הכירו את דליקטסים: מעדניה חדשה ורחבת ידיים ברחוב החשמונאים

דליקטסים, מעדנייה רחבת ממדים בסגנון ניו יורקי, מצטרפת לשלל המאפיות, המעדניות וחנויות היין שברחוב החשמונאים. הבעלים, נאור דורני, הוא אקס סו שף בברטי

דליקטסים. צילום: אנטולי מיכאלו
דליקטסים. צילום: אנטולי מיכאלו
11 בדצמבר 2016

נאור דורני, שהיה הסו שף הצעיר והמבטיח של מסעדת ברטי, חוזר בפורמט לא יומרני מדי ופותח את דליקטסים: מעדנייה גדולת ממדים בסגנון ניו יורקי עם אריחים בוהקים והמוני מדפים לכל אורכה. דליקטסים נפתחה בכתובת האחרונה של מסעדת בתיה (שאמורה הייתה להיפתח מחדש בצפון העיר, אחרי 76 שנות פעילות, ובינתיים מבוששת לחזור). כבר בכניסה לדליקטסים ניצב מקרר נפרד (המקום כשר) לבשרים. נתחים תלויים על ווים באריזות, והלקוחות מוזמנים לקטוף סטייק בודד לארוחה ולהכין על המחבת בבית. בהמשך ניצבת ויטרינה באורך של עשרה מטרים ובה תצוגת סלטים מגוונת על בסיס כרוב, סלק, חצילים ושאר ירקות. הסלטים מיוצרים במטבח האחורי שניתן לתצפת אליו דרך החלון השקוף. חלק מהסלטים ללא כל חומרים משמרים, חלק אחר מיועד למצבים שבהם תזדקקו לסלט עם חומר משמר (למשל עבור פיקניק בטבע ביום חם).

עוד בוויטרינה מבחר של דגים מלוחים וכבושים ונקניקים. על שטחי המדפים הרחבים תמצאו מוצרים המתאימים להכנה ביתית: רסקי עגבניות, פסטות, כמהין וכל הרכיבים הנדרשים להכנה ביתית של אוכל מקסיקני או אסייתי. בניגוד למעדנייה של יוחנן, השכן מעבר לכביש, הכוונה בדליקטסים אינה למכור דווקא אוכל מוכן בטייק אוויי אלא לאצור חומרי גלם ומוצרים שיאפשרו להתקין ארוחה מקצועית בדקות של הכנה ביתית. בהתאם לכך גם אין כל כוונה להתחרות בשכנים הוותיקים והמהוללים לחמים ודרך היין, אלא לייצר סמטת רכישות שבה החנויות משלימות זו את זו, כך שהרחוב יהפוך לחווית קניות אחת שלמה.

בדליקטסים תוכלו להשיג מלבד תבלינים טריים, גבינות, בשרים ורטבים גם מתוקים מעולם הפטיסרי – קינוחים ובצקים. עכשיו כשכיכר גבעון מקבלת על עצמה שימושים אורבניים שונים תוכלו לנצל את דליקטסים כדי לקחת לעצמכם צלחת עם מבחר דגים כבושים או כריכים וקפה ולאכול במעדנייה או בכיכר. כל זה עוד לפני שאתם משלימים את הקניות והולכים להפגין בישול וירטואוזי בבית בעזרת הסו שף הפרטי הסודי שלכם, נאור דורני.

דליקטסים, החשמונאים 95 תל אביב, ראשון־חמישי 8:00־20:00, שישי 8:00־כניסת השבת