שוחים עם הזרם: 18 מסעדות הדגים הטובות ביותר בתל אביב

ככה עושים ים. שה ויוי (צילום אנטולי מיכאלו)
ככה עושים ים. שה ויוי (צילום אנטולי מיכאלו)

שה ויוי הפכה לביסטרו דגים נהדר, השחף משגעת את פארק המסילה, שילה החדשה שומטת לסתות וצ'אקולי היא המקום הכי חם בעיר. לא יכול להיות ספק: מסעדות דגים הן הדבר הגדול הנוכחי, ורשימת מסעדות הדגים הכי טובות בעיר כבר לא תראה אותו הדבר

21 באפריל 2025

כולם יודעים שלמרות שהעיר שלנו שוכנת על הים, ולמרות ההיסטוריה המפוארת של דייגי יפו, תל אביב אף פעם לא הייתה עיר של דגים. את הזינוק הגדול של הקולינריה המקומית חווינו בתקופה שבה דגים טריים מהים ושאר פירותיו היו כבר חומרי גלם יקרים מאוד, ולפשוטי העם נותרו דגי בריכות ופירות ים קפואים. אבל הקפיצה הנחשונית במחירי הבשר האיכותי בשנים האחרונות שמה בעשן את עלויות הדגה, ועכשיו כשגם מנת קולורבי מפוחם עולה 60 שקלים, דגים הם כבר לא התענוג הכי יקר בעיר. בעקבות התווספותן של לא פחות מארבע מסעדות מוצלחות שהתפריט שלהן מבוסס דגים, יצאנו לרענן את רשימת מסעדות הדגים הכי טובות בתל אביבי, והרי היא לפניכם.

>> המסעדות, הברים ומקומות הבילוי של שדרות רוטשילד // המדריך המלא
>> החלה עונת הבוהריים: 5 בראנצ'ים חדשים שהגיעו בדיוק בזמן לאביב

החדשות

השחף

אנטיתזה חמודה למסעדות הדגים השיקיות שפזורות בעיר התמקמה לאחרונה בשולי שוק לוינסקי בואכה פארק המסילה. ב"השחף" לא תמצאו סביצ'ה וטרטר עם יוזו ועלעלים, אבל דגים מטוגנים ובגריל, פירות ים וסלטים – בהחלט כן. האווירה קלילה ונטולת פוזה, כי האוכל מוגש על שולחן נירוסטה תעשייתי תחת כיפת השמיים כמו בעיירות חוף באירופה או כמו במסעדות הדגים העממיות של הניינטיז. מומלץ להזמין ברבוניות מטוגנות ואוזו, לאכול בידיים ולברך על מה שיש.
הרצל 22 פינת סמטת הבד

"השחף". צילום: שחר סגל
"השחף". צילום: שחר סגל

צ'אקולי

אם אזור הדולפינריום לשעבר הוא כיום הכתר שברצועת החוף של תל אביב, צ'אקולי היא היהלום שנוצץ למרחוק. המסעדה החדשה של קבוצת גיא גמזו (הלנה ושה ויוי שמיד תופיע) ממוקמת במבנה הנקי והצנוע של מרכז הספורט הימי החדש, ופותחת חלון אל הים התיכון ואל כל הטוב שהוא מביא לשולחן. במקרר היישון ובוויטרינה מנמנמים דגים ופירות ים יפהפיים ששפית ירדן שי מתרגמת למנות נאות, מטוגנות וצלויות, והן הולכות מעולה עם היין הקליל שהמסעדה קרויה על שמו. אם שקלתם ללכת כדאי כבר עכשיו להזמין מקום, כי עם הנוף והבריזה צ'אקולי מסתמנת כאיט גירל של הקיץ.
הרברט סמואל 3

האיט גירל של הקיץ. צ'אקולי (צילום: חיים יוסף)
האיט גירל של הקיץ. צ'אקולי (צילום: חיים יוסף)

שה ויוי

למיומנות של שף אסף גבאי בענייני דגים ופירות ים נחשפנו במסעדת שיינע הנהדרת, והתבאסנו עד מאוד כשנסגרה. למרבה המזל הוא חבר לשף גיא גמזו (הלנה, צ'אקולי) כשף בפועל של שה ויוי, ושדרג את הבראסרי החביב לרמת מסעדת דגים מצוינת. כל מה שתניחו עליו אצבע בתפריט עשוי לעילא – בעיקר סשימי, טרטר, סביצ'ה ושאר נאים אבל גם הביסק והמולים טובים מסוגם. החבר'ה מהים מככבים לצד גבינות בוטיק וירקות טריים גם בבראנץ' החדש והמאוד כיפי, שמקבע את מעמדה של שה ויוי כמסעדה מקומית לכל דבר, הרחק ממלכודות התיירים של דיזינגוף (כשיש תיירים, זאת אומרת).
דיזנגוף 166

קשה לתאר כמה שזה טעים. טרטר דג וחמאה חומה, שה ויוי (צילום מתוך האינסטגרם vivietlv)
קשה לתאר כמה שזה טעים. טרטר דג וחמאה חומה, שה ויוי (צילום מתוך האינסטגרם vivietlv)

שילה

חוץ מהשם, המוניטין ואקווריום ללובסטרים חיים – שילה מונטיפיורי היא יצירה חדשה לגמרי, משוכללת ומרשימה בהרבה מזו שפעלה במשך 19 שנים בבן יהודה. נסו והיווכחו וספרו איך היה כי אצלנו היא עוד בווישליסט, אבל אפשר להניח שהרמה הגבוהה נשמרת.
מונטיפיורי 9

יפה ומשוכללת יותר. שילה מונטיפיורי (צילום אסף קרלה)
יפה ומשוכללת יותר. שילה מונטיפיורי (צילום אסף קרלה)

הוותיקות

אייבי

השפית אבישג לוי הבריקה כבר בעונה הרביעית של "משחקי השף", אך החיבור עם שף אסף דוקטור ואייבי מעצים את הקשר שלה עם מקומיות, עונתיות ויצירתיות. דגים ופירות ים נוצצים מטריות, ירקות ועשבי תבלין (בעדיפות לכאלו שלוקטו בסביבה הקרובה) מוגשים כמות שהם, או נזרקים לאש פתוחה ומונחים על הצלחת במינימום התעסקות. מקום חף מפוזה עם אוכל נהדר, שבעונה השנייה של "הטבח" גנב את ההצגה אפילו מגל תורן.
לינקולן 16

בלי פוזה. אייבי (צילום מתוך האינסטגרם abie.restaurant@)
בלי פוזה. אייבי (צילום מתוך האינסטגרם abie.restaurant@)

בטשון

במונחי מחיר מול תמורה קשה למצוא בעיר דיל מוצדק כמו בבטשון. בר האוכל, שהוא גלגולה של חנות הדגים הוותיקה מיפו, חותך פערי תיווך ומציע דגים ופירות ים טריים במנות שמחמיאות להם, בלי עיטורים מיותרים אבל עם המון כבוד ותשומת לב – גם לתמחור. כדאי להתייעץ עם המלצרים ובעודף שנותר להזמין בקבוק יין במחיר חנות.
בטשון

הו, כמה זה טוב. בטשון (צילום מתוך האינסטגרם batshon_tlv@)
הו, כמה זה טוב. בטשון (צילום מתוך האינסטגרם batshon_tlv@)

בר ברבוניה

מזה כמה שנים שהבעלים המיתולוגי עזרא מרמלשטיין ז"ל כבר אינו עמנו, אך ברבוניה חיה ובועטת. כשמתחשק לזלול דגים ופירות ים מטוגנים ולהוריד הכול עם כוס בירה קרה, לבר האיקוני אין מתחרים. מוסד תל אביבי ששרד מלחמות ומשברים וראוי לכל הערכה.
בן יהודה 192

בר ברבוניה (צילום: אנטולי מיכאלו)
בר ברבוניה (צילום: אנטולי מיכאלו)

ג'וזף אנד סאנס

ספק-דוכן ספק-מזללה שממשיך את מסורת אוכל הרחוב המפותחת באבן גבירול עם מנות שכיף לזלול על הדרך, למשל פיש אנד צ'יפס וקוד בורגר עסיסי בלחמנייה משוחה באיולי. קליל, טעים ופשוט, כי לא מכל דבר צריך לעשות עניין (גם בפסח, מודים לכם שבחרתם לעבוד כרגיל).
מלכי ישראל 10

 

דרבי בר דגים

עוד מוסד ותיק שמוכיח שבמה שעובד לא נוגעים: פתיחת שולחן עם סלטים וניגובים ואחריהם דגים בתנור או בגריל. ניתן ללקט בתפריט קצת מנות פסטה ובשר למי שפחות מתחבר לקונספט, אבל דגים הם המרכז ומומלץ להתרכז בהם. הלוקיישן בעורף קניון רמת אביב מבאס אבל הפשטות והנוסטלגיה – פרייסלס.

ברודצקי 43

נוסטלגיה מנצחת. דרבי בר דגים (צילום מתוך פייסבוק)
נוסטלגיה מנצחת. דרבי בר דגים (צילום מתוך פייסבוק)

הכרמל 40

אל תתנו למראה להטעות אתכם כי ספוט הדגים הקטן מעמיד את שוק הכרמל בשורה אחת עם הבוקריה, בורו מרקט ושוקי אוכל נחשבים בעולם. שף אלעד אמיתי מקבל אספקה טרייה מהחנות הצמודה של רוסטום הדייג ומגיש דגים נאים או מקסימום מוקפצים קלות על הפלנצ'ה. עם קצת מירקות מדוכנים סמוכים הוא יוצר מנות שכבר נרשמו בפנתיאון המקומי – בראש ובראשונה סנדוויץ' דייגים, אבל בגדול כל מנה כאן היא חגיגה בפה.
הכרמל 40

הכרמל 40 (צילום יעקב בלומנטל)
הכרמל 40 (צילום יעקב בלומנטל)

מאנטה ריי

מאז שעופרה ואבי גנור החליטו לפתוח מסעדה בפיסת קרקע מוזנחת בין תל אביב ליפו, הנוף השתנה מקצה לקצה. מה שלא השתנה כלל הוא סיר פירות הים המיתולוגי והמרפסת עם הפנורמה הכי יפה בעיר. במקום אחר בעולם היו מכריזים עליה כערך לשימור ונ.צ. בקולינריה המקומית.

סיר הסירים. קדירת פירות ים במאנטה ריי (צילום: אבי גנור)
סיר הסירים. קדירת פירות ים במאנטה ריי (צילום: אבי גנור)

מלגו ומלבר

זו אינה מסעדת דגים בהגדרתה, אך בתפריט של מלגו ומלבר תוכלו לדוג כמה ממנות הדגים הטובות בעיר. לדוגמה קרוקט דג נא ואיולי לימון כבוש, אויסטרים שמנמנים ודג כבוש עדין עם עגבניות שרי ופפרונצ'ינו. ועם כוס יין או קוקטייל ליד, אפשר לומר שלבילוי כאן יש ערך תרפויטי.
שדרות רוטשילד 142

השרימפס יפה לבריאות. מלגו ומלבר (צילום בר כהן)
השרימפס יפה לבריאות. מלגו ומלבר (צילום בר כהן)

מנרה

מול הנוף של חוף פרישמן ועל רקע יצירות של אמנים ישראלים התלויות על הקירות, מסעדת מנרה מציעה תפריט כשר (ויקר) שמתבסס על דגים וירקות טריים בשיטות הכנה מגוונות. סיגר לוקוס ובר ים בחמאת פסטיס יערבו לחכו של הדוד מאמריקה, שברגע הנכון ישמח לשלוף את הארנק.
הירקון 115 (מלון שרתון), להזמנות

דגים עם נוף לים. מנרה (צילום אסף קרלה)
דגים עם נוף לים. מנרה (צילום אסף קרלה)

מרלוזה

במציאות שבה ענף המסעדנות פועל, לבסס מסעדה אך ורק על דגים זהו מעשה שגובל בהפרעה נפשית. את שף דור אבן ובת זוגו מנהלת המקום מור חזן כל זה לא מפחיד, כי יחד הם צלחו הכול: את הסחלה של הכרמל, קורונה, מבצעים ומלחמות. במשכנה החדש מזה כשנה וחצי מרלוזה ממשיכה לשמור על האווירה השמחה מהשוק אבל כל השאר רציני ומקצועי יותר – מהמטבח ועד לשירות. לתפריט נוספו מנות חדשות שמחזקות את האחיזה בים וכן, כנף מוסר מטוגנת באיולי שום ירוק עדיין מככבת בצמרת מנות כנפי הדג בעיר.
לילינבלום 24

דג זה לא ציפור. כנף דג, מרלוזה (צילום פיפל פוטוגרפי)
דג זה לא ציפור. כנף דג, מרלוזה (צילום פיפל פוטוגרפי)

פישופ

בלי שואו אוף, רק פלנצ'ה לוהטת שעליה מוקפצים שרימפס, מולים, קלמארי ושאר שרצים חביבים, וגם דגים כמובן: בר הדגים מבית היוצר של הראל בלו (סיטארה, מציצים, ברנז'ה) וזיקו הדייג מזכיר דוכנים בשוקי אוכל בחו"ל – באים, אוכלים טוב והולכים, ואפשר גם לשבת על כוס יין. קל ולא מסובך, בלי טריקים ושטיקים.
קלמן מגן 3 (שרונה מרקט)

סלאס

דייג מאוד אוהב דגים: שף אור גינסברג והים הם סיפור אהבה שהחל הרבה לפני הזכייה ב"מאסטר שף". תצוגת הפילוט השנתית שהוא עורך הפכה למסורת , אך גם בשאר עונות השנה דגים תופסים את מרכז הבמה במסעדת סלאס. לקראת עונת הטונה מומלץ לעקוב באינסטגרם של גינסברג ולהגיע לארוחת טעימות – מצעד אדיר של ביסים שעושים כבוד לדג המלכותי. בעינינו זוהי אחת ההשקעות המוצדקות מבחינת זמן וכסף.
רבי תנחום 6

קפטן הוק

עדיין בשוק הפשפשים אך בסגנון שונה לגמרי, מסעדת רחוב שמתבקש לעצור לבירה קרה ופיש אנד צ'יפס או קלמרי מטוגנים. בהפי האואר (שני-חמישי, 17:00-19:00) המחירים נחתכים ב-20 אחוז והדיל עוד יותר משתלם. לגזור ולשמור לאוגוסט.
עמיעד 13

פיש אנד צ'יפס. קפטן הוק. צילום: מתוך האינסטגרם
פיש אנד צ'יפס. קפטן הוק. צילום: מתוך האינסטגרם

שצ'ופק

אחרונה חביבה ברשימה שלנו זו שצ'ופק, מסעדת הדגים הוותיקה שנטועה בצפון בן יהודה כבר שלושה עשורים. עם אותה פתיחת שולחן ואותה תפאורה המסעדה מספקת את הסחורה בחן ובצניעות שנותרו בה מהניינטיז. התפריט כמעט שלא השתנה לאורך השנים, ועיקרו דגים ופירות ים מטוגנים וצלויים. כדאי לשים עין על המנות האסיאתיות, "חידוש" שהכניסו השף הראשי ורעייתו, שניהם ממוצא פיליפיני שמובילים את המטבח כבר יותר מ-20 שנה. יש דברים שלא משתנים, וטוב שכך.
בן יהודה 256, להזמנות

סקאלופס בחמאה, שום ושמנת. שצ'ופק (צילום שי נייבורג)
סקאלופס בחמאה, שום ושמנת. שצ'ופק (צילום שי נייבורג)