קחו חדר: הצפון הרחוק של תל אביב מקבל את הבר המגניב שלו

מי צריך את מרכז תל אביב. דיינינג רום (צילום: עידן אבידן)
מי צריך את מרכז תל אביב. דיינינג רום (צילום: עידן אבידן)

עד לפני זמן מה, במרכז הקניות הקטן שבנווה אביבים פעל בית הקפה השכונתי "נלסון" - אבל עכשיו האחים אבידן החליטו להפוך את הצפון על הראש, ולפתוח תחתיו את הדיינינג רום, בר אוכל טרנדי לצפונים צעירים שרוצים לשתות משהו סקסי ולנשנש מטבח שף בלי המסע למרכז תל אביב

26 בספטמבר 2023

עם כל הכבוד לרכבת הקלה, כניסה למרכז העיר (במיוחד מצפון) זו עדיין משימה מבאסת שכרוכה בפקקים. על רקע זה מרכזי בילוי שכונתיים שבפאתי העיר פורחים, כמו למשל מרכז הקניות הקטן בנווה אביבים. לאחר שאהרוני ורותי ברודו נטעו שם יתד, מגיע תורם של האחים אבידן, בעלי רשת ברים ענפה, שפותחים מקום שמכוון לתושבי הסביבה, לארוחה בצהרים ודרינק בערב. ולתושבי השכונה הלוקיישן והבעלים אולי יהיו מוכרים מהנלסון, בית קפה שכונתי אהוב אך מיושן, ששינה את פניו לגמרי כדי ליצור את הדיינינג רום.

חדש בשכונה. דיינינג רום (צילום גיל אבירם)
חדש בשכונה. דיינינג רום (צילום גיל אבירם)

"דיינינג רום" הוא הבייבי התל אביבי הנוכחי של רז, מור ועידן אבידן. כמי שיודעים לקרוא את המפה, הם אינם מהססים לסגור מקומות ולפתוח חדשים תחתם – כך הם פעלו עם הרום סרוויס שהפך לפישבון, עם קפה סנטרו שהפך לבר היין דיקנטר, ועם מסעדת הסושי בונסאי שפינתה מקום לג'יגר – כולם נסגרו בינתיים. בבעלותם נותר הקונסיירז' בדיזינגוף, שפעיל כבר 11 שנים, כששאר המשאבים מופנים ללשכפול הקונספט בערי לוויין – גבעתיים (ריספשן, סיגניצ'ר), הרצליה (מוניציפל), הוד השרון (קולקטיב), קרית אונו (סימפוני) ועוד.

משכפלים את הקונספט. דיינינג רום (צילום גיל אבירם)
משכפלים את הקונספט. דיינינג רום (צילום גיל אבירם)

"הפחתנו נוכחות בתל אביב כי אנחנו רואים העדפה של הקהל לא להיכנס לעיר", הסבירו האחים. "בגלל ההפגנות, הרכבת הקלה והבינוי אנשים מעדיפים לבלות ליד הבית. אנחנו בשכונה כבר עשר שנים עם נלסון, ושמנו לב שהאזור נעשה צעיר יותר. זיהינו את הפוטנציאל לבילוי קרוב לבית ויצרנו מקום חדש שמשלב את מוצר הדגל שלנו – בר קוקטיילים עם מטבח שף ומנות דגל מהנלסון".

ביום שניצל, בלילה קוקטייל. דיינינג רום (צילום גיל אבירם)
ביום שניצל, בלילה קוקטייל. דיינינג רום (צילום גיל אבירם)

הדיינינג רום נפתח לאחר שיפוץ מקיף, וכמעט שאין בו זכר לנלסון: החלל מעוצב בסגנון צעיר וסקסי שמוסיף צבע לשכונה ומספק עוד אופציה לצד העוף של אהרוני והדליקטסים של הדליקטסן, והקוקטיילים מתיישרים באותו קו צבעוני ופירותי שמאפיין את שאר ברי הקבוצה – למשל Brain Freeze (וודקה, תפוזים, אפרול, אבטיח, אפרסק), Melon Tini (וודקה, מידורי, פסיפלורה, אננס), Malibule (ג׳ין, ליקר הדרים כחול, קרם קוקוס) ו-Jungle Boogie (רום לבן, קמפרי, אננס, קוקוס, מנגו ופסיפלורה). אם תבקשו נגרוני או כל משקה קלאסי אחר לא יזרקו אתכם מהדלת, אך הכיוון הכללי הוא פירותי־מתוק.

לעומת הצבעוניות הזו, תפריט האוכל ענייני ולא מתחכם, כי בכל זאת בר שכונתי: פרחי כרובית וטחינה, צ'יפס פולנטה ופטריות פורטובלו, קרפצ'יו שייטל, חציל בטחינה וסלט קיסר (35-59 ש"ח). תפריט הצהריים מקפיד לזכור ולהזכיר את הנלסון שהיה כאן קודם, עם השניצל המיתולוגי, המבורגר, שיפודי פרגית וקבבונלסון, כלומר קבבונים בגריל.

במיתולוגיה לא נוגעים. השניצל של נלסון (צילום מעמוד האינסטגרם cafenelson_)
במיתולוגיה לא נוגעים. השניצל של נלסון (צילום מעמוד האינסטגרם cafenelson_)

בשעות המוקדמות של היום הדיינינג רום מארח אימהות עם עגלות ופנסיונרים כסופי שיער. בערב האורות מתעמעמים, המוזיקה מתגברת והשייקרים נכנסים לפעולה. האימהות והפנסיונרים אולי עדיין כאן, מתערבבים בקהל צעיר ושמח, אבל עם כמויות האלכוהול שנמזגות לכוסות קשה להבחין מי הוא מי (ולא באמת צריך). יאללה, זה הזמן לפיק-אפ של פנסיונר.
דיינינג רום, אופנהיימר 11, ראשון-שבת מ-11:30