זה אוכל? זה משקה? הגספצ'ו בר החדש לא צריך את ההגדרות שלכם

אוכל או משקה? העיקר שזה קר. גספצ'וז (צילום יעקב בלומנטל)
אוכל או משקה? העיקר שזה קר. גספצ'וז (צילום יעקב בלומנטל)

חן דואני, בוגר R2M, חזר מספרד עם רעיון שבאמת לא ברור איך לא חשבו עליו קודם: ספוט חדש בשוק לוינסקי שמגיש רק גספצ'ו בטעמים שונים. וכן, אפשר לקנות אותו גם בבקבוק של חצי ליטר או ליטר, למתקדמים, ולהתווכח כל הדרך הביתה מה מצב הצבירה שלו בדיוק

כששמענו לראשונה על גספצ'וז, ספוט חדש בשוק לוינסקי שמגיש רק גספצ'ו, שאלנו את עצמנו איך יכול להיות שאף אחד לא חשב על כך קודם. המנה האיקונית מהמטבח הספרדי כאילו נתפרה למידות הטמפרמנט המקומי: משהו בין אוכל למרק (שלא לומר, גרבר לגיטימי למבוגרים), קר ועם אופציה לתוספת אלכוהול. חן דואני, רק בן 23 וכבר אוחז ברזומה עשיר מרשת R2M, עלה על הרעיון בטיול בספרד. "ישבנו כמה חברים באיזה מקום והגישו לנו בלאדי מרי גספצ'ו כאפריטיף. שאלנו את עצמנו איך בתל אביב, שיש בה 300 ימי שמש בשנה, אין מקום שמגיש רק גספצ'ו. אמנם הרבה מסעדות מגישות אותו כמנה ראשונה אך לא כסטריט פוד. פתחנו מקום שהוא חיבור בין פיין דיינינג וסטריט פוד", הוא מסביר. בשיחה שהתפתחה סיפר השף של אותו מקום, שבהמשך ביקר בישראל, שהוא מכין יותר מ-30 סוגי גספצ'ו. "המספר נשאר לנו בראש ואמרנו שמתישהו אנחנו חייבים לנסות את המתכונים. חזרנו לארץ עם הרעיון בראש, המשכנו לדבר עם דייגו השף וייצרנו קומבינציות עם טופינגז בטעמים שיותר יתחברו לחך הישראלי".

הספוט הקטן מתגאה בכך שהכול בו טבעוני, חברתי וירוק. הירקות וחומרי הגלם מגיעים מעסקים בשוק והכול מוכן במקום מירקות טריים טחונים ומוגש בכלים מתכלים. תפריט הפתיחה מציע שלושה סוגי גספצ'ו: קלאסי מעגבניות, מלפפונים, פלפלים, שמן זית וחומץ שרי; בלאדי מרי גספצ'ו מעגבניות וסלרי בחריפות עדינה, ללא מלפפון ובתוספת טבסקו (כרגע וירג'ין, בהמשך יכלול אלכוהול); וגספצ'ו ירוק מתרד, בזיליקום, עגבניות ירוקות ומלפפון. לצד הקבועים מוגשים ספיישלים עונתיים מתחלפים, למשל גספצ'ו עגבניות-תות או מנגו תאי בטעם מתוק עדין עם תפוח, ג'ינג'ר ובזיליקום, "שנולד מהחיבה לתאילנד". בבנק המתכונים ממתינים ביטרוט גספצ'ו – גספצ'ו סלק ועגבניות, גספצ'ו אבוקדו וכוסברה עם שמן צ'ילי; אחו בלנקו משקדים, שום וקוקוס ("זו הגרסה של דייגו") ועוד. לכל מנה טופינגז מותאמים במיוחד. לגספצ'ו הקלאסי נוספים ירקות קצוצים דק, עלי מיקרו ופרוסת לחם או קרקר ללא גלוטן. במנות אחרות מצאנו גרגרי רימון, זרעים, בוטנים ופיסטוקים.

טופינגז מותאמים במיוחד. גספצ'וז (צילום יעקב בלומנטל)
טופינגז מותאמים במיוחד. גספצ'וז (צילום יעקב בלומנטל)

מחיר הפתיחה 28 ש"ח לכוס ואפשר לרכוש את הגספצ'ו גם בבקבוקי חצי ליטר וליטר (45\85 ש"ח) כ"טייק אוויי לאנשים שלא רוצים או יכולים לשבת במקום. מגיעים לכאן חבר'ה בבגד ים שמחפשים משהו מרענן, והיופי בגספצ'ו שהוא בין אוכל למשקה". בבית גם אפשר לשחק עם הטעמים ודואני מסייע בהצעות להרכבה. בקרוב יצטרף העסק לוולט והגספצ'ואים (או שזה כבר בלשון רבים?) יגיעו עד פתח הדלת מבלי שתצטרכו להזיע. במסיבת הפתיחה שתתקיים בקרוב יחולקו טעימות גספצ'ו וכדאי לעקוב באינסטגרם. ובינינו, יש מצב שזה בדיוק מה שתל אביב צריכה כדי להנמיך את מפלס הפילוג והעצבים.
נחלת בנימין 86, ראשון-חמישי 09:00-19:00, שישי 09:00-16:00