או-לה-לה: הביסטרו הזה יביא אתכם הכי קרוב לפריז (שאפשר כרגע)

רשת המאפיות מייזון קייזר שנחתה פה בהצלחה רבה (שלא נאמר היסטריה) פותחת ממש אצלנו את הביסטרו הראשון שלה. בתפריט: שידוכים בין המטבח הצרפתי למקומי

שיק צרפתי בהרצל. ביסטרו מייזון קייזר (צילום: my social)
שיק צרפתי בהרצל. ביסטרו מייזון קייזר (צילום: my social)
8 באפריל 2021

מאז סגירת הבראסרי נדמה שנסתם הגולל על הנציגות האחרונה של המטבח הצרפתי בעיר. אלא שיש הפתעות בחיים, אפילו בתקופה מטורללת כמו הנוכחית: הביסטרו הראשון בעולם (!) של מאפיית מייזון קייזר נפתח ויש בו את כל החשודים המידיים.

את מייזון קייזר אין צורך להציג. רשת המאפיות הבינלאומית של הבולנז'ר אריק קייזר עשתה גלים בביצה מרגע הגעתה ארצה בקיץ שעבר: הסניף הראשון נפתח בנמל תל אביב ובעקבות ההצלחה – שלא לומר ההיסטריה – נפתח סניף נוסף בבניין המכון הצרפתי ברחוב הרצל. כעת הושק בצדו האחורי של הבניין, בחלל שאכלס בעבר את בר א וין, ביסטרו מייזון קייזר, גרסת הרשת לביסטרונומיה – מושג שמיוחס לשפים צעירים בצרפת, שמעזים לתת פרשנות חדשה ומשוחררת למנות קלאסיות.

ביסטרו מייזון קייזר (צילום: יח"צ)
ביסטרו מייזון קייזר (צילום: יח"צ)

קייזר היה שותף להקמה מאז ביקורו האחרון בישראל לפני כשנה וחצי. יחד עם השף הישראלי מוריס אביטן (רפאל, ביסטרו אידלסון, אוסטריה פיורלה) נבנה בזום תפריט שמחבר מנות ביסטרו קלאסיות ומנות מאזור הים התיכון. "רוב המנות הצרפתיות נאמנות למקור. אני מאוד משתדל שכך יהיה והכול נעשה בצורה מסורתית, מחומר הגלם עד שיטת ההכנה", אומר אביטן.

מצד הכלה (צרפת) מגיעים לביסטרו מרק בצל קלאסי עם גבינת גרוייר במתיקות עדינה (46 ש"ח), Chevre Chaud  – חסה ואנדיב עם גבינת סנט מור ואגוזי לוז (58 ש"ח) ו־Steak au poivre – סינטה מחוות צוק ברוטב פלפל עם גראטן דופינואז (178 ש"ח). מצד החתן (ישראל) המנות משקפות פרשנות משוחררת יותר עם השפעה מקומית, למשל סביצ'ה דג ים עם קרם חציל שרוף (68 ש"ח), פילה לוקוס בחמאת זעפרן (168 ש"ח) ושוק אווז סו ויד עם לוביה ותרד (94), שמסתמן כמנת דגל וזוכה לתעופות בקבוצות הפודיז.

נתח קצבים בדמי גלאס. מייזון קייזר (צילום: my social)
נתח קצבים בדמי גלאס. מייזון קייזר (צילום: my social)

הביסטרו מעוצב באלגנטיות צרפתית שעושה כבוד למבנה הבאוהאוס ההיסטורי. מכיוון שבכל זאת מדובר במאפיה, הארוחה נפתחת בבאגט שלם פריך ומתפצח שמוגש עם חמאה נפלאה בייבוא מצרפת (לא, אין עדיין איפה לקנות אותה, חסכנו לכם בירור). המנות האחרונות נשענות גם הן על גאוות המאפייה: מילפיי, פס לימון-נענע, טארט טאטן וגלידת וניל־הל מצוינת (גם אותה אין לקנות למרבה הצער), נמסיס, מוס שוקולד, קרם ברולה ועוד (38-52 ש"ח). תפריט היין נאצר על ידי שירה צידון ונוי דודאי ואפשר למצוא בו איזון בין יינות בוטיק מצרפת ויקבים ישראלים ותיקים (דלתון, ויתקין) וצעירים (להט).

פס לימון ביסטרו מייזון קייזר (צילום: יח"צ)
פס לימון ביסטרו מייזון קייזר (צילום: יח"צ)

החל מ-19 באפריל ייפתח הביסטרו לסרוויס צהריים ובקרוב יושק בראנץ' סופ"ש. נציגות שלו מחלחלת גם למאפייה הצמודה תחת הכותרת לה פטיט ביסטרו – תפריט צהריים מתחלף יומי במחירים צנועים יותר (ראשונות 19-29 ש"ח, עיקריות 47-67 ש"ח) לטייק אוויי ולאכילה ברחבה הסמוכה. עד שהטיסות יחזרו לסדרן, זהו הדבר הכי קרוב שיש כרגע לפיקניק רחוב בבולוואר פריזאי.
ביסטרו מייזון קייזר, רוטשילד 7 (פינת הרצל), 03-5040567, ראשון-חמישי ושבת 19:00-23:30, שישי סגור. הזמנות באתר