"בסטה דגים": לאכול דגים טריים ישר מהבסטה, באזור גן החשמל

אז נכון, עומר עזרא הוא לא דייג - אבל הוא כן נכד של דייג שממש אוהב דגים, ומחנות הדגים החדשה והנאה שלו במקווה ישראל הוא גם מכין אותם (וגם כמה פירות ים) לאכילה במקום. ואם יתמזל מזלנו, בקרוב החנות החדשה גם תהפוך בשעות הערב לבר דגים ויין, עם שפית מאוד מפתיעה שהתגעגענו אליה
כמו נחלת בנימין ולילינבלום, שדרות רוטשילד ודיזינגוף, גם במתחם גן החשמל אין ואקום. עוד לא הספקנו לספר על סגירת בר היין אורו ובר הסלטים עלה, והנה אנו מתבשרות על חנות דגים חדשה שנפתחה באזור, שבערב תתפקד בתור בר דגים ויין. "בסטה דגים" – קריצה מתבקשת לבסטה המיתולוגית בשוק הכרמל ולבסטה במובן המקורי של המילה – רוכבת על טרנד מאוד אהוב עלינו, של אנשים שיודעים להתעסק בחומרי הגלם, ומבינים שהם גם יידעו להגיש אותו בצורתו הטובה ביותר, בלי מתווך.
>> הכוס הריקה: אימפריאל, לה אוטרה, LP ו-8בול יסגרו בעוד כשבועיים
מה שעובד בבוקריה ובבורו מרקט – ולחילופין בכרמל 40 ובטשון – קורה מעכשיו בחלל שבו פעל בעבר סניף של גלידה גולדה. ואם זה לא צדק פואטי שמציב עסקים מקומיים על חשבון רשתות ועובד לטובת תושבי העיר, אנחנו לא יודעות מה כן. "כמו שהקצביות עברו תהליך והישתדרגו בעשר אמות, ככה אנחנו עם דגים", מסביר הבעלים עומר עזרא את הרציונל שמאחורי החנות החדשה. עד לקורונה הוא הפעיל חברה לתיירות גלישה בחו"ל, וכמו רבים וטובים מצא את עצמו מחוסר עבודה. "ואז בשיחה עם סבתא עלה הרעיון להתעסק בדגים. סבי ז"ל היה דייג, ופשוט התחלתי לחדש קשרים עם חברים שלו ופרסמתי שאני עושה משלוחים".
>> מסעדות הדגים הכי מומלצות בתל אביב
השמועה על הסחורה הטרייה והשירות האישי עברה מפה לאוזניהם הנכונות של שפים ואושיות קולינריה, מדין שושני ועד אליתה אופק. עזרא החל לספק דגים ופירות ים ל-AKA והוטל מונטיפיורי, קפה פופולר והקנטינה ועוד ועוד, ונאלץ לתמרן מול הקונים הקבועים. "מכירה ללקוחות פרטיים מרחוק זו עבודה קשה מאוד, אנשים אוהבים לראות מה הם קונים. מעכשיו אין צורך להזמין מראש ואפשר פשוט להגיע".
למרות השם "בסטה דגים", המקום דומה יותר לבית מרקחת קולינרי או מעדניית וואן סטופ שופ, עם דגים ופירות ים נוצצים מטריות ורטבים, תבלינים, אורז ומוצרים נוספים להשלמת הארוחה. העובדים לובשים סינרים ממותגים, ובמרכז הרצפה קבוע עיגול מתכת כבד שנושא את לוגו החנות – דאחקה פרטית של עזרא, שגייס לטובת העניין חבר שמייצר מכסי ביוב ותעלות ניקוז לעיריות. בינתיים אפשר לזלול בעמידה, או על ספסל בחוץ, נתחי דגים ופירות ים מתובלים בעדינות, אבל בהמשך, ברגע שיינתן אישור מהעירייה והמקום יהפוך בשעות הערב למעין בר יין ודגים של ממש.
המחירים נמצאים ברף התחתון של הממוצע, עם הבלחות כלפי מטה: טונה ב-35 ש"ח, סלמון ב-15 ש"ח ואינטיאס ב-38 ש"ח ל-100 גרם. סקאלופ טרי, מלווה שומשום שחור ורוטב פונזו, מתומחר ב-45 ש"ח ליחידה – בכל זאת חומר גלם יוקרתי, וצנצנת ביצי סלמון עולה 35 ש"ח. "אנחנו לא הכי זולים בשוק אבל גם לא הכי יקרים, כי הלב של העסק הוא השירות והסחורה, ולא שם מפורסם בפרונט". על הסיפא שווה להתעכב, כי מאחורי הדלפק גילינו את הפנים המוכרות והיפות של פריאל שבו (בוטרגה), שחזרה לארץ והשתלבה בצוות החנות.
אז נכון, היד המיוחדת שלה לא בהכרח מנוצלת עד תום בפיזור התיבול הקליל על הדגים ופירות הים שמוכרים פה כרגע, אבל כשיחל כאן בר היין, אפשר לקוות שאז יהיה לשבו המוכשרת יותר חופש פעולה. אם יתאפשר לה לשחזר אפילו מעט מהקסמים מהמסעדה בשוק הכרמל, כנראה שנמצא את עצמנו מגיעים "רק לקנות דג", ונשארים עד שמהסקאלופס ייוותרו הקונכיות בלבד והיין בבקבוק ייגמר.
מקווה ישראל 22, ראשון-חמישי 20:00-09:00, שישי 16:00-08:00, שבת סגור, להזמנות 050-9459888