מעדניית דליסימו המצוינת ממציאה את עצמה מחדש בתור מסעדה

זה מה שתרצו באמצע הלילה. דליסימו (צילום דניאל ענתבי)
זה מה שתרצו באמצע הלילה. דליסימו (צילום דניאל ענתבי)

נדלקנו עליהם כבר מזמן ואף כללנו את הכריכים שלהם ברשימת המשלוחים הטובים ביותר בעיר, אבל דליסימו משנים פאזה: מסעדה עם תפריט מפתיע (מרק דושפרה? סיקרנתם) שיוגש, לפחות בסופי השבוע, כמעט עד אור הבוקר. והכריכים, כמובן, לא הולכים לשום מקום

28 בנובמבר 2022

ברשימת משלוחי האוכל הטובים ביותר בעיר שפרסמנו לפני מספר ימים התפייטנו על דליסימו ברחוב הרצל, שהפתיעו אותנו עוד בתחילת השנה בכריכים הסקסיים שלהם. וכעת לחדשות הטובות: המקום שנפתח כמעדניה- בר-מסעדה קטנה משתדרג והופך למסעדה של ממש. "אחרי הקורונה, האוכל תפס תאוצה על חשבון הבר והמעדנייה. החלטנו לשנות את הקונספט, לוותר על הבר והמעדנייה ולהרחיב את המסעדה", מסביר הבעלים רוני חנוכייב.

יותר בשר ויותר מהכל. דליסימו (צילום דניאל ענתבי)
יותר בשר ויותר מהכל. דליסימו (צילום דניאל ענתבי)

המקום עוצב מחדש ולחלל בקומת הכניסה נוספו פינות ישיבה (אפשר לשבת גם בקומת הגלריה). שף ממסעדה ידועה בירושלים ("הוא לא רוצה שנאמר את שמו") יצר תפריט רחב ממנות ראשונות ועד מנות אחרונות. לפתיחה תוכלו להזמין קריספי ארטישוק בטמפורה (32 ש"ח), צ'יקן פופקורן (45 ש"ח), פטריות לוהטות בטריאקי ושום (42 ש"ח) וכרוב אפוי בסילאן וטחינה גולמית (28 ש"ח). בקטגוריית המרקים בולט דושפרה – האם קם פה יורש לחנן מרגילן? שאלה הרת גורל שנידרש אליה בהקדם – ובינתיים, סלטי קיסר, עגבניות ובוראטה ועוד משלימים את הפינה הצמחונית (59 ש"ח). הכריכים שאהבנו, במילוי בשר מהמעשנה ועוף מהרוטיסרי, עדיין בתוקף: כריך דליסימו אסאדו וצ'ימיצ'ורי, כריך קורנדביף ניו-יורקר חם עם איולי וכרוב כבוש, כריך מיטבולס ברוטב עגבניות וגבינת פרובלונה מותכת ועוד (55 ש"ח). את מנות הבשר ניתן לקבל מעתה גם בצלחת – ספייריבס טלה, אסאדו, פיקנייה ואונטריב (76-109 ש"ח), עוף עם תפוח אדמה אפוי, חמוצים ורטבים (55 ש"ח לכרע, 75 ש"ח לחצי עוף) וכן המבורגר, מדליוני פילה בקר על הגריל ופילה בר ים מאודה עם ירקות אנטיפסטי, למי שמעדיף דווקא דג (109 ש"ח). גזרת המנות האחרונות מציבה גם כן רף שאפתני עם פלאן פריזאי, עוגת גבינה באסקית, טרטלט פיסטוק ועוד (35 ש"ח).

עוף מהרוטיסרי באישון ליל. דליסימו (צילום דניאל ענתבי)
עוף מהרוטיסרי באישון ליל. דליסימו (צילום דניאל ענתבי)

עם כל השמחה על התפריט החדש והמורחב, הבשורה האמיתית נוגעת לשעות הפתיחה: בימי חמישי ושישי המקום פועל עד 05:00 בבוקר. "לא יאומן כמה עבודה יש מ-03:00 לפנות בוקר. כל הבליינים באים ובשעות האלו הפדיון הוא כמו כל שאר היום". אז אם פיתחתם מאנץ' קשוח בשעה שרוב המסעדות בעיר סגורות, כריך בשר ודושפרה הם אופציה שמאוד כדאי לקחת בחשבון.
הרצל 4, תל אביב, ראשון-רביעי ושבת 23:00-10:00, חמישי-שישי 05:00-10:00