, אבוקדו, שעועית שחורה, בטטה ועגבנייה (25 ש"ח). כל המוצרים מקמח תירס ללא גלוטן.
הכרמל 35 תל אביב

מאמא ארפה (צילום: שרון בן דוד)
מאמא ארפה (צילום: שרון בן דוד)

אונאומה

מסעדה תאילנדית חדשה בבעלות אונאומה ורובי חן, היא שפית ילידת מחוז איסאן והוא כיום מנהל המסעדה. בחלל ברחוב יחיא קאפח, שמסתמן כמרכז קולינרי בפני עצמו, הם מגישים תפריט הרצה תאילנדי במקסימום מבלי להתחנף לחך הישראלי: סלט סום טאם ללא תוספת סוכר (32 ש"ח), נאם טוק – סלט סינטה קר לפי מתכון משפחתי (48 ש"ח), פאד תאי עוף/טופו/פירות ים (48/55 ש"ח) ועוד. אפשר לבחור את רמת החריפות מ־1 חריף מתון ועד גיהינום לאמיצים בלבד.
יחיא קאפח 1 תל אביב, 03-6981155 

אונאומה (צילום: יעקב בלומנטל)
אונאומה (צילום: יעקב בלומנטל)

יידישע מאמע

אחרי הקצבייה המדוגמת ומסעדת 25m, אימפריית המיטמרקט מתרחבת לדוכן כריכים ומעדני בשר בווייב מזרח אירופי עם שיק של שוק הכרמל ורמת מסעדת שף. לכו על געוואלד – סנדביץ לשון כבושה, סלט ביצים, עגבניה ובצל מוחמץ; נו שוין – צלחת שרקוטרי 300 גרם (42-58 ש"ח), וסלט ביצים או כבד קצוץ עם בצל מקורמל ולחם (38 ש"ח). א מחייע.
יום טוב 3 תל אביב, 03-5173086

יידישע מאמע (צילום: אנטולי מיכאלו)
יידישע מאמע (צילום: אנטולי מיכאלו)

Fish and

חיבור בין פיש אנד צ'יפס, קלאסיקה בריטית על־זמנית ללא קשר לברקזיט, ושוק הכרמל הוליד מזללת דגים בועטת, חצופה ומפתיעה. דג קוד מטוגן בבלילה ורוטב על בסיס פטרוזיליה, שמנת וחלב (40 ש"ח וטונה אדומה בציפוי פירורי לחם ושומשום שחור (59 ש"ח) מוגשים עם צ'יפס קראנצ'י ורטבים כמנות רחוב סקסיות ומשתלמות.
הלל הזקן 18 תל אביב, 03-6984555

FishAnd: דג סבבה, צ'יפס מעולה (צילום: שלומי יוסף)
FishAnd: דג סבבה, צ'יפס מעולה (צילום: שלומי יוסף)

ישתבח

חלה אישית ממולאת בשניצל מטוגן א לה מינוט, חצילים מטוגנים ומטבוחה ולימון כבוש מתוצרת בית (35 ש"ח) היא מנת הדגל שמוגשת ללקוחות של ישתבח. "אני בא מלוד ושם זה ברגיל אבל התל אביבים מתלהבים", אומר יוסי פריינטי הבעלים והשף. חוץ מהסנדביץ' המדוגם הוא מכין גם שקשוקה שמוגשת עם לחם, בצל וחמוצים (35 ש"ח), שתיה קלה ובירה.
סמטת הכרמל 37 תל אביב

ישתבח (צילום: שרון בן דוד)
ישתבח (צילום: שרון בן דוד)

הכרמל 40

סנדביץ' הדייגים הטוב בעיר מוגש בדוכן של השף אלעד אמיתי, שמשתף פעולה עם חנות הדגים הצמודה. לכן כל מה שתקבלו כאן הוא הכי קרוב לים, בין אם בתפריט שישי המצומצם (כריך דייגים, מטוגנים וסביצ'ה) ובתפריט הרגיל. לאחרונה נוספו באמצע השבוע דגים ופירות ים טריים מטוגנים ועל הפלנצ'ה (ברבוניות, סרדינים, סרטנים וכל מה שטרי), ובימים קרים במיוחד תוכלו לקבל תבשילי שוק כגון בקלה בבירה וכרוב.
הכרמל 40 תל אביב

הכרמל 40 (צילום: רן בירן)
הכרמל 40 (צילום: רן בירן)

Lela

אחרי שנים במסעדנות מסורתית החליטה לילי בן־שלום (ראצ'ה) לפתוח בית מאפה גיאורגי בלב השוק. מבעד לחלון גדול אפשר לצפות בטבחיות מקפלות במיומנות מאפי בצק, שלאחר זמן קצר יוצאים מהתנור שחומים ופריכים לתפארת. בחמישי בערב ושישי בצהריים הווייב הגרוזיני מתנקז למסיבה עם הרבה שוטים של אלכוהול ומוזיקה שמחה.
חבשוש 42 תל אביב, 03-6041244

ללה (צילום: אפיק גבאי)
ללה (צילום: אפיק גבאי)

דרקסלר

הדוכן של בני דרקסלר הוא תמצית המושג "מסעדת שוק" – כמה כיסאות בר גבוהים סביב עמדת בישול פתוחה, בשר מהקצביה הסמוכה של עודד פריאל, סאלוף ממאפייה תימנית בכרם והירקות הכי טריים שיש. לאפות במילוי פרגית, קבב, שקדי עגל ונתח קצבים מרכיבים את התפריט הקבוע, ובספיישלים תמצאו הפתעות כמו שיפוד כבד אווז וסטייק אנטריקוט עם עצם (35 ש"ח ל-100 גרם).
השומר 1 תל אביב, 050-5616093

דרקסלר. צילום: רן בירן
דרקסלר. צילום: רן בירן

כרמל

אחרי שדה באן וצ'יינה קלאב נסגרו, דוכן הפיתות הוא המקום היחיד שנותר להזכיר למה אנחנו מתגעגעים לבישולים של האחים קיצ'ס. לתוך פיתות רכות ואווריריות נדחסים קבב, שניצל ועראייס לצד ראמפ סטייק, לשון ונתחים שגרתיים פחות. עשבי תיבול, סלט חצילים, טחינה, עמבה ורשימה ארוכה של תוספות נותנים לכל העסק אקסטרה טעמים והופכים את הכרמל לתחרות הכי רצינית לג'סמינו.
כרמל – כל הפרטים

כרמל (צילום: אנטולי מיכאלו)
כרמל (צילום: אנטולי מיכאלו)

פיצריה 85

לפיצה חדשה תמיד יש מקום בבטן וגם בשוק. 85 הגיעה כל הדרך מירושלים, עובדה מהותית כי קצב הכנת הפיצה רחוק מהמקובל בתל אביב (המבקר שלנו חיכה יותר מחצי שעה). טופינגז בלתי ניתנים לשינוי הם קצת טרן אוף, אבל אווירה משפחתית וצ'ייסרים חינמיים מטשטשים את המינוסים.
מוהליבר 43 תל אביב

פיצה 85. וייב משפחתי (צילום: אנטולי מיכאלו)
פיצה 85. וייב משפחתי (צילום: אנטולי מיכאלו)

גברת קוטייאו

פופ אפ שמתמקד במנה אחת בלבד – קוטייאו, מרק תאילנדי שהוא ארוחה שלמה, בגרסאות עוף, בקר, ברווז וטבעוני. פתוח בימים שלישי־חמישי מ־18:00 ושישי מ־11:00 עד סוף החורף, ואחר כך יגיעו מנות אחרות.
סמטת הכרמל 31 תל אביב

גברת קוטייאו (צילום: מתי נקש)
גברת קוטייאו (צילום: מתי נקש)

קלאסיקות שלא נס ליחן

הבסטה

מסעדת שוק שיכולה להשתחל בקלות להגדרת מסעדת שף. מנות מורכבות, תפריט יינות מפואר והקינוחים של השף־קונדיטורית מיכל בוטון נטועים עמוק בקולינריה התל אביבית ובחלומות שלנו.
הבסטה
להזמנת שולחן בבסטה

הבסטה (צילום: אנטולי מיכאלו)
הבסטה (צילום: אנטולי מיכאלו)

מנזר

קשה להפריז בחשיבות המנזר למרקם החיים הבלייני בעיר. היפסטרים ובורגנים, סאחים ומסטולים, לכולם יש מקום בבר המיתולוגי על כוס בירה במחיר מצחיק ומנות שלא רואות כולסטרול ממטר.
המנזר

דגים עם וודקה קפואה מהמנזר. צילום: אנטולי מיכאלו
דגים עם וודקה קפואה מהמנזר. צילום: אנטולי מיכאלו

איסאן

כבר מהשם אפשר לנחש שבמסעדה של פריה סקולווראפאט, עולה ותיקה מתאילנד, מוגש תפריט בסגנון מחוז איסאן. במטבח עושים הכל כדי שהאורחים יהיו מרוצים, מבחירת דרגת החריפות ועד פאד תאי ללא גלוטן עם רצועות פפאיה על תקן אטריות.
רבי עקיבא 22 תל אביב, 03-9483772

איסאן (צילום: אסף קרלה)
איסאן (צילום: אסף קרלה)

מיטש

חיוך ענק ו"מה מיטש?" הם סימני ההיכר של השפית אורית מושקוביץ, האישה שהביאה לשוק קבב רומני מסורתי. תנו לה לפנק אתכם ואל תסרבו לתוספת שום, ולעזאזל הריח.
מיטש

מיטש, קבב. (צילום: אפיק גבאי)
מיטש, קבב. (צילום: אפיק גבאי)

פנדה פיתה

דוכן הפיתות של האיש והכובע־פנדה מצליח כל כך עד שלא הייתה ברירה אלא להתרחב ולהשתלט על חלל סמוך. חוץ מפיתה במילוי סביצ'ה וחציל ענן מתכנן הפנדה להאכיל אתכם בעוד הפתעות, שעליהן נספר בקרוב.
פנדה

פנדה. צילום: אביב שקורי
פנדה. צילום: אביב שקורי

המלביה

עזבו אתכם מהמלבי המעולה כשלעצמו, כי המלביה היא לא רק מקום לאוכל. בפועל מדובר בסוג של מועדון פתוח לבני 20 ומטה, שמסוגלים לחפור שעות כשהמלבי הוא רק תירוץ.
גדרה 28 תל אביב, 03-5339343

המלביה. מוצר צריכה בסיסי. צילום: אנטולי מיכאלו
המלביה. מוצר צריכה בסיסי. צילום: אנטולי מיכאלו

שמואל

הקבבים של שמואל טוענים לכתר המנה הטובה ביותר בשוק ובצדק. הם רכים, קפיציים, מתובלים בלי להתבייש ומוגשים עם רטבים שנספגים בפיתה לביס מושלם. יותר מזה?
הכרמל 21 תל אביב, 03-6311650

הפיתה-קבב של שמואל. צילום: אנטולי מיכאלו
הפיתה-קבב של שמואל. צילום: אנטולי מיכאלו

ביר בזאר

הביר בזאר מורכב משתי נקודות שהן עצירת חובה לחובבי בירה. אחת בשדרה הראשית בשוק ללגימת בירת בוטיק מהחבית או בבקבוקים, כולל מותג הבית חתול שמן. בסניף הגדול יותר תוכלו למצוא גם מנות קטנות. למרות המומחיות הדקדקנית והידענית בבירה, חווית הבילוי מצחיקה.
ישכון 36 תל אביב 

ביר בזאר. צילום: יולי גורודינסקי
ביר בזאר. צילום: יולי גורודינסקי

נינג

נינג גדלה בתאילנד ובישלה במסעדות באנגליה לפני שהגיעה לארץ ועבדה במטבח של הסינית האדומה. בדוכן קטן ויעיל היא מכינה במיומנות אורז ואטריות מוקפצים עם עוף וירקות ואטריות אורז עם עוף וירקות, פאד קפאו וסלט סום טאם.
הכרמל 7 תל אביב 

אדוארד בר

טכנית האדוארד נמצא מחוץ לשוק, אבל בהוויה הוא שוק לגמרי – בר קטן וכמעט סודי עם דרינקים מתוחכמים יחסית, תפריט ערבי־ים תיכוני ממוצרי השוק ואווירה שמחה שמגיעה לשיא בקבלת שבת בשישי אחה"צ.
הכרמל 12 תל אביב, 03-5101695

אדוארד בר (צילום גל זילברמן)
אדוארד בר (צילום גל זילברמן)

M25

ויזואלית קשה לקרוא למקום של השפים ירון קסטנבוים ואקס-קפה 48 יונתן בורוביץ' מסעדה. מדובר במקבץ של כמה שולחנות שבימים עמוסים זולג לרחוב ונראה במבט ראשון כמו חמארה שיצאה משליטה. מה שכן מושך לכאן את כל נחילי הקרניבורים הוא הבשר, שמגיע מקצביית מיט מרקט הצמודה. הנתחים חורגים משגרת הסטייקים הרגילה וקורצים למוצרים ארטיזנליים כמו נקניקיות פורט, שיפודי חוט שדרה, לשון מעושנת ועוד, ומבחר של מנות המבוססות על תוצרת השוק הטרייה (אל תפספסו את סלט שקדי הטלה למשל) הן חובת טעימה.
M25
להזמנת שולחן ל-M25

לשון m25. צילום: ירון ברנר
לשון m25. צילום: ירון ברנר