מרימה את הרמה: מסעדת שף צרפתית-איטלקית נפתחה ברמת השרון

השפית הצעירה גוני בורשטיין תנסה להפריח את השממה הקולינרית של רמת השרון עם גוני, מסעדת שף משפחתית ופטיסרי צרפתי

מסעדת גוני. צילום: אנטולי מיכאלו
מסעדת גוני. צילום: אנטולי מיכאלו
10 בינואר 2019

בשקט בשקט בלי שהרגשנו הופכת רמת השרון למעוז קונדיטוריות. לקפולסקי שנפתח לפני פחות מחודש ולרביבה וסיליה, מיקי שמו ודודו אוטמזגין הוותיקים מצטרפת גוני, מסעדה ופטיסרי של השף קונדיטורית גוני בורשטיין.

עוד כתבות שיעניינו אותך:
האוכל בדיקסי כבר לא מצדיק את ההייפ
שישה תפריטי משלוחים מחודשים ומומלצים
מסעדה ספרדית חדשה ומפתה נפתחה בעיר

בורשטיין אמנם רק בת 25 אך מאחוריה רזומה מרשים: כשחברותיה השתחררו מהצבא ונסעו להודו היא טסה לפריז ללמוד בישול וקונדיטוריה בקורדון בלו. בתום הלימודים היא עבדה אצל השף קונדיטורית קלייר דמון וב־Dessance בפריז, מסעדת הקינוחים הראשונה בעולם. השלב הבא היה קורס שוקולטייה בבית ספר ללימודי קולינריה (ICIF (Italian Culinary Institute for Foreigners באיטליה והתמחות אצל מאורו מורנדין, שף קונדיטור איטלקי עטור פרסים. בישראל הצטרפה בורשטיין למסעדת לומינה של שף מאיר אדוני כקונדיטורית ולימדה בבית הספר של השף אורן גירון.

קפרזה של גוני. צילום: אנטולי מיכאלו
קפרזה של גוני. צילום: אנטולי מיכאלו

כעת היא מתמקמת ברמת השרון במטרה לממש את הידע שרכשה. "גוני היא שילוב של מסעדת שף משפחתית ופטיסרי צרפתי", היא מסבירה, "זה מקום שמשקף את התשוקה שלי ואת מה שאני אוהבת לעשות".

בתפריט מופיעות קלאסיקות כמו ארנצ'יני, ראגו, סלט קפרזה מעגבניות שרי, מוצרלה פרסקה ישראלית ובלסמי מצומצם (51 ש"ח) ופסטה סלמון ברוטב שמנת וגרידת לימון (69 ש"ח). את המשבצת האיטלקייה משלימות פיצות מקוריות כמו פיצה סלק ופיצה בוראטה, ופוקאצ'ה שמוגשת עם סלסת עגבניות טריות וזיתים איטלקיים שבורשטיין מתבלת בעצמה (21 ש"ח). המנות האחרונות נותנות פרשנות אישית לקינוחים מאיטליה ומצרפת: פטוצ'יני שוקולד – פסטה קקאו מתוצרת בית ברוטב וניל שוקולד לבן וויסקי עם תלתלי "פרמזן" משוקולד לבן (48 ש"ח) ולאטה פריטה – קוביות קרם ברולה מטוגנות בציפוי פנקו ברוטב קולי תות, תפוחים בווניל וקלבדוס וקרמו לימון.

פסטה קקאו. נפלא או מחריד? אין ברירה אלא לנסות. צילום: אנטולי מיכאלו
פסטה קקאו. נפלא או מחריד? אין ברירה אלא לנסות. צילום: אנטולי מיכאלו

ויטרינת קינוחים תשמש לבורשטיין במה להציג בה שילובי טכניקות וחומרי גלם, ובאופן כללי להתפרע עם חלומות מתוקים. "הסגנון שלי הוא צרפתי. אני מתכננת להכין עוגות ויטרינה, למשל עוגת תותים וגבינה, טארט פסיפלורה ופטל, וקינוחים אישיים שאפשר יהיה לקבל כמנה אחרונה בארוחה או עם קפה". את הקינוחים ניתן לקנות הביתה וכך גם עוגות שמרים ובחושות, עוגיות, קונפיטורות וממרחים שנמכרים בחנות הצמודה.

בתקופת הפתיחה המקום פועל בשעות הערב בלבד. בתום ההרצה תוגש בימי שני־שבת בשעות 8:30־12:00 ארוחת בוקר איטלקית, שתכלול גרסה מצומצמת של מנות ראשונות קרות וחמות מהתפריט לצד פריטטה, פוקאצ'ות ועוד. בימי חמישי ושישי החל מ־22:30 ישנה המקום את פניו לצ'יקטי בר ויציע פיצות ומספר מצומצם של מנות נבחרות מוקטנות שהולכות טוב עם אלכוהול.

גוני בורשטיין, הטבחית בוורוד. צילום: אנטולי מיכאלו
גוני בורשטיין, הטבחית בוורוד. צילום: אנטולי מיכאלו

גוני, סוקולוב 79 רמת השרון, שני־שבת 18:30־22:00, 03־5471392