שוק בתנועה מתמדת: הדוכנים והמסעדות השווים בשוק הכרמל

שוק הכרמל ממשיך להצדיק את המוניטין שלו כמוקד משיכה לפודיז בזכות עוד ועוד בתי אוכל מצוינים שנפתחים בקצב שכבר קשה לנו לפעמים לעקוב אחריו. אלו המקומות ששווה לעצור ולזלול בהם

31 במרץ 2022

מסעדות השוק שמציעות מנות מבוססות חומרי גלם טריים ורעננים, הדוכנים שמפתיעים ברעיונות יצירתיים וטעימים, המגוון הרב לאומי והזכות לאכול בתקציבים הכי נוחים בעיר הפכו את שוק הכרמל למוקד עליה לרגל. בין התבלינים והפיצוחים של עמרני לעשבי התבלין הרעננים של כרמלה, בין הרטבים האסייתים של מזרח ומערב לגבינות הצאן של פינת הגבינות והיין, אלה המקומות שאנחנו מתפתים לעצור בהם ואפילו להגיע אליהם במיוחד.

טיים אאוט חמסה: שוק הכרמל

בלתי אפשרי לעקוב אחר כל השינויים והחידושים ששוק הכרמל מציע בתחום אוכל הרחוב, אבל אנחנו בכל זאת מצליחים. יצאנו לחפש את 5 דוכני אוכל הרחוב שאנחנו הכי אוהבים בשוק ואכלנו את כולם. זהו, אין יותר, מצטערותאכלה את השוק בשבילנו: Dannie Hetz // הפקה, צילום ועריכה: Black Box – Creative Media

Posted by ‎טיים אאוט תל אביב ∙ Time Out Tel Aviv‎ on Monday, January 24, 2022

הכוכבים החדשים 

גרטי

"גרטי עושה לפיתה שווארמה מה שג'סמינו עשה לקבב – מפשט אותה לגרסתה המזוקקת עם המון כבוד לרכיבים – ומוציא מזה פיתה מופלאה", כותב המבקר שלנו. כל מי שטעם ודאי מהנהן בהסכמה ומבין מדוע גרטי תופס את המקום הראשון בטבלת שווארמיות השוק שלנו.
יום טוב 17

גרטי (צילום: ניב טובול)
גרטי (צילום: ניב טובול)

בינז 20

הילה אלפרט מציעה לכם כריך אשכי עץ, לא תנסו? אשת הקולינריה היצירתית חתומה על התפריט בבית הקפה השכונתי, שמלבד כריכים מעניינים יש בו משקאות קפה דור שלישי ואווירה נעימה.
יום טוב 20

קפה Beans 20 בשוק הכרמל. צילום: רוי גיא
קפה Beans 20 בשוק הכרמל. צילום: רוי גיא

בסטה ירקות

בין השווארמיות המצוינות בסביבה מפתיע לגלות מקום שמתמקד במה שלשמו הוקם השוק, כלומר ירקות. בדוכן הקטן מבית השומר 1, מסעדת שוק ותיקה ואהובה, תוכלו לקבל למשל כרובית צלויה בטחינה ועגבניות, תפוח אדמה מדורה ועוד מנות על טוהרת ירקות וגם בירות ומרגריטה קפואה.
הכרמל 27

בסטה ירקות (צילום יעקב בלומנטל)
בסטה ירקות (צילום יעקב בלומנטל)

דואה

כשהשוק נסגר לעת ערב, דואה מתעוררת לחיים. הרחוב הקטן הופך למקום בילוי תוסס שמזריק חיים לסמטה החשוכה. מזאטים קטנים שהולכים טוב עם אלכוהול ומנות שף מהודרות מסמנים טריטוריה קולינרית שכיף לבלות בה. בקרוב תיפתח בסמוך מסעדת דגים חלבית באותה בעלות.
תרמ"ב 37, 053-3334317

דואה (צילום דויד ששון)
דואה (צילום דויד ששון)

הולשטיין

קצת נעצבנו כשבשארה חינאווי סגר את הולשטיין, אך כשההמבורגר המוגזם נפתח מחדש נשמעה אנחת רווחה קולקטיבית. קציצת פרימיום, לחמניה שחורה ותוספות ורטבים שאפשר רק לדמיין מרכיבים יחד חלום קרניבורי רטוב במיוחד.
יום טוב 17

הולשטיין (צילום: אסף קרלה)
הולשטיין (צילום: אסף קרלה)

טקסים

עוד שווארמיה שמתמקמת בקלילות ברשימת שלוש השווארמות הטובות ביותר שלנו, והאמינו לנו שטעמנו המון. הפיתה עושה כבוד לכיכר המפורסמת באיסטנבול וכל ביס ממנה הוא פיסה קטנה של אושר. בקרוב ייפתח צמוד לשווארמה דוכן קבב, אנו עוקבים ונדווח.
יום טוב 8

טקסים (צילום ודוגמנות יד: מתן שרון)
טקסים (צילום ודוגמנות יד: מתן שרון)

סביצ'ה בכרם

גלגולו הקבוע של פופ אפ באותו השם, שפעל ברחוב יום טוב הסמוך. בתפריט תמצאו מנות סביצ'ה בהשראה עולמית, למשל המקסיקנית מקוביות לברק, מנגו ואבוקדו ברוטב לימון טבסקו, וקוקטיילים קלילים. מותק של מקום ויוזמה עסקית־נשית מעוררת השראה של הבעלים נוי סירקוביץ'.
חבשוש 31 תל אביב, 03-7308866

פרנה בשוק

לאחר שהבנו את הקסם שבשניצל בחלה אפשר להמשיך הלאה. השלב הבא הוא בשר בלחם כפי שמכינים בפרנה בשוק, לדוגמה פרנה במילוי אסאדו או עוף עם רטבים וממרחים מעניינים. אוכל רחוב במובן הטוב של המילה.
רמב"ם 2

פרנה בשוק. צילום: מתן שרון
פרנה בשוק. צילום: מתן שרון

Smoked Kitchen

גרסה נוספת, קצת שונה אך מאוד טעימה, לקונספט הבשר בלחם: נתחים מעושנים רכים ומתמסרים שנפרסים ומוגשים בג'בטה, לחמנייה מתוקה וחלה בתוספת רוקט, צ'ימיצ'ורי, פלפל חריף ושום קונפי. אפשר לקבל את הבשר גם בצלחת אבל בלי פחמימות זה לא אותו הדבר.
הכרמל 46

סמוקד קיצ'ן (צילום יעקב בלומנטל)
סמוקד קיצ'ן (צילום יעקב בלומנטל)

שחקנים ותיקים

בסטה

מקום 14 בדירוג המסעדות הטובות ביותר של סן פלגרינו לא הפתיע אף אחד, חוץ מאשר אולי את בעלי הבסטה. הם ממילא עסוקים בעשייה מתוך אהבה ולא למען התהילה. מפגש רמב"ם, דוכן השווארמה החדש מבית הבסטה, ראוי לפרס בעצמו, וכל הפרטים כאן.
הבסטה
להזמנת שולחן בבסטה

השווארמה של הבסטה. מפגש רמב"ם. צילום: מתן שרון
השווארמה של הבסטה. מפגש רמב"ם. צילום: מתן שרון

בורקס טורקי אמיתי

אפשר להמר בבטחה שספוט הבורקסים הוא מדוכני האוכל הוותיקים בשוק. הבורקס שתקבלו כאן לעולם יהיה טרי, פריך ונדיב. יחד עם ביצה קשה, רסק עגבניות וחמוצים זהו דליקטס שאנו מוכנים לאכול בכל יום ובכל שעה.
הכרמל 39

גברת קוטייאו

מה שהתחיל כפופ אפ עם מנה אחת בלבד התרחב למסעדת שוק כמו בתאילנד. בהתבסס על הקוטייאו ועל מנות נוספות שהשף והבעלים מתי נקש מכין, תפריט הקיץ שיושק בקרוב יהיה טעים טעים.
סמטת הכרמל 31 

גברת קוטייאו (צילום: מתי נקש)
גברת קוטייאו (צילום: מתי נקש)

הבוריקה

הרבה לפני שאוכל רחוב היה דבר וששוק הכרמל הפך לחגיגה קולינרית – הבוריקה כבר הייתה שם: ביצה ותפוח אדמה עטופים בעלה בצק דקיק מטוגן זהוב ומתפצח. ואי אפשר בלי מילה על קובי, שבגללו דוכן הבוריקה הוא ההצגה הכי טובה בשוק.
הכרמל 42

השמש יצאה, בוריקה עם ביצה. צילום: אלעד ברמי
השמש יצאה, בוריקה עם ביצה. צילום: אלעד ברמי

הכרמל 40

סנדוויץ' הדייגים הטוב בעיר מוגש בדוכן של השף אלעד אמיתי, שמשתף פעולה עם חנות הדגים הצמודה. לכן כל מה שתקבלו כאן הוא הכי קרוב לים, בין אם בתפריט שישי המצומצם (כריך דייגים, מטוגנים וסביצ'ה) ובתפריט הרגיל. אם יש מקום בשוק (פרט לבסטה) שמגיע לו עיטור בינלאומי כלשהו, הרי שזהו הכרמל 40.
הכרמל 40 

הכרמל 40 (צילום: רן בירן)
הכרמל 40 (צילום: רן בירן)

המנזר

קשה להפריז בחשיבות המנזר למרקם החיים הבלייני בעיר. היפסטרים ובורגנים, סאחים ומסטולים, לכולם יש מקום בבר המיתולוגי על כוס בירה במחיר מצחיק ומנות שלא רואות כולסטרול ממטר.
המנזר

דגים עם וודקה קפואה מהמנזר. צילום: אנטולי מיכאלו
דגים עם וודקה קפואה מהמנזר. צילום: אנטולי מיכאלו

ויויאן

דוכני אוכל יש בשוק כמו עגבניות אחרי הגשם. ויויאן, אביב שקורי בשבילכם, יוצאת דופן מפאת תפריט שכולו קוקטיילים. פירות טריים וחליטות וסירופים מתוצרת בית משוקשקים לדרינקים צבעוניים שעושים נעים בגוף ושמח בלב.
יחיא קאפח 2 

איסאן

המטבח התאילנדי־איסאני מסתמן כאיט גירל בקולינריה התל אביבית. במסעדת השוק הקטנה מקפידים על אותנטיות  בהתאמה קלה לטעם הקהל, למשל אפשרות לבחירת דרגת חריפות ופאד תאי ללא גלוטן עם רצועות פפאיה על תקן אטריות.
רבי עקיבא 22, 03-9483772

חלה

דוכנים באים והולכים ו"חלה" נשאר: שניצל פריך עסיסי עם מטבוחה בתוך חלה, כור היתוך מושלם של טעמים ממזרח ומערב בביס אחד. כך עושים זאת נכון.
הכרמל 38

חלה בשוק הכרמל (צילום: שלומי יוסף) 
חלה בשוק הכרמל (צילום: שלומי יוסף) 

ישתבח

עוד דוכן שמתמחה בסנדוויץ' של יום שישי, ובישתבח מדובר בדליקטס לכל דבר: חלה אישית ממולאת בשניצל מטוגן, חצילים מטוגנים ומטבוחה ולימון כבוש מתוצרת בית. איך יודעים שמדובר בהצלחה? הדוכן הקטן השתכפל וכעת הוא פונה גם לרחוב הראשי של השוק.
סמטת הכרמל 37

כרמל

אי אפשר וגם לא כדאי לעבור בדוכן הפיתות בכניסה לשוק מבלי לעצור ולנשנש משהו, בצהריים שיפודים ובערב המבורגר. עשבי תיבול, סלט חצילים, טחינה, עמבה ורשימה ארוכה של תוספות נותנים לכל העסק אקסטרה טעמים וממצבים את הפיתה בכרמל כאחת הטעימות בעיר.
כרמל – כל הפרטים

כרמל (צילום: אנטולי מיכאלו)
כרמל (צילום: אנטולי מיכאלו)

Lela/ללה דלי בר

בית המאפה של המסעדנית לילי בן שלום (ראצ'ה) הוא אתר עלייה לרגל לפחמימות גרוזיניות משובחות, אלכוהול ומוזיקה שמחה. עם ההצלחה בא התיאבון ולאחרונה פתחה בן שלום בחלל סמוך את ללה דלי בר, מעדנייה גרוזינית שווה שמציעה חינקלי, ממולאים, צ'ורצ'וחלה ועוד ועוד. גאומרג'וס!
חבשוש 42, 03-6041244

ללה (צילום: אפיק גבאי)
ללה (צילום: אפיק גבאי)

פיצריה 85

לפיצה תמיד יש מקום בבטן וגם בשוק. 85 הגיעה כל הדרך מירושלים, עובדה מהותית כי קצב הכנת הפיצה רחוק מהמקובל בתל אביב. טופינגז בלתי ניתנים לשינוי הם קצת טרן אוף, אבל אווירה משפחתית וצ'ייסרים חינמיים מטשטשים את המינוסים.
מוהליבר 43 

פיצה 85. וייב משפחתי (צילום: אנטולי מיכאלו)
פיצה 85. וייב משפחתי (צילום: אנטולי מיכאלו)

פנדה פיתה

יש לנו חור בלב בצורת פיתה במילוי חציל עננים.
פנדה

פנדה. צילום: אביב שקורי
פנדה. צילום: אביב שקורי

פיצה שוק by Bocca Bocca

בדוכן הפיצות של בעלי בוקה בוקה, המקום לפוקאצ'ות ממולאות ממרכז השוק, לש פפה הפיצאיולו מנאפולי מבצק בעבודת יד ומכין פיצות שנראות ונטעמות כמו הדבר האמיתי. ליד הקפה – איטלקי, אלא מה – צ'פרו את עצמכם בספוליאטלה במילוי ריקוטה והדרים, הגביע הקדוש של הקונדיטוריה האיטלקית.
יחיא קאפח 2, 052-3913233

פיצה שוק (צילום: רן בירן)
פיצה שוק (צילום: רן בירן)

המלביה

עזבו אתכם מהמלבי המעולה כשלעצמו, כי המלביה היא לא רק מקום לאוכל. בפועל מדובר בסוג של מועדון פתוח לבני 20 ומטה, שמסוגלים לחפור שעות כשהמלבי הוא רק תירוץ.
גדרה 28, 03-5339343

המלביה. מוצר צריכה בסיסי. צילום: אנטולי מיכאלו
המלביה. מוצר צריכה בסיסי. צילום: אנטולי מיכאלו

שמואל

הקבבים של שמואל טוענים לכתר המנה הטובה ביותר בשוק ובצדק. הם רכים, קפיציים, מתובלים בלי להתבייש ומוגשים עם רטבים שנספגים בפיתה לביס מושלם. יותר מזה?
הכרמל 21, 03-6311650

הפיתה-קבב של שמואל. צילום: אנטולי מיכאלו
הפיתה-קבב של שמואל. צילום: אנטולי מיכאלו

בירבזאר

אם כבר לעצור לבירה בשוק אז בבירבזאר, בגלל המגוון הרחב, המחירים השפויים והאווירה. מקום כלבבנו, וזה אינו דבר של מה בכך.
ישכון 36  

ביר בזאר. צילום: יולי גורודינסקי
ביר בזאר. צילום: יולי גורודינסקי

נינג

למרות הסניפים בקינג ג'ורג' ומרגוזה אנחנו שומרים אמונים לנינג המקורית. המעבר מדוכן ברחוב הראשי לחלל מרווח מעט יותר משדרג את החוויה כי עכשיו אפשר ממש לאכול בישיבה.
יום טוב 17, 058-7116060

אדוארד בר

טכנית האדוארד נמצא מחוץ לשוק, אבל בהוויה הוא שוק לגמרי – בר קטן וכמעט סודי עם דרינקים מתוחכמים יחסית, תפריט ערבי־ים תיכוני ממוצרי השוק ואווירה שמחה שמגיעה לשיא בקבלת שבת בשישי אחה"צ.
הכרמל 12, 03-5101695

אדוארד בר (צילום גל זילברמן)
אדוארד בר (צילום גל זילברמן)

M25

את מסעדת הבשרים של של השפים ירון קסטנבוים ויהונתן בורוביץ' אין צורך להציג. לאחרונה נוסף סרוויס שישי בצהריים שמציע שיפודים מגריל הבשרים בפיתה בניחוח וטעם מערפלי הכרה.
M25
להזמנת שולחן ל-M25

Fish and

חיבור בין פיש אנד צ'יפס הוא קלאסיקה בריטית על־זמנית  שעובדת גם בשוק. לצד דג מטוגן בבלילת בירה וצ'יפס וסליידר דג קוד בלחמניית המבורגר קטנה תוכלו למצוא כאן מנות דגים מתוחכמות, סקסיות ומשתלמות.
הלל הזקן 18 תל אביב, 03-6984555

FishAnd: דג סבבה, צ'יפס מעולה (צילום: שלומי יוסף)
FishAnd: דג סבבה, צ'יפס מעולה (צילום: שלומי יוסף)