איטליה עכשיו: גם פלורנטין מקבלת את האיטלקיה השכונתית שלה

ברור שיש פיצה. גליאנו. צילום: אסף קרלה/וולט
ברור שיש פיצה. גליאנו. צילום: אסף קרלה/וולט

זה הזמן לאוכל איטלקי בתל אביב: פשוט, זול יחסית, כיפי. מעדניית גליאנו הפלורנטינאית נפתחה בכלל כמטבח בסיס לקייטרינג של גיא בן שמחון, אבל המלחמה שינתה הכל, והשכונה התל אביבית הפופולרית זכתה מן ההפקר במסעדה איטלקית קטנה ושכונתית במחירים הגיוניים וגעגוע לנאפולי

1 בינואר 2024

בימים שבשגרה גיא בן שמחון תיפקד כשף לאירועים פרטיים ועסקיים. לפני מספר חודשים הוא פתח בפלורנטין מעדנייה איטלקית, ממנה פעל מטבח הקייטרינג שלו. הוא אסף למעדנייה מוצרים איטלקיים מקוריים מביקורים באיטליה ויצרנים קטנים ומקומיים, והאמין שיגיע היום ובו יוציא מהמטבח מנות פסטה טרייה, פיצה נפוליטנית, פולנטה ושאר דליקטסים. אך בו בזמן הזמנות הקייטרינג מילאו את היומן, המעדנייה פעלה באופן קבוע, והתכנון להגשת מנות איטלקיות נדחק הצידה. עד שהתחילה המלחמה.

גיא בן שמחון עומל על הפסטה בגליאנו. צילום: אסף וולט
גיא בן שמחון עומל על הפסטה בגליאנו. צילום: אסף וולט

בן שמחון ראה שההזמנות לאירועים מתבטלות, והחליט להפוך את הלימון ללימונצ'לו. כעת מעדניית גליאנו פותחת את שעריה גם לישיבה, עם מנות מטבח איטלקי קלאסי באווירה שכונתית מושלמת. מחוץ למסעדה ניצבים שולחנות בר וכיסאות, ואפשר גם לעשות טייקאווי הביתה. התפריט מציע מנות טריות על פי מיטב המסורת של המטבח האיטלקי, אותו הכיר בן שמחון במהלך ביקוריו התכופים בארץ המגף. למרות שלמד בכלל בישול צרפתי, הוא גילה כי "אין עם בעולם שאוהב את האוכל שלו כמו האיטלקים. זה כיף ומעורר השראה, והביא אותי למטבח הזה".

בתפריט תמצאו ראשית פוקאצ'ה ומטבלים (28 ש"ח), כי אי אפשר בלי, וגם פולנטה מתירס טרי עם ראגו פטריות, שמן כמהין, פרמאג'נו רג'אנו וקריספי תירס (55 ש"ח), סלט פנצלה עם בוראטה טרייה (59 ש"ח), וגם ארנצ'יני עם גבינות או פטריות בציפוי פריך, על קרם עגבניות ובזיליקום ריחני (49 ש"ח).

בגזרת הפסטות, תמצאו מנות קלאסיות המבוססות כולן על פסטה טרייה, שזה הכי חשוב הרי. יש פסטה עם רוטב עגבניות, שום ובזיליקום (49 ש"ח), פסטה ארביאטה פיקנטית עם שום קונפי (55 ש"ח), יש אלי אוליו עם שמן זית, פטרוזיליה, שום, בזיליקום וצ'ילי חריף (57 ש"ח), יש פסטה טרטופו עם רוטב שמנת, פריות פורטבלו, כמהין, פרמאג'נו רג'אנו ובזיליקום טרי (59 ש"ח). יש גם ספיישלים משתנים, דוגמת טורטליני קרם פרש ברוטב לימונצ'לו (72 ש"ח) או רדיאטורה בולונז שאין מנחם ממנה (69 ש"ח).

תגידו "תירס" הרבה פעמים. גליאנו. צילום: אסף קרלה/וולט
תגידו "תירס" הרבה פעמים. גליאנו. צילום: אסף קרלה/וולט

ואם לא היה מספיק בצק, יש פיצה נפוליטנית (נו ברור), אותה מכין גיא במקום עם קמחים איטלקיים וגבינות איטלקיות משובחות, מוגשות בקוטר 30 ס"מ, אז מתאימות לזוג לא רעב מדי. יש מרגריטה קלאסית (55 ש"ח), אה לה רומאנה – פיצה משוחה ברוטב עגבניות, מוצרלה פרסקה, ארטישוק אה לה רומאנה, שום קונפי ובזיליקום (67 ש"ח), או פיצה פונגי עם פטריות פורטבלו, פרמז'ן ובזיליקום (62 ש"ח), וגם פיצה מלנזנה עם רוטב עגבניות, מוצרלה פרסקה, חצילים קלויים, זיתי קלמטה, בצל סגול ובזיליקום לפינאלה (65 ש"ח).

לצד האוכל ניתן כמובן גם לרכוש יין איטלקי במחירי מדף נוחים ומאפשרים (בין 60-80 ש"ח לבקבוק), ולקינוח תוכלו להתפנק על קינוחים אישיים – כך שלא צריך להתחלק עם אף אחד. יש טירמיסו, עוגת גבינה ותות וגם נוצ'לטו – קינוח שוקולד המבוסס על מצע נוגט, שמעליו קרם שוקולד, ומלמעלה קרם פרלינה. אנחנו רוצים, ומזל כי הקינוחים עומדים רק על 25 ש"ח. בהמשך המקום צפוי להגיע לוולט, ונראה שלפלורנטין יש איטלקייה שכונתית חדשה.
>> גליאנו, אברבנאל 17, א'-ש', 10:00-22:00