גלידריה חדשה תגיש לכם גלידת חלווה עם טחינה ושומשום מקורמל
וזה לא הכל: גלידה ארי החדשה שואבת השראה מהמטבח המקומי, הצרפתי והבעיקר מהמטבח של הילדות שלכם, בו ערבבתם גלידה עם מגוון תוספות ממתקים צבעוניים. חוץ מזה, מעבר לגלידה המתוקה, גם הסיפור מאחורי גלידת ארי מתוק. ואפילו מרגש
עידן נעים אהב גלידה פחות או יותר מאז ומתמיד, כמו כולם. שלא כמו כולם, הוא גם טייל באיטליה מספיק זמן כדי שהאהבה הזו תוכפל מספיק כדי שילך ללמוד את סודות הגליסרי באופן מקצועי. מאז, נעים לא רק שהתמחה בגלידה, אלא גם למד איך להרכיב טעמים ייחודים. ויש גם עוד קינוחים, כי כמובן שזה לא שגלידה לבדה זה דבר עצוב, חלילה, אבל אנחנו תמיד שמחים שמצטרפים אליה ממתקים נוספים להשלמת החבילה. בשביל שיהיה קינוח באמת מקיף טעמים.
את אהבתו לגלידה ולימודיו רתם עידן לטובת הקמתה של ארי, גלידריה חדשה, שנפתחה לאחרונה ברחוב אבן גבירול, לבנה ובוהקת אל מול שיפוצי הרכבת. הסניף מעוצב כמו מעבדה – שנדע שכאן רוקחים גלידה ברצינות ובתשוקה. אל הסניף גם הצטרפה בתו הבכורה, אריאל, שהפכה ליד ימינו, וגם היוותה את ההשראה לשם הגלידרייה. את מנות הגלידה הרכיבו האב וביתו ביחד, והם מאופיינים בטעמים מושחתים ושובביים לצד תוספות מפתיעות בעלות ניחוח מקומי. מדובר בגלידה דומיננטית במרכז, המוגשת עם רטבים ותוספות. תמצאו כאן למשל, גלידת חלווה עם תוספת טחינת הר ברכה, שומשום מקורמל ורוטב בייגלה. מנה קטנה תעלה לכם 20 ש"ח.
טעם נוסף שאהבנו במיוחד, כזה שמתאפיין בטאץ' אירופאי דווקא, הוא הסנט אונורה – גלידת קרם פטיסייר במתיקות מעודנת עם עוגיות לוטוס ורוטב קרמל מתוק. עוד טעם מסקרן הוא הטארט טאטן, המורכב מגלידת תפוחי גרנד-סמית (כלומר, עם חמיצות ומתיקות מתונים), בתוספת שטרויזל קראנץ' פריך וחמאתי. וגם לטבעונים יש גם אופציות: גלידת מנגו עם קולי אננס וג׳ינגר או סורבה קשיו וקרמל מלוחים ורוטב קרמל.
דבר נוסף שראוי לציין בנוגע לגלידה ארי הוא שעידן מעסיק במקום אנשים בעלי צרכים מיוחדים, שמסייעים ביציקת הגלידה אל מכלי האלומיניום. העובדים הגיעו דרך עמותת "פרפר נחמד", שגם אותה הקים נעים, בהשראת אחיו צחי, שהתמודד עם אוטיזם ונפטר לפני שנה – והיה חובב גלידה גדול. לדברי עידן, זו הזדמנות לשלב כמה דברים טובים שנוגעים למאכל האהוב עליו בעולם – כי בסוף, אין דבר כזה אנשים שלא אוהבים גלידה.
גלידת ארי, אבן גבירול 21, 077-320-3973