לחם ושעשועים: בר לחם חדש עם דילים שווים נפתח בפלורנטין

ברבוסה החדש בפלורנטין הוא שילוב בין בר שכונתי למאפיית בוטיק, אבל הכי חשוב - הפי האוור של סמבוסק ובירה או יין ב-24 ש"ח

ברברוסה (צילום: אנטולי מיכאלו)
ברברוסה (צילום: אנטולי מיכאלו)
17 באוגוסט 2015

אם לכל אחד מאיתנו היה אומץ לקחת את הרעיון שלו לסטארט־אפ ולהפוך אותו לעסק אמיתי, היינו ודאי חיים בעולם מגוון יותר עם מעט אחוזי אבטלה. במקרה של אושרי אילוז (33) ויאיר שממה (37), ישיבה אחת על המרפסת שכללה לא מעט הצעות פנטזיונריות להקמת עסקים חדשים בשכונה הספיקה כדי להרים את הכפפה. הכירו את ברבוסה, בר לחם חדש בפלורנטין שחולם להיות שילוב בין בר שכונתי למאפיית לחם בעבודת יד.

"במשך שבע שנים של מגורים בשכונה שמתי לב שלא הוקמה בה מאפייה שמכרה מצרך כל כך מתבקש – לחם איכותי, בריא ובמחיר שכיף לקנות אותו", מספר אילוז ונזכר בשיחה ההיא על המרפסת. "עסקים חדשים נפתחים כאן מדי חודש, כולם מציעים אוכל במחיר גבוה ומפספסים את הקונספט של השכונה: צעירים, אמנים, חבר'ה שבאמת לא רוצים להוציא הרבה כסף על הדברים הבסיסיים".

ברבוסה (צילום: אנטולי מיכאלו)
ברבוסה (צילום: אנטולי מיכאלו)
ברבוסה (צילום: אנטולי מיכאלו)
ברבוסה (צילום: אנטולי מיכאלו)

 

אילוז ושממה חברו לשף קונדיטור שמייצר עבורם לחמים, מאפים וקינוחים בעבודת יד שעוברים במקום השלמת אפייה בטאבון שהוטס במיוחד מספרד. בתפריט תמצאו דילים של בוקר (12־20 ש"ח), שכוללים קפה וסוגים שונים של מאפים, מגוון לחמים (18־28 ש"ח), שיפון במילוי תמרים, כוסמין גרמני, וכן בגטים צרפתיים, לחמניות במילויים שונים (2־6 ש"ח), מאפי בריוש (12־14 ש"ח) וגולת הכותרת – סמבוסק מקמח מלא, ללא ביצים, עם תוספות כמו תפוחי אדמה, בצל מטוגן, בטטות וחצילים (18 ש"ח). בהמשך, מבטיח אילוז, יגיעו גם סמבוסקים מתוקים במילוי שוקולד בננות ועוד. את מלאי הפחמימות מעטר תפריט אלכוהול מכובד שמטרתו לגרום לתושבי השכונה להתחיל ולסיים את הערב במקום אחד ולא להגיע רק לסמבסוק שסוגר את הערב. וכן, מדובר במקום היחיד בעיר שבו תמצאו Happy Hour של רבע גולדסטאר או כוס יין עם סמבוסק לבחירה ב־24 ש"ח.

למידע נוסף על ברבוסה