אוהדים יקרים, שימו לב: בבלומפילד המחודש תהיו חשופים לגשם ולשמש

שנים נודדים אוהדי הכדורגל התל אביבים לנתניה ולפתח תקווה, מחכים לבלומפילד המוגדל והמשודרג. נקווה שהם לא בנו על גג מעל לראש

בלומפילד המשופץ (הדמיה: מנספלר-קהת אדריכלים)
בלומפילד המשופץ (הדמיה: מנספלר-קהת אדריכלים)
14 במרץ 2018

 

אין גג מבחינתי: השנים האחרונות לא היו קלות עבור שתי קבוצות הכדורגל הבכירות של תל אביב בלשון המעטה. בעוד מכבי תל אביב נושלה מכתר האליפות שבו החזיקה שלוש שנים ברציפות, הפועל תל אביב התרסקה לתהומות היסטוריים, והיום היא מדשדשת בליגת המשנה, נודדת לשחק בשמש הקופחת של שישי בצהריים עד ללוד, לנשר ולמרמורק, הרחק מאור הזרקורים. רבים קשרו בין ההתרסקות של השתיים לשיפוצים באצטדיון בלומפילד; מאז החלה בנייתו מחדש של המבצר הביתי נאלצים אוהדיה של מכבי להרחיק לנתניה ואוהדיה של הפועל לפתח תקווה. למלכה אין כתר, למלך אין בית. לאחרונה אף התברר שמועד חזרתן לאצטדיון המשופץ נדחה עוד יותר, ולנו אף התברר שלאוהדים מצפה אכזבה גם כשיגיע המועד המיוחל: כמעט כל יציעי האצטדיון יהיו חשופים לאור השמש ולמי הגשם.

>> האם הכדורגל עזב את תל אביב לתמיד? 

בשבוע שעבר ערכו נציגי הנהלת הפועל תל אביב סיור באצטדיון עם נציגי אוהדים משלוש הקבוצות התל אביביות. בסיור התברר כי רק 3,000 מקומות באצטדיון – מתוך 24 אלף בסך הכל – יהיו מקורים. המשמעות: רק שמינית מהצופים – ובכלל זאת, כמובן, יציע העיתונאים ומנויי ה־VIP – יזכו להגנה מהשמש ומהגשם, רק 1,000 יותר מהמתכונת הישנה והקירחת של בלומפילד, והרבה פחות מהסטנדרט המקובל בעולם, שנהוג גם באצטדיונים חדשים בארץ – סמי עופר בחיפה, למשל.

בלומפילד המשופץ (הדמיה: מנספלר-קהת אדריכלים)
בלומפילד המשופץ (הדמיה: מנספלר-קהת אדריכלים)
בלומפילד המשופץ (הדמיה: מנספלר-קהת אדריכלים)
בלומפילד המשופץ (הדמיה: מנספלר-קהת אדריכלים)

הגורמים האחראיים על הבנייה הבהירו שההחלטה שלא לקרות את כלל היציעים נבעה מרצון להשקיע את התקציב בהגדלת כמות מקומות הישיבה, ובין השאר גם לטובת הדשא: לטענת המתכננים, ההחלטה לא לקרות את הגג התקבלה בין היתר בשל מצב הדשא הגרוע באצטדיון סמי עופר שבין היתר נקשר לגג המכסה את היציעים. עם זאת, תוך כדי הבנייה הכינו בעירייה תוכנית מגירה להגדלת הגג תוך חודשים ספורים במועד עתידי, אם ירצו בכך הקבוצות המשחקות, ואם יהיו מוכנות לשלם.

ברמת העיקרון, גם בקבוצות התל אביביות מכירים בנושא הדשא ומבינים כי בניית גג תפגע בדשא, אך בסביבת הקבוצות מאמינים שהבעיה הגדולה ביותר תהיה החנייה. הכפלת תכולת האצטדיון, שכך או כך סובל מבעיות חנייה, תסבך את העניין עוד יותר. בעירייה מאמינים שהרכבת הקלה ותווארי הקו האדום שיהיו מוכנים ב-2021 יקלו עד הבעיה ועד אז, יוגדל שטח החנייה באזור ה-VIP. פתרון נוסף שמסתמן מצוי בבנייני העסקים החדשים שעתידים להיבנות באזור, שם העירייה מתכננת לחייב את פתיחת החניונים בהם גם בזמן המשחקים. עוד פתרון שמוצע יהיה מערך שאטלים – זה כבר שנה שבעירייה עובדים על תכנית רשמית בעניין.

אבל כל אלה, כאמור, צרות של עשירים. בסיור התברר שפתיחת האצטדיון, שהייתה מתוכננת לדצמבר 2018, נדחתה עד למרץ 2019 לפחות בשל רצונה של מכבי תל אביב לבחון בניית תאי צפייה פרטיים באצטדיון, והמשמעות היא שגם את העונה הבאה יראו אוהדי הכדורגל התל אביבים מהטלוויזיה או מפתח תקווה ונתניה.

"כאוהד ספורט אני מבין את הרצון לגג מלא", מסביר אלון סולר, מחזיק תיק הספורט בעירייה ומי שממלא תפקיד מרכזי בהקמת האצטדיון המשופץ, "אבל חשוב להבין שלכל קבוצה יש בממוצע משחק או שניים בגשם – וכמעט אין משחקים באור יום, שבהם הצל רלוונטי". לדבריו, "בלומפילד מכפיל את גודלו וכל ההתעסקות בנושא הגג גורעת מעט מהנושא. אין לי ספק שבסופו של יום, כשבלומפילד החדש ייפתח, שלוש הקבוצות התל אביביות הבכירות ישחקו בו וכל 29 אלף הצופים שיבואו לראות את המשחק רק יחכו לרגע שבו יראו בו עוד משחק".