הכל אודות ג'ניה: כל הפרטים על הבר חדש של בעלי הלואי והרובינא
אווירה פלרטטנית (אך מהוגנת), שידור משחקי ספורט על מסך ענקי, פתיחה משעות אחר הצהריים המוקדמות והפי אוור נדיב - יונתן לוין ושותפיו שמחזיקים בלואי וברובינא עלו על נוסחה מנצחת לברים ופותחים את הג'ניה בכיכר דיזנגוף
כשיונתן לוין חזר מהמילואים בצוק איתן ומצא שהבר שלו בכיכר רבין מלא עד אפס מקום בבליינים, הוא הבין שאין שום מניעה שהעסק שלו ימשיך לחיות הרבה אחריו. לא התחרות מצד מקומות חדשים, לא עונות השנה ואפילו לא הטילים שיורטו מעל תל אביב באותה העת לא רוקנו את הבר מיושביו. השבוע פותחים לוין ושותפיו, ארז אביב ועודד תמיר את ג'ניה, בר בכיכר דיזנגוף שיצטרף אל לואי שבכיכר רבין ואל רובינא שבכיכר הבימה, כולם ברים מצליחים שנדמה שבנויים על פי אותה נוסחה שיוצרת תמהיל סחי אבל מתפקע מהתלהבות, שאותה מוכן לוין לחשוף ברוחב לב.
לוין בכלל התכוון ללמוד משפטים. אחרי שירות צבאי קרבי ושלוש שנות שוטטות בעולם, הוא הרגיש שאוניברסיטה היא הצעד המתבקש הבא. אלא שבמהלך עבודתו כמנהל בקלרה הוא הבין שעלה על משהו. "בקלרה היו עלויות תפעול גבוהות והמון התעסקות עם אוכלוסייה לא מתאימה. הבנתי שנכון לעבוד עם מסות גדולות של אנשים, אבל הדרך צריכה להיות שונה". את שותפיו לעסקים כיום הכיר במהלך שנות עסקים ובילויים בעיר: "ב־2012 גלשתי בחוף המערבי עם ארז אביב, השותף שלי שכיום הוא גם זכיין של לנדוור בדיזנגוף, עם עודד תמיר (המוכר בעיר כעודה – ש"כ) והשותף שלי ברובינא ועם אורן מאור וניר כספי, ממקימי הלנדוור. מכולם למדתי המון".
עוד כתבות שיעניינו אותך:
כשלג דאשתקד: המחליפה של ננוצ'קה לא מגיעה לקרסוליה
אלה האנשים שמסתובבים באלנבי בשעות הקטנות של הלילה
הכל טוסט: בילינו לילה עם אלישע, הלב של דרך יפו
לשלושת המקומות יש רחבה ענקית בחוץ, זה חלק מנוסחת הקסם?
"כל המקומות שלנו הם ברים שכונתיים בסופר פריים לוקיישן, מיקום של מלכי הכיכרות. מאז שעבר החוק האוסר על עישון בברים ב־2007 כולם עברו לשבת בחוץ, וגם כשהלקוחות כבר לא מעשנים הם עדיין מעדיפים לשבת בחוץ. בתוך הברים עצמם אין הרבה מקום לישיבה, אבל בחוץ יש להם מקום בשפע ובכיכר הבימה וברבין גם תחת גג. זה אומר שאפילו אם יש סערה אנשים יכולים לשבת בחוץ בלי שתיגע בהם טיפת גשם".
מאפיין נוסף של המקומות הוא שעות פתיחה מוקדמות – מ־17:00 בימי חול, והפי אוור נדיב של 30־50 אחוז על האוכל ועל האלכוהול. "זה אומר שאפשר לשתות כוס של 420 מ"ל גולדסטאר ב־17 ש"ח".
מסיור ברובינא נראה שלא מעט נשים צעירות מנצלות את ההנחה למפגשי חברות בדרך חזרה מהעבודה.
"יכול להיות שברובינא יש יותר בנות בשעות האלה, בלואי יש דווקא רוב גברי. ההפי אוור המוקדם מאפשר לנו להביא קהל גם בשעות שאנשים עדיין עובדים, מה שמושך את הגל הבא והמעט מאוחר יותר של הבליינים להצטרף למקום מלא וגם מאפשר הכנסה בשעות שנחשבות לשעות מתות".
ג'ניה יפעל לפי אותה נוסחה שפיצחתם או שיהיה משהו שונה?
"ג'ניה יהיה ממש גסטרו בר, עם מנות כמו סביצ'ה דג ים או שרימפס בציר סרטנים וצ'יפס שורש סלרי, אבל זה עדיין מקום של אוכל לצד השתייה ולא של שתייה לצד אוכל. זאת המנטרה שלי בכל מקום שלנו – השתייה היא במקום הראשון".
לא מדובר בעניין עקרוני, מסביר לוין, אלא פיננסי: "כדי שעסק יהיה רווחי הוא צריך להתבסס על 70 אחוז מכירה של משקאות ו־30 אחוז אוכל ולא להפך".
מצד אחד כשעוברים אצלך יש אווירה פלרטטנית, מצד שני כולם כל כך סחים.
"החוויה מאוד מהוגנת, אולי זה מה שמביא הרבה בנות לבלות אצלנו. אני מסכים איתך שאין תורים לשירותים בשביל מה שמשתמשים עושים שם, ושאל הלואי באים הרבה אוהדי ספורט לשידורים על מסך גדול, אבל אל הרובינא נכנסים גם המון אמנים, יוצרים ושחקנים. הם זורמים אליו עם הקהל מהיכל התרבות ומהבימה, אז יכול להיות שהם בדרך למקום בילוי יותר מלודרמטי, אבל זה מעניין לעצור לרגע בלוקיישן שפתוח לעולם ורואים ממנו רחוק".
אז אתם מתבססים על קהל מזדמן של עוברי אורח ולא על לקוחות קבועים?
"ברור שיש לנו גרעין קשה של לקוחות קבועים, והם גם מגיעים אלינו ארבע פעמים בשנה למסיבות מטורפות שמעיפות את הכיכרות, ועושות הרבה בלגן, ומוזיקה חזקה, ואז כולם רוקדים על השולחנות".
ג'ניה נקרא על שמה של אדריכלית הסגנון הבינלאומי המוכשרת שעיצבה את הבתים הסובבים את כיכר צינה דיזנגוף, ג'ניה אוורבוך. הג'ניה צפוי להיות גסטרו בר עם מנות כמו סביצ'ה דג ים (52 ש"ח), שרימפס בציר סרטנים וצ'יפס שורש סלרי (52 ש"ח), דניס על אניס, קרם גזר, אוזו ושומר צלוי (72 ש"ח), חציל פתוח על קרם כרובית (38 ש"ח) ועוד. תפריט היין יהיה מצומצם ויכיל כנראה עד שמונה סוגי יינות שכולם יימכרו גם בכוסות (29 ש"ח לכוס), ויהיו גם המבורגרים ובירות. כן, לגמרי לגיטימי להגיע לכאן לבירה בלבד ולמבט על הכיכר במהדורה חדשה־נושנה.
ג'ניה, בן עמי 11 תל אביב, ראשון־חמישי 17:00־2:00, שישי־שבת 12:00־2:00, 052־8622006