"בבנג בנג": מזללת הסטריט פוד האסייתית שתל אביב הייתה צריכה

כמה כיף שאנשי זופה עמדו בהבטחתם, וחזרו עם מקום אסייתי חדש שלא מרגיש כמו עוד שכפול גנרי של אותן מנות פאן-אסייתיות משמימות, מתוקות וזרחניות מדי - אלא מזללה יצירתית עם איכויות של מסעדה, מלא חשיבה מחוץ לקופסה, וכוכב אחד חדש שאתם חייבים להכיר. שננו את השם ספודו
כאשר צמד השפים עפר אלמליח וקובי בנדלק הודיעו לפני מספר חודשים על סגירתה של זופה, נותרנו עצובים וכמהים למרק עוף. אבל גם נותרנו עם תקווה, כי השניים הבטיחו שהם עובדים על לחזור בצורה חדשה, עם מקום חדש ברוח אסייתית, וכעת ההבטחה מתקיימת. BBANG BANG (בבנג בנג, כן – ככה) היא מזללת סטריט פוד אסייתית מדליקה שלא מרגישה כמו עוד שכפול גנרי של מנות ווק משמימות, מתוקות וזרחניות מדי – אלא מקום יצירתי עם מלא חשיבה מחוץ לקופסא, וכוכב אחד חדש ובלתי מעורער בשם ספודו.
>> פיפי'ז חזרה הביתה: לרדת מבמת המסעדנות וממש לדבר עם האורחים
הספודו הוא לחמנייה הנאפית בשיטה קוריאנית מסורתית, וממולאת במגוון חומרים יצירתיים וערבים לחיך. את המכשיר להכנת המנה הביאו אלמליח ובנדלק הישר מקוריאה – מעיין טוסטר שמזכיר את מכשיר הוופל הבלגי, שאופה את הלחמנייה, מועך את השוליים שלה ומשאיר מאפה פריך בצד ואוורירי במרכזו. אותה לחמנייה מתמלאת באחד מחמישה מילויים שונים, אשר כל אחד מהם מייצג מטבח אסייתי אחר עם טוויסט מקומי: ספודו עם ראגו בקר תאילנדי ופיקנטי קלות; ספודו עם בקר גראם מסאלה בניחוח הודי ותיבול נעים ומדויק; ספודו עם עוף קצוץ, צ'ילי וקארי שמהונדס נהדר; ספודו צמחוני שקורץ למטבח היפני עם אבוקדו, ביצה חצי קשה, גבינת אמנטל ואצות; וספודו טבעוני, עם פטריות, שעועית ירוקה וטופו – כאשר כל ספודו עולה 48 ש"ח.
>> רשימת מסעדות אסייתיות מומלצות בתל אביב
קשה להסביר את האלכימיה המדויקת מאחורי ביס מספודו, אבל זה עובד, ובגדול. מצד אחד ישנה לחמנייה קלויה היטב, ששוליה החרוכים והמקורמלים כמעט מזכירים את העדנה של ימי הטוסט משולשים הביתי – אך בפנים היא ערב רב עסיסי של טעמים, מרכיבים ושילובים בלתי שגרתיים. מדובר בסטריט פוד האידאלי, אפשר לקחת במקום, אבל ממש אפשר ורצוי גם לקחת ולאכול בדרך. הוא משביע, טעים לאללה, ואפילו ארוז נורא יפה. ואיכשהו, גם לא מלכלך במיוחד, בניגוד לתמונות. אבל "בבנג בנג" לא נגמר בספודו.
ראשית, ישנן לא מעט מנות ראשונות ייחודיות, כגון חציל גוגוצ'אנג מאודה עם מחית פלפלים קוריאנית, כוסברה וקראסט של תבלינים ואצות בגוון אוממי דומיננטי (35 ש"ח), או סלט אטריות שעועית עם פרי העונה ורוטב קארי והמון ירקות בתיבול חרדל ולימון כבוש (46 ש"ח), וגם מנה מסקרנת של ניוקי סיני, שהן כופתאות עמילניות מסורתיות עם רוטב שומשום חרפרף, כוסברה ובצל ירוק (26 ש"ח). יש גם מנת ירוקים בנוסח סצ'ואן שמורכבת מברוקולי, פאק בונג (בעונה) בשום, ג׳ינג׳ר, וטרה סצ׳ואן (38 ש"ח), סלט מלפפונים ואצות ווקאמה עם כוסברה, בצל ירוק, שומשום, ורוטב פיקנטי (36 ש"ח), צלעות תירס בגלייז סרירצ׳ה עם סויה ומייפל (44 ש"ח) או מנה של כרוב וגזר מוחמצים עם שמן שומשום וצ׳ילי (18 ש"ח), ותוכלו גם להתפנק בשיפודי יקיטורי שונים (18-26 ש"ח).
ובגזרת העיקריות, מעבר לספודו, תמצאו במקום גם ראמן של אגאדשי טבעוני עם אטריות שעועית, פטריות, אצות וואקמה ושאר ירוקים (58 ש"ח), מנת אטריות מוזהבת ברוטב קארי יפני עם חלב קוקוס, ירקות וקשיו (61 ש"ח) או אטריות תאילנדיות עם סריראצ'ה, ג'ינג'ר, כרוב סיני צלוי בסאקה וביצת ראמן שחומה לפי הספר (61 ש"ח), כך שתוכלו להרגיש פחות או יותר כל מחוז אסייתי במקום אחד. ואם הכל נשמע לכם בלאגן אחד גדול, אתם לא בהכרח טועים, וזה לא בהכרח דבר רע.
אלמליח ובנדלק מוכיחים שאם הבלגאן מספיק מסודר, זה יכול להיות כיף גדול. השניים מלהטיים בין הווק למכשיר הספודו, מערבבים תבלינים ורטבים אסייתים מרחבי היבשת, והתוצאה כיפית, נוחה בכיף ובעלת טעמים מקוריים. זה אומר שלא תמיד יקלעו לטעמכם – אצלנו אחת ממנות הפתיחה, שהורכבה מעגבניות שרי וקולורבי שקולפו ונכבשו ביוזו, סויה וזרעי שומר, היתה פחות לטעמנו – אבל זה לא הוריד בכלום מהחוויה המחוברת לקרקע והמהנה שבאנג באנג מייצרת, במיוחד אחרי ליקקנו את האצבעות מהספודו. איזה כיף שיש מסעדה שמצליחה להנגיש טעמים לא שגרתיים, מבלי למסך אותם בתועפות סוכר מיותרות.
אבן גבירול 138, א'-ש' 11:30-23:00