איזה סקסי אתה: הבושוויק חוזר ללהוט אחרי שלושה חודשי מילואים

גם וייב, גם אוכל, גם די לחרמן. בושוויק (צילום: נועם רון)
גם וייב, גם אוכל, גם די לחרמן. בושוויק (צילום: נועם רון)

בבר הקוקטיילים המחרמן תמיד של מלון הבוטיק "פבריק" חיכו עד שרוב המפונים ששכנו במלון עזבו, ועכשיו הם מוכנים לפתוח מחדש עם שף צעיר מבטיח, אוכל עם רצון להשתדרג ואותם קוקטיילים נהדרים. אה, וגם ההאפי-האוור המצוין חזר. אבל הבראנץ' לא. כי בואו לא נגזים

22 בינואר 2024

צונאמי ברי היין אמנם קצת דחק הצידה את תרבות הקוקטיילים, אבל הפתיחה המחודשת של הבושוויק היא לגמרי בשורה משמחת. בר הקוקטיילים האהוב מקבוצת האימפריאל, שהיה סגור מאז השבעה באוקטובר, ייפתח מחר (שלישי) עם תפריט מהודק ומשודרג. "התפריט מכוון לבר ומתאים ללוות את הקוקטיילים, אוכל קטן ומדויק שכיף לאכול", אומר הבעלים גלעד ליבנת (יחד עם בר שירה ודרור אלתרוביץ').

>> חמימים ונעימים: המסעדות, בתי הקפה והברים הכי כיפיים בחורף

את המהלך מבצע מתן ביטרן, שף צעיר ומבטיח שכבר הספיק לעבוד בכמה מהמטבחים הטובים בעיר (טוטו, 85/15), הוביל את המטבח של משייה בניהולו של שף גיא אריש, ולקח חלק בהקמה של בר היין הנפלא סנטי. "עוד לפני המלחמה רצינו לשדרג את המטבח. לקראת הפתיחה היה לנו ברור שננצל את התקופה שהמקום היה סגור להתעדכנות".

אוכל סקסי, אווירה ניו יורקית (צילום גלעד לבנת)
אוכל סקסי, אווירה ניו יורקית (צילום גלעד לבנת)

הבושוויק נפתח לפני חמש שנים וחצי במלון הבוטיק "פבריק" של רשת אטלס, ותכף נבין כיצד עובדה זו משתלבת בסיפור. הקונספט הוגדר אז כ-all day bar עם ווייב ניו יורקי וקוקטיילים מתוחכמים. במאי 2021 נכנס למטבח שף ענב אזגורי, שעוד לפני, בבראנץ' השיכורים בסרווסריה זצ"ל, הפך את השילוב בין אלכוהול ואוכל שמנוני ומושחת לאמנות. שלושת החי"תים – חמאה, חריף וחזיר – הפגיזו בטעמים עזים ותועפות כולסטרול, ולעזאזל הבריאות כי מי יודע מה יהיה מחר (רמז: רע לתפארת).

חדש חדיש ומחודש. בושוויק. צילום: גלעד לבנת
חדש חדיש ומחודש. בושוויק. צילום: גלעד לבנת

מאז עזיבתו של אזגורי, פעל הבושוויק ללא שף קבוע והתפריט נשען בחלקו על המנות שיצר דאז. עם פרוץ המלחמה הבר נסגר: רבים מעובדיו גויסו ובמלון שוכנו מפונים. החלל שבו פועל הבושוויק הפך לחדר אוכל, ומכיוון שמדובר במלון בוטיק אורבני עם חדרים קטנים – הלובי תפקד עבור המפונים כמקום מפגש. "אתה לא רוצה לבוא לאנשים שעברו את מה שהם עברו ולבקש מהם למצוא מקום אחר כי הבר צריך להיפתח. כשהמלון שב לפעול ונשארו בו מעט חדרי מפונים הבנו שאפשר לפתוח".

נותן פייט לקוקטיילים (צילום גלעד לבנת)
נותן פייט לקוקטיילים (צילום גלעד לבנת)

תפריט האוכל החדש משיב למרכז הבמה את הסקסיות שמאפיינת את הבושוויק, אך בצורה אלגנטית ומאופקת יותר. טורטליני תירס, גבינת גרוייר, אגוזים וחמאה חומה (58 ש"ח), קרוקט צ'דר וקימצ'י (36 ש"ח) ודג בטמפורה ברוטב בר בלאן סאקה ואצות קומבו (84 ש"ח) משלימים את הקוקטיילים ומתאימים לביצוע בתנאי מחסור בכוח אדם. "זו הבעיה העיקרית של עסקים כיום ואני לא מדבר רק על טבחים – אפילו שוטפי כלים קשה למצוא", מסביר לבנת. "מספר העובדים הזרים נמצא בירידה מתמדת בחודשים האחרונים כי הם עוזבים את הארץ, והפלסטינאים כולנו יודעים לאן הם הלכו. החלפנו את כל מצבת המטבח ונפתח בשלב ראשון רק חמישה ימים כי אין למצוא ידיים עובדות".

שקלתם לשנות את הקונספט כולו? הרי שיא הטרנד של ברי קוקטיילים כבר חלף
"הייחודי של הבושוויק הוא בכך שיש בו חוייה שמתאימה לכולם. מבין כל המקומות שלנו, שכולם מבוססים על קוקטיילים, בושוויק תמיד היה מקום שכל אחד יכול למצוא בו משהו. אנחנו רוצים להגיע למצב שבו יש לאוכל ולאלכוהול מקום שווה. כמו הוורמוטריה וקאב קם שמציעים חוויית פיפטי-פיפטי. עם הכניסה של מתן ושדרוג התפריט אפשר להגיע בשביל האוכל וללוות אותו בכוס יין או לבוא בשביל הקוקטיילים ולאכול משהו קטן ליד".

חציל במיסו עם זרעי מגי וצ'ילי מותסס ועלים חריפים (צילום גלעד לבנת)
חציל במיסו עם זרעי מגי וצ'ילי מותסס ועלים חריפים (צילום גלעד לבנת)

ולכבוד המאורע קבלו עוד בשורה משמחת: ההפי האואר המשתלם של כל ברי הקבוצה חוזר – 35 ש"ח לקוקטייל ו-20 אחוז הנחה על תפריט האוכל (שני-שישי, 18:00-20:00). לגבי הבלאדי בראנץ', הבראנץ' המושחת שכה התגעגענו אליו – הבשורות מעודדות פחות, והוא אינו צפוי לשוב בעתיד הנראה לעין. בכל זאת המלחמה נמשכת, האדם מתכנן תכניות ואלוהים צוחק.
נחלת בנימין 28, שני-שישי מ-18:00