בקרוב: מקום חדש למאפיית לחמים ולגלידת בוזה – תכירו את אולה-לה

המקום המשותף, שיפתח באמצע יולי באבן גבירול, יגיש את מיטב המוצרים של שני המקומות במנה אחת: גלידת בוטיק בתוך מאפה חם וטרי

גלידה בוזה (צילום: אנטולי מיכאלו)
גלידה בוזה (צילום: אנטולי מיכאלו)
30 ביוני 2016

"תל אביב היא עיר של קיץ" שר ברי סחרוף ודמיין, כנראה, את שיתוף הפעולה בין גלידריית הבוטיק בוזה למאפיית לחמים. באמצע יולי, כשהמעלות ירקיעו שחקים, תפתח באבן גבירול "אולה-לה" (Oohlala) חנות אוכל שתשלב בין המיטב של שני המקומות: גלידת בוטיק טרייה ישר מהמכונה שתימזג לתוך מאפים טריים וחמים, כך נודע לטיים אאוט.

עכשיו נסו לדמיין את זה חם ועם גלידה בפנים. מאפיית לחמים. צילום: דניאל לילה
עכשיו נסו לדמיין את זה חם ועם גלידה בפנים. מאפיית לחמים. צילום: דניאל לילה

השיטה פשוטה: בוחרים מאפה, טעם גלידה, רוטב תוצרת בית ולסיום תוספות טעימות כמו שברי עוגיות, בוטנים ואפילו קצפת. המאפים השונים, כיאה לתוצרים של מאפיית לחמים, יהיו טריים ויפיצו ריחות אפייה לאורך הרחוב. במקום יוצבו ארבע מכונות גלידה שייצרו גלידה טרייה, להבדיל מגלידות שעומדות בוויטרינה לאורך היום. המשמעות: גלידה ללא גבישי קרח שנמזגת למאפה הישר מהמכונה בלי תיווך של מקרר.

גלידה טרייה הישר מהמכונה, בלי תיווך של מקרר. בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו
גלידה טרייה הישר מהמכונה, בלי תיווך של מקרר. בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו

קשה שלא להשוות את אולהלה לרשת קרמרי דה ל'אקלר (שפתחה השבוע סניף שני באבן גבירול) ומתמחה בפיתום פחמימות בגלידה איטלקית. באולהלה המנות יהיו קטנות יותר, בסביבות 160-170 גרם לעומת 200-250 גרם בלה קרמרי, והמחיר יקר יותר: בין 20 ל-30 ₪ בהשוואה ל-18 ₪ בלבד בלה קרמרי עבור מגוון המאפים.

אם לסמוך על הצלחת מאפיית לחמים וגלידריית בוזה, אין ספק שהמקום החדש יציע ממתק קייצי ראוי שיעמדו עבורו לא מעט בתור. הלכנו לתפוס מקום.

אולה-לה, אבן גבירול 125, פתיחה ביולי 2016