צ'או, גווידו: המסעדה החדשה שגרמה לנו לחוש בפרק של הסופרנוס

אוכל מהגרים תמיד יוצא טעים. גווידו (צילום: יחסי ציבור)
אוכל מהגרים תמיד יוצא טעים. גווידו (צילום: יחסי ציבור)

גווידו, מסעדה חדשה שמתהדרת במטבח איטלקי-אמריקאי היא כזאת שאשכרה אפשר לצאת ממנה שבעים - משהו שלא קרה לנו כבר זמן מה. והיין? זול יותר מהקולה. מי מעדכנת את טוני?

11 בספטמבר 2023

זה הזמן להגיד צ׳או, או בעצם הלו יפה למסעדת גווידו החדשה בשדרות בן גוריון. למה התבלבלנו בין צ׳או להלו? בגלל שמסעדת גווידו החדשה מציגה לראווה מטבח איטלקי-אמריקאי שטרם נראה במחוזותינו (למעט האקספרימנט שלא צלח של מסעדת "טיטו" ז"ל בגבעתיים מנוחתה עדן).

כן כן, לא איטלקי מטוסקנה וגם לא איטלקי מנאפולי, אלא איטלקי כמו שהתכוונו בניו יורק ובניו ג׳רזי. מישהו אמר כרמלה סופרנו? גווידו מביאה לידי ביטוי את המטבח שנוצר בקרב המהגרים האיטלקים שהגיעו לארה״ב והתיישבו בניו יורק ובניו ג׳רזי בתחילת המאה העשרים.

יו קוקה דה פסטה? איי קוקה דה פסטה! גווידו (צילום: יחסי ציבור)
יו קוקה דה פסטה? איי קוקה דה פסטה! גווידו (צילום: יחסי ציבור)

אז נוצר מטבח יש מאין, שמגיש מאכלים איטלקים ביסודם שמבוססים על חומרי גלם וטכניקות אחרות. זיטי למשל, מנת פסטה אפויה ברוטב עגבניות ובשר, היא לא מנה נפוצה כלל בארץ המגף. אבל מטבח של מהגרים תמיד מבוסס על פתרונות יעילים וחסכוניים, וביננו,  זה בדרך כלל יוצא טעים ברמות.

גווידו, מילת גנאי אמריקאית לאיטלקי עממי-פרחחי-עברייני משהו, מציעה לתל אביבים מטבח שטרם היה פה. סוף סוף משהו חדש, והפעם לא בדמות מטבח פיוז׳ן מתוחכם ומטרחן אלא אשכרה מסעדה, כזו שממש באים לאכול בה והיא מתאימה לכל המשפחה. המנות גדולות, נדיבות ומתאימות לחלוקה, ולא מנות ביס לשרינג. תראו מה זה: זוג יכול לחלוק מנה ראשונה ועיקרית – ולצאת שבע ובסבבה. 

אפשר לצאת שבעים. גווידו (צילום: יחסי ציבור)
אפשר לצאת שבעים. גווידו (צילום: יחסי ציבור)

למנה ראשונה יש לחם שום ריחני (24 ש״ח); חציל מענג בפרמזן (38 ש״ח); קלמארי מטוגן (52 ש״ח);פטריות ממולאות (38 ש״ח) שאנחנו מציעים לחזור לנרמל; זוקיני מטוגן שאין מהנה ממנו (28 ש״ח) וסלט סיזר (48 ש״ח) – שטוב כמוהו לא אכלנו כבר זמן רב. הסיזר של גווידו הוא סיזר למהדרין: החסה טרייה ופריכה, האנשובי נוכח ומורגש בביס, הקרוטונים גדולים וקראנצ׳ים והרוטב נפלא ולימוני בדיוק במידה הנכונה. והוא פשוט ענק, מכל הבחינות.

הייל סיזר. סלט סיזר בגווידו (צילום: יחסי ציבור)
הייל סיזר. סלט סיזר בגווידו (צילום: יחסי ציבור)

בגזרת העיקריות תמצאו מנות מבוססות פסטה – שאם היא לא השחקן המרכזי במנה – היא מגיעה כתוספת.  כפי שהבטחנו יש זיטי, פסטה חמימה ואפויה קלות ברוטב עגבניות, מוצרלה נמתחת, פרמז׳ן וכדורי בשר עסייסים שעושים טוב על הנשמה (56 ש״ח), ויש גם גרסה צמחונית נפלאה לא פחות (46 ש״ח). 

מלבד הזיטי תפריט העיקריות כולל שרימפס מטוגן בפירורי לחם וברוטב עגבניות ומוצרלה (78 ש״ח); שרימפס בחמאה, שום ויין לבן (72 ש״ח); שרימפס ברוטב עגבניות חריף (72 ש״ח); חזה עוף ביין לבן וצלפים (68 ש״ח); כדורי בשר ברוטב עגבניות עם פרמזן – דהיינו פסטה מיטבולס לפי הספר (68 ש״ח), וגם צלי בקר ערב לחיך ברוטב עגבניות (78 ש״ח). 

היי כרמלה, באה לכאן הרבה? זיטי של גווידו (צילום: יחסי ציבור)
היי כרמלה, באה לכאן הרבה? זיטי של גווידו (צילום: יחסי ציבור)

לקינוח – פודינג לחם ובננות עם קינמון וצימוקים על בסיס מתכון עתיק יומין של מסעדת כארמנ׳ס הניו יורקית; פנקוטה לימון או עוגת גבינה עם שוקולד ואספרסו. הקינוחים עומדים כולם על מחיר 38 ש״ח. מה רע? 

אחת המטרות המרכזיות ששמו לעצמם אנשי גווידו הוא שהיין יהיה יותר זול מהקולה, על כן תוכלו ללגום כוס יין הבית ב-12(!) ש״ח בלבד (ומדובר באחלה יין – מונטפולצ׳יאנו אדום ומספק) גם כוס פינו גריג׳יו עומדת על מחיר 14 ש״ח. הקולה, אגב, עולה 13 ש״ח.

מחיר בקבוק שלם נע בין 49 ש״ח ליין הבית ועד 150 ש״ח לבקבוק היקר בתפריט. בקיצור, זוהי העת לזלול ולהשתכר ולצאת ב-200 ש״ח לזוג. כבר הרבה זמן לא יצאנו ממסעדה והרגשנו שלא עובדים עלינו, אפילו לא קצת. בגווידו אוכל פשוט, טעים, עשוי נפלא וללא דאווינים מיותרים.

גווידו, בן גוריון 34, בכל יום בין השעות 17:30-23:30. באוקטובר שעות הפעילות צפויות להתרחב גם לשעות הצהריים