קלסיקלטת: "ברגר" רוצה להביא את ההמבורגר הקלאסי לצפון תל אביב

אננס בהמבורגר זו סטייה נהדרת. ברגר (צילום מי-טל אזולאי)
אננס בהמבורגר זו סטייה נהדרת. ברגר (צילום מי-טל אזולאי)

משהו מתעורר במרכז שוסטר המנומנם: המבורגריה חדשה מבית היוצר של הזוריק (וגם של אחת מהמסעדות השכונתיות הכי טובות בעיר) מתכננת לרענן את התפריט של תושבי רמת אביב ג' והסביבה. "יש הרבה יותר מושחתים מאיתנו. אין לנו מזרקי מייפל, רק קציצה שלא מנסה להתחכם"

15 ביוני 2023

משהו טוב קורה ברמת אביב גימ"ל. במרכז שוסטר נפתחו לאחרונה בר יין, פיצרייה ושווארמה טורקית שבדיוק זכתה לביקור ממבקר האוכל רחוב שלנו. ואליהם מצטרפת כעת המבורגריה שכונתית חדשה מבית טוב – "ברגר" הוא היוזמה האחרונה עד כה של גל רווה, בעלי בר היין שנפתח לא מזמן תל א וין, והאיש שברזומה שלו רשומים גם הזוריק (הידוע גם כבית של טרנטינו), שאטו שועל וגם אל וסינו (עליה כתב מבקר המסעדות שלנו "הלוואי על כל העיר מסעדה שכונתית כזאת במחיר כזה"). את הבחירה לפתוח בשכונה, רווה מסביר בפשטות: "רמת אביב גימ"ל זו השכונה הכי מתפתחת בתל אביב ומגיע לה המבורגר שאינו רק רשתי. יש כאן המון ילדים ובני נוער וזה מתבקש".

שכונתי ולא מתחכם אבל כל כך טעים. ברגר (צילום מי-טל אזולאי)
שכונתי ולא מתחכם אבל כל כך טעים. ברגר (צילום מי-טל אזולאי)

שלא כמו בהמבורגריות המוגזמות המציפות את מרכז העיר, ברגר מכוון לקלאסיקות. בתפריט שיצר שף הקבוצה עידן אבני מופיעים קציצה מבשר בקר איכותי בלחמנייה שנבחרה בקפידה, רטבים מתוצרת בית וטופינגז שמתאימים גם לקהל בעל טעם מתוחכם, למשל אווז מעושן ואננס, או תפוח וגאודה קשיו. "יש הרבה יותר מושחתים מאיתנו. אין לנו מזרקי מייפל. רק קציצה שלא מנסה להתחכם אלא פשוט להיות טובה".

ברשימת ההמבורגרים תמצאו קלאסיק ברגר – קציצת בשר בקר במשקל 200 גרם עם איולי צ'יפוטלה, חסה, עגבנייה, חמוצים ובצל סגול (52-70 ש"ח), דה ברגר עם אננס צלוי ואווז מעושן (66-84 ש"ח), רידיפיין ברגר 160 גרם (66-84 ש"ח), צ׳יקן ברגר מפילה עוף ברביקיו עם קולסלאו תפוח, חלפיניו וארוגולה (47 -65 ש"ח) ולאמב ברגר עם קציצת כבש ברביקיו (62-80 ש"ח). יש גם צ׳יפס רגיל (15 ש"ח) וצ׳יפס ארטישוק (31 ש"ח), ארנצ׳יני לביבות ריזוטו וגבינה (35 ש"ח), נתחים מיוחדים שמיושנים במסעדות הקבוצה וסלטי עוף וקיסר איקוניים מהזוריק משלימים את הארוחה.

גם סטייק יש. ברגר (צילום מי-טל אזולאי)
גם סטייק יש. ברגר (צילום מי-טל אזולאי)

בתחום העיצוב, ההמבורגרייה הלא מתחכמת מרשה לעצמה להתחכם. האמנית דליה רווה, אמו של רווה ומי שמעצבת את רוב המקומות שהוא פותח, בחרה במוטיבים מהג'ונגל שמוסיפים צבע למשטחי הבטון של מרכז שוסטר. אריזות מעוצבות וליין חולצות באותו קו סגנוני מבליטים את המקום, שכבר מעורר עניין בקרב תושבי השכונה. והדובדבן שבקצפת – כרטיסי גירוד נוסטלגיים נושאי פרסים. כי מי לא רוצה לסיים המבורגר ולזכות בפרס של עוד המבורגר?

אבא אחימאיר 21,  ראשון-חמישי 11:00-22:00, שישי 11:00-17:00, שבת 17:00-22:00